Rabarber Panna Cotta
Her får I en skøn opskrift på en dejlig Rabarber Panna Cotta som er virkelig lækker og skøn at servere for familien eller gæster som en sød afslutning på et dejligt måltid.
Jeg er vild med den italienske dessert, som er så enkel, lækker og kan varieres på mange måder. I denne rabarber panna cotta har jeg holdt vaniljecremen helt enkel, tilføjet et pink lag rabarber gele og en smule revet hvid chokolade på toppen og bagt rabarberstykker
Prøv også: alle mine bedste dessert opskrifter >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarber Panna Cotta
- Panna Cotta
- 1 vaniljestang
- 60 g sukker
- 5 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- 3 ark husblas
- Rabarbergele
- 100 g rabarber, i små tern
- 1 dl vand
- 20 g sukker
- 1 ark husblas
- Bagt rabarber
- 2 stængler rabarber, skåret i 2 cm stave
- 1 spsk ahornsirup
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 40 g hvid chokolade, i flager
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom husblas bladene et af gangen i en skål med rigeligt koldt vand.
Kom vaniljekorn, sukker, piskefløde, sødmælk og den tomme vaniljestang i en gryde og kog det op til lige knap kogepunktet og tag gryden af varmen.
Vrid husblas for vand og kom i den varme væske i gryden. Rør godt igennem til det er helt smeltet. Tag vaniljestangen op og lad vaniljeflødecremen køle af på køkkenbordet i 30-45 minutter.
Rør det godt igennem og hæld derefter på serveringsglas.
Hvis glassene skal have panna cotta på skrå, så hældes det forsigtigt i glassene, som stilles på køl på i et fad med et viskestykke, der holder glasset stående på skrå. Lad det stå på køl i 3 timer, inden geleen hældes på.
Rabarbergele
Kom husblas i en skål med koldt vand.
Kom vand, rabarber og sukker i en gryde og kog det op til sukkeret er smeltet. Sigt den varme saft i en skål.
Vrid husblas for vand og kom det i skålen med rabarbersaft og rør godt igennem og lad det køle af på køkkenbordet til det er stuetempereret.
Hæld rabarber gelé forsigtigt hældes over panna cotta og igen sæt desserten på køl i minimum 2 timer.
Bagt rabarber
Vend rabarberstykkerne med ahornsirup og vaniljesukker og læg dem på en bradepande med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i 15 minutter og lad dem køle af til stuetemperatur, før de anrettes på rabarber panna cottaen med flager af hvid chokolade.
Kan man laves panna cotta til mange i større skåle eller er det bedst i små portionsanretninger? Jeg tænker at skulle lave til en fødselsdag, men 30portions anretninger er måske lige at bide over mere end jeg kan tygge😆
Det kan man godt, men jeg synes den enkle dessert fungere bedst serveret i portionsglas.
Jeg ville i stedet vælge at lave en trifli, hvor jeg forberedte de enkelte elementer for sig og anrettede den i en stor skål 1-2 timer inden serveringen.
Kh Ann-Christine
Kan godt fryse den?
Ja, det bør man fint kunne :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave denne opskrift med hindbær i stedet?
Ja, det vil også være lækkert :)
Kh Ann-Christine
Kan man tilsætte rød frugtfarve eller pulverfarve, så rabarber gelen bliver mere rød? :-)
Ja, det kan du fint! Farven af geleen kommer an på hvor meget farve der er i rabarberstænglerne, og synes du ikke det er nok, så juster med fx lidt tilsat farve
rigtig god fornøjelse og godt nytår :)
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har lavet denne opskrift med lactosefri fløde flere gange, og resultatet er det samme😊Dorte
Skønt at høre! Tak for at dele tippet og din erfaring med det :)
Kh Ann-Christine
Bliver resultatet mon lige så godt, hvis man bruger laktosefri piskefløde?
Vh Berit.
Ja, det vil jeg tro, men det er ikke testet
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Du skriver holdbarhed 1 dag.
Betyder det den ikke kan laves d.30 dec om morgen.
Også serveres d.31 om aften?
Kh Anja
Holdbarhed i mine opskrifter er altid minimum og det går helt fint som du har planlagt det :)
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge kun fløde?
Ja, det kan du godt :)
Kh Ann-Christine
Hej
Som tips skriver du at man kan lade vaniljecremen køle i 30-45 min, men i opskriften står der 1 1/2 time? Det ville være dejligt at spare lidt tid, hvad er bedst
Opskriften er opdateret nu :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Jeg har problemer med, at vaniljekornene ligger sig i bunden? Har du et trick til, at dette ikke sker? :)
Hej Ida,
Du kan lade vaniljecremen køle helt af, før den hældes på glas og røre den igennem igen, så oplever jeg de deler sig fint.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har du prøvet at gnide lidt sukker med vanilliekornene. ??
Jeg har kun frosne rabarber. Kan man bruge dem til de bagte rabarber, eller bliver de for bløde?
Prøv og hvis du ikke synes de bliver for bløde, kan du trylle dem om til rabarberkompot, det vil også være lækkert til.
Kh AC
Hej, er der nogen der har 3x opskrften og har i endret noget?
Hej Laura
Jeg ville ikke ændre noget, selv om jeg lavede flere gange portionen her :)
God fornøjelse
Kh AC
Kan man lave desserten dagen før og lade den stå på køl natten over eller bliver den tarvelig af det?
Det kan du fint
Hvis man vælger, at lave den dagen før, kan man så servere den direkte fra køleskabet, eller har den bedre af at blive taget ud lidt før servering? :)
Den kan sagtens serveres direkte fra køleskabet og må gerne være kølig ved servering.
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Uhm, hvor ser den dessert dejlig og sommerlig ud.
Jeg kan godt forstå, at det er rart for jer, at de mere faste rammer er tilbage. Det er en underlig og uvirkelig tid!
Fortsat god bededagsferie.
Kh Lis
Hej Lis,
Det er det virkelig, jeg håber også du har det godt og kan have en rar hverdag i denne mærkelige tid. Trods alt dejligt at vi kan komme lidt i haven, kirsebærtræerne blomstre og det hele bliver så smukt de næste måneder.
Rigtig god bededagsferie til dig
Kh Ann-Christine