Syltede blommer med rom + råsyltede blommer uden alkohol
Syltede blommer smager af sensommer og er vidunderlige som en enkel dessert med råcreme, til vaniljeis, i en trifli eller som tilbehør til ost.
Her får du min opskrift på syltede blommer med rom og min opskrift på syltede blommer uden alkohol, som mine børn er glade for og som er god til morgengrød og hverdage. Jeg holder lige meget af begge varianter, og laver gerne begge dele på samme tid, så der er syltede blommer til flere lejligheder og til dessert til hele familien.
Prøv også: min opskrift på blommekage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Råsyltede blommer med rom eller portvin + råsyltede blommer uden alkohol
- Råsyltede blommer med rom
- 500 g blommer
- 200 g sukker
- 1 dl vand
- 2 dl mørk rom
- 1 vaniljestang
- Råsyltede blommer uden alkohol
- 500 g blommer
- 200 g sukker
- 1 dl vand
- 1 vaniljestang
- 2 hele nelliker
- 1 kanelstang, eller 1 tsk. stødt kanel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Råsyltede blommer med rom eller portvin
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og fordel i sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, sukker, vanilje og vand i en gryde og kog op. Lad det simre i 5 minutter uden låg.
Halver blommerne og fjern stenene. Skær dem i kvarte, eller mindre stykker hvis de er meget store. Kom blommerne i gryden og lad det simre under låg i et par minutter. Sluk for varmen og tilsæt rom eller portvin.
Hæld på rengjorte skoldede glas og lad det trække i køleskab eller et køligt rum i 2-3 uger.
Råsyltede blommer uden alkohol
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og fordel i sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, sukker, vanilje, nelliker, kanel og vand i en gryde og kog op. Lad det simre i 5 minutter uden låg.
Halver blommerne og fjern stenene. Skær dem i kvarte, eller mindre stykker hvis de er meget store. Kom blommerne i gryden og lad det simre under låg i et par minutter. Hæld på rengjorte skoldede glas og lad det trække i køleskab eller et køligt rum i 2-3 uger.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, tak for opskriften :)
Vil du anbefale en tawny eller ruby portvin?
mvh
Jeg synes begge fungere godt
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine..
Jeg overveje at lave de råsyltede blommer uden alkohol.. men mhp. Frysning og optøning af blommerne- har du dem i køleskabet bagefter eller hvad gør du med dem efter optøning og det lette opkog??
Jeg opbevarer dem i køleskabet for længere holdbarhed, særligt alkoholen er med til at give længere holdbarhed, men så kan alternativ kølig opbevaring være en mulighed.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej! Hvor lyder det lækkert. Jeg ville lige sikre mig, du skræller ikke blommerne med lader skindet være på,ikke?
Tak!
Jo, men det kommer an på hvor tynd og lækker blommeskindet er, hvis det ikke bliver sejt, men er lækkert mørt, så lader jeg det blive på – det afhænger af sorten på blommerne
Kh Ann-Christine