Frugtsalat med råcreme
Frugtsalat med råcreme er så frisk og lækker en dessert.
En frugtsalat af den særligt lækre slags med en cremet fyldig vanilje råcreme til og et dejligt drys mørk chokolade på, som smager dejligt året rundt. I vintermånederne med ananas, klementiner, vindruer, mango og banan. Frugter og bær skiftes blot ud, alt efter årstid og sæson.
Råcremen forvandler den udskårne frugt til den lækreste dessert. Abemad kaldte vi det, da jeg var barn – en dejlig klassiker.
Prøv også: min bedste opskrift på pandekager >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Råcreme til frugtsalat
- Råcreme
- 4 æggeblomme
- 60 g sukker
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 2 dl piskefløde
- Frugt til frugtsalat
- 2 banan, i skiver
- 1 mango, i tern
- 1 æble, i tern
- 0,50 ananas, i tern
- 1 dl granatæblekerner
- 0,50 bakke grønne vindruer, halveret
- 2 klementin, i både
- 1 kiwi, i små tern
- 30 g mørk chokolade, hakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Råcreme
Pisk vanilje, æggeblomme og sukker til en luftig og cremet æggesnaps.
Kom piskefløden i en ren skål og pisk den til en luftig flødeskum. Rør æggesnaps og flødeskum sammen og server til en lækker frugtsalat.
Bland de skårne frugter forsigtigt sammen i en skål og server råcremen til.
Hvor ser det skønt ud
Hej Ann-Christine
Hvor længe Kan rå creme holde sig i køleskabet?
Mvh Fanny
Du kan se holdbarhed i opskriften – samme sted som mængde, tid mv.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.. Jeg er så vild med dine opskrifter!
Nu spørg jeg nok dumt iforhold til æggene hvad bruger du der.? Nogen bruger rå æg andre skolder dem.
Hej Maria,
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre :)
Jeg bruger økologiske rå danske æg, og har skrevet lidt mere om dette her: https://www.valdemarsro.dk/tag/aeg/#past.aeg
Kh Ann-Christine
Hej, lækker klassisk råcreme, men tænker, at du/man godt kan nedjustere mængderne til råcremen. Det halve havde været rigeligt.
Mvh Lene
Mange tak og det er jo en smagssag ;) – jeg synes mængden passer perfekt.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Når jeg vil lave desserten på forhånd, da vi skal have gæster, tænker jeg, om råcremen kan forberedes mere end 1-2 timer før, hvis jeg kun blander flødeskum og æggeblandingen sammen lige inden servering? :)
Lige så kan æbler og pærer vel også skæres om dagen, og lægges i vand? Eneste vil så være bananer, der kun kan skæres lige inden servering.
Hej Christina,
Du kan fint lave råcremen helt færdig et par timer før – og frugten som du beskriver
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Din opskrift ligner meget den jeg har fra min mors gamle husgerningsbog fra 50’erne :)
Men her piskes også 2 æggehvider stive, som så vendes forsigtigt i. Det gør cremen luftig og ekstra lækker.
Herhjemme bliver der altid lavet dobbelt portion, fordi det bare smager godt.
Tak for mange gode opskrifter.
Dejlig klassisk råcreme :) Jeg har ikke prøvet med piskede æggehvider i, men kan fint forestille det er godt i råcremen
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Ser efterhånden mange opskrifter på abemad, men der er forskel, nogle bruger sukker andre flormelis, kan du forklare hvad det gør af forskel og benytte det ene eller andet? Er selv mest til sukker da det er det som jeg altid har brugt og er derfor skeptisk over for opskrifterne med flormelis i?
Jeg bruger altid selv sukker til den lækreste råcreme.
Man skal blot piske æggesnapsen til sukkerkornene er opløst, så bliver den perfekt.
Du kan jo prøve at teste med flormelis og se om du synes om det.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. første gang jeg er på din side
Jeg vil lige spørge om jeg kan lave en lagkage med abemad og lagkagebunde og kan lagkage med råcreme holde sig i køleskab natten over
Mvh Henrik
Hej Henrik,
Jeg tror frugten i kagen vil afgive en del fugt som gør at den ikke er så god at lave i forvejen.
Men råcremen og kagebunde kan du fint lave dagen før, og en del af frugten kan skæres ud og opbevares lufttæt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine