Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/raasyltede-rabarber/ Festmad Forår, Salat, Sommer, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber er virkelig lækre. De er både syrlige og søde og er skønne i salater og som tilbehør til grillet kylling med mormorsalat. De skønne rabarberstykker smager skønt til både det salte og det søde køkken. Spis dem fx på morgenyoghurten eller til vaniljeis og koldskål.

Hvor pink og lyserøde rabarberstykkerne bliver kommer helt an på hvor meget rød farve der er i rabarberstænglerne. Er de mere grønne i farven, så vil de råsyltede rabarbere blive mere brunlige i glasset. Det gør ingen forskel for smag eller kvalitet.

Prøv også: min skønne opskrift på koldskål >>

Råsyltede rabarber
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT20MPT20M1
Ingredienser
  • 10 stængler rabarber
  • 3 dl vand
  • 3 dl æblecidereddike
  • 300 g sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Gør rabarberne grundigt rene og skær dem i skiver af 1,5 cm.

Kom rabarbertern i et skoldet rengjort glas.

Kog vand, æblecidereddike og sukker op i en gryde og lad det koge til sukkerkornene er smeltet.

Hæld den kogende varme sukkerlage over rabarberne.

Sæt låg på og lad det trække i mindst 3 dage i køleskab.