Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarber-panna-cotta/ Dessert Festmad, Forår, Kager og søde sager, Nytår, Nytårsdessert, Sommer

Rabarber Panna Cotta

Her får I en skøn opskrift på en dejlig Rabarber Panna Cotta som er virkelig lækker og skøn at servere for familien eller gæster som en sød  afslutning  på et dejligt måltid.

Jeg er vild med den italienske dessert, som er så enkel, lækker og kan varieres på mange måder. I denne rabarber panna cotta har jeg holdt vaniljecremen helt enkel, tilføjet et pink lag rabarber gele og en smule revet hvid chokolade på toppen og bagt rabarberstykker

Prøv også: alle mine bedste dessert opskrifter >>

Rabarber Panna Cotta
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT45M4
Ingredienser
  • Panna Cotta
  • 1 vaniljestang
  • 60 g sukker
  • 5 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • 3 ark husblas
  • Rabarbergele
  • 100 g rabarber, i små tern
  • 1 dl vand
  • 20 g sukker
  • 1 ark husblas
  • Bagt rabarber
  • 2 stængler rabarber, skåret i 2 cm stave
  • 1 spsk ahornsirup
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 40 g hvid chokolade, i flager
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom husblas bladene et af gangen i en skål med rigeligt koldt vand.

Kom vaniljekorn, sukker, piskefløde, sødmælk og den tomme vaniljestang i en gryde og kog det op til lige knap kogepunktet og tag gryden af varmen.

Vrid husblas for vand og kom i den varme væske i gryden. Rør godt igennem til det er helt smeltet. Tag vaniljestangen op og lad vaniljeflødecremen køle af på køkkenbordet i 30-45 minutter.

Rør det godt igennem og hæld derefter på serveringsglas.

Hvis glassene skal have panna cotta på skrå, så hældes det forsigtigt i glassene, som stilles på køl på i et fad med et viskestykke, der holder glasset stående på skrå. Lad det stå på køl i 3 timer, inden geleen hældes på.

Rabarbergele
Kom husblas i en skål med koldt vand.

Kom vand, rabarber og sukker i en gryde og kog det op til sukkeret er smeltet. Sigt den varme saft i en skål.

Vrid husblas for vand og kom det i skålen med rabarbersaft og rør godt igennem og lad det køle af på køkkenbordet til det er stuetempereret.

Hæld rabarber gelé forsigtigt hældes over panna cotta og igen sæt desserten på køl i minimum 2 timer.

Bagt rabarber
Vend rabarberstykkerne med ahornsirup og vaniljesukker og læg dem på en bradepande med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i 15 minutter og lad dem køle af til stuetemperatur, før de anrettes på rabarber panna cottaen med flager af hvid chokolade.