Rabarber & Hyldeblomst cocktail med basilikum
Årets første sommerdag i går fejrer vi med en sommerlækker cocktail i dag.
Fredagsstemning og weekendnydelse! Vi har planer om hjemmelavede burgere på grillen, havenydelse og en lækker cocktail til at skåle weekenden ind med.
Rabarber & Hyldeblomst Cocktail med basilikum er perfekt i den forbindelse. Jeg er fan af krydderurter i drinks – også de mere utraditionelle, som rosmarin, basilikum, salvie og timian. Et firkløver af skønne aromatiske krydderurter som giver et uimodståeligt krydderi til cocktails. Ikke alle fire i samme cocktail, men hver for sig er de geniale!
Cocktailen her kan fint laves i en alkoholfri udgave. Tilberedes på præcis samme måde, blot uden vodka. Den er testet og godkendt herhjemme også.
Rigtig skøn weekend til jer! ♡
Arbejdstid 15 min.
Antal 2 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarber og Hyldeblomst cocktail med basilikum
- Rabarberpuré
- 1 dl rabarber, finthakket
- 0,50 dl vand
- 0,50 tsk vaniljepulver
- Derudover
- 10 cl vodka
- 6 cl hyldeblomstsaft
- 1 frisk basilikum, 10 blade herfra, fintstrimlet
- 33 cl danskvand
- isterninger
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rabarberpuré
Kom rabarber, vand og vanilje i en gryde, kog op og lad det simre til rabarberne kan blendes til puré. Lad det køle af.
Miks cocktailen
Kom rabarberpuré, vodka, isterninger, og hyldeblomstsaft i en shaker og ryst det godt sammen.
Kom i et glas med basilikumblade, isterninger og top med danskvand til smagen er perfekt.
Anret med sugerør og en tyndstrimlet rabarberstængel
uuuuuhh er så meget fan af fredags hygge med drink og lækker grillmad. og fredagens højdepunkt…dessert. I dag tror jeg lige jeg hapser denne drink, har netop lave rabarberkompot i går, og har desuden taget en portion hjemmelavet hyldeblomssaft fra sidste år op af fryseren….det er da perfekt timing. Efterfulgt af bøffer på grillen måske med din bernaisesmør, der hitter stort herhejmme. til dessert står den på is ;-)
god weekend til dig og dine familie
Lyder som en helt perfekt fredag og start på weekenden ♡ SÅ skønt!
Dejlig solskins weekend til jer
Kh AC
Rabarbersæsonen er simpelhen så dejlig. Vi er flere damer her på vejen der ofte mødes til en aftendrink, så jeg tror da at dette skal være mit bidrag næste gang :-)
Hvor mega hyggeligt!
jeg er sikker på at den er ideel til sådan en aftendrink ♡
Mmm der ser lækkert ud! Det må prøves. Men jeg forstår ikke helt tippet med hyldeblomstvodka, for hvis man erstatter hyldeblomstsaften med hyldeblomstvodka, bliver det vel en temmelig stærk drink…?
Kan varmt anbefales :)
Jeg erstatter også den rene vodka med hyldeblomstvodkaen – så det kun bliver én gang vodka i denne opskrift. Enten hyldeblomst saft + vodka eller hyldeblomst vodka.
rigtig god weekend ♡
Kh AC
Ok, tak for svar. Men jeg skal lige forstå det rigtigt, så hvis du bruger hyldeblomstvodka er 5cl vodka og ingen saft og ellers 5 cl vodka (ren) + 3cl saft eller hvordan? For så er mængden jo ikke den samme. Undskyld jeg ikke lige forstår det…?
Åh, ja – det forstår jeg da godt … jeg ville bruge omkring 6 cl hyldeblomstvodka og ellers smage lidt til om du synes den skal have en smule ekstra (men det tror jeg ikke for hyldeblomsten skal blot lige anes, så det bliver rabarberen der har hovedrollen.)
Ok sådan, nu forstår jeg? Mange tak!
Spørgsmål om noget helt andet… Jeg skal til en stort fødselsdagsfest på mine børns skole bage kager som skal sælges i en kagebod. Jeg ville gerne undgå at bage på dagen og tænkte om du har foreslag til fryseegnet kager eller kager der kan bages dagen i forvejen? Helst enkle og prisbevidste valg. Iøvrigt tak for dine inspirerede og positive indlæg?
Jeg tænker at det er lige netop dette indlæg du søger, med skønne kager som er gode at bage dagen før.
Rigtig god fornøjelse og tak for din søde hilsen♡
Kh AC
Putter du kompotten i en sigte efter det er blendet for at undgå trevler?
Jeg overvejer at bytte danskvand ud med prosecco, mon det kan gå?
Jeg har en ret kraftig blender som purere helt uden trævler. Men ellers kan du også enten sigte det eller bruge rabarbersaft
Prosecco kan fint gå og vil være virkelig lækkert ♡
Er det muligt at lave pureen på forhånd og på nogen måde opbevare den i nogle dage?
Sagtens, den kan holde sig 2-3 dage i køleskab
Kh Ann-Christine