Råkost med rødkål og gulerødder
Råkost med rødkål og gulerødder er en af mine yndlingssalater i vintermånederne. Den er super nem, hurtig og enkel at lave.
Råkost kan varieres med hvad man lige har på lager – og denne indeholder stort set vores basislager af grønt. Vi har bare altid gulerødder, æbler, løg og i hele vinterhalvåret er rødkål helt fast på lager også.
Hvis I ikke har rødkål, mens i stedet en hvidkål, spidskål, grønkål eller lign, så kan det glimrende bruges i stedet for.
Prøv også: min bedste opskrift til gulerodsboller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Råkost med rødkål og gulerødder
- 0,25 rødkål
- 3 gulerødder
- 1 rødløg
- 1 æble
- 1 citron, saften herfra
- 20 g tranebær, tørrede eller abrikoser
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk honning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Drys fx.
- 1 spsk solsikkekerner
- 1 spsk græskarkerner
- 1 spsk mandler, grofthakkede
- 1 spsk pistaciekerner, grofthakkede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Riv rødkål, gulerødder, æble og løg groft – det gøres bedst på en køkkenmaskine eller foodprocessor.
Bland råkosten sammen i en skål eller på et fad.
Rør olivenolie, sennep, honning, citronsaft, salt, peber og tranebær sammen i en skål og vend det i råkostsalaten.
Smag til med salt og peber og drys med hakkede nødder og/eller kerner.
Sikke en lækker salat, jeg tror at det lige blev min ynglingssalat i dag.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen.
Kh Ann-Christine
Skøn råkost! Jeg bruger rød spidskål; er jeg helt vild med, og høvler den med en gammeldags ostehøvl, fordi jeg ikke har noget andet, der kan gøre den så fin:-) Prøv en mildere udgave uden løg og sennep, og hvor citronsaft erstattes med appelsinsaft i den mængde, man nu synes. Fantastisk med ristede mandler. Jeg bruger ofte koldpresset rapsolie i stedet for olievnolie, hvis olien ikke skal bidrage for meget til smagen. Tak for alle de skønne, inspirerende opskrifter!
Skønt at høre – og mange tak for gode tips den anden vej også ♡
Tak for din søde hilsen.
Kh AC
Rødkålssalat er en af mine ynglings… generelt glad for råkost.
har ikke lige prøvet sammen med løg i salaten, men det lyder godt.
Det smager så dejligt – men kun et enkelt løg, ellers bliver den alt for stærk når den står til dagen efter ;) Har testet det :D
Det er virkelig fedt at du har en “printknap” på dine opskrifter. Jeg kan bare ikke lide at have en skærm med i køkkenet, og desuden kan jeg aldrig finde de gode opskrifter igen. Så tak for det.
Dejligt at høre :)
Det er netop også for at gøre det nemt og let for jer der ikke er så glade for at have skærm med i køkkenet ♡