Quinoagrød med kokos og banan
Min tirsdag starter med den lækreste quinoagrød toppet med bananer, chokolade og kokos. Quinoagrød er min ultimative selvforkælelsesmorgenmadstreat lige nu, som vi har nydt flere gange i løbet af december også – og efter at have fuldt Johan og Julie i skole og have frosset helt ind i knoglerne på vejen til skolen, så var det temmelig rart at komme hjem og få tændt stearinlys, bikset en hurtig og skøn morgenmad sammen (quinoa´en var kogt aftenen før) og lave en varm kop kaffe. Ahhh … så rart!
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Quinoagrød med kokos og banan
- 70 g hvid quinoa
- 2 dl vand
- 0,50 tsk stødt kardemomme, eller 3 kardemommekapsler
- 1 nip salt
- Ved servering
- 75 ml kokosmælk
- 0,50 tsk sukker
- 1 nip salt
- 1 spsk kokosflager, eller kokosmel
- 1 spsk mørk chokolade, grofthakket
- 1 banan, i skiver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Forberedelser
Skyl quinoa i en skål under rindende vand, hæld vandet fra og kom quinoa, vand og kardemommekapsler i en gryde med vand. Kog op og lad det småkoge under låg i 15 minutter. Kom derefter i en skål med låg og stil i køleskabet til det er koldt.
Ved servering
Lun kokosmælk i en gryde sammen med 1/2 tsk sukker og et lille nip salt.
Rør quinoagrød sammen med de finthakkede dadler og anret i en skål med bananskiverne.
Drys kokosflager eller kokosmel og chokolade over og hæld enten den lune kokosmælk over eller server den ved siden af.
Spændende grød. Var lidt i tvivl om mængden af dadler. Kom 3 i …
Jeg skal øve mig lidt på denne. Jeg har brug for lidt mere smag. Kunne man røre et rå æg i den varme grød?
Min var meget grynet. Er det meningen?
Tak for dejlig opskrifter
Kh Connie
Hej Connie
Tak for din søde hilsen
Quinoa gør den lidt grynet i konsistensen ift hvad man kender fra grød med flager eller gryn.
Du kan sagtens røre et æg i den varme grød, det vil gøre den ekstra mættende og smager dejligt
Kh AC
Tak en god blog. Bruger den tit for at få inspiration.
Spørgsmål – kan man bruge rød quinoa. Jeg er novice i quinoa og chia verden?
Ja, det kan du sagtens. Du kan sagtens bruge både hvid, rød og sort quinoa, det giver blot en anden farve til retten :)
Quinoa er ret lækkert, også som alternativt eller supplement til ris, linser mv
Kh AC
Kan man koge grøden med mælk eller plantebaseret mælk i stedet for vand? For at opnå en mere cremet konsistens tænker jeg :)
Det kan du sagtens gøre – Det vil også være rigtig lækkert :)
Kh AC
Så fik jeg også prøvet denne opskrift.
Og er endnu engang vildt begejstret. Det er jo som at spise dessert til morgenmad ?
Tror jeg skal prøve med havregrød eller boghvedegrød næste gang.
Det er det nemlig – stjernelækkert :)
Hej, er lige ved at lave din grød lige nu :) og har så et spørgsmål !
Skal grøden være helt “fin”, altså grødet helt sammen til en ensformet masse, for i min kan man se kornene :) ??
Det bliver ikke helt fint! Jeg koger det blot efter anvisningen på pakken, så det bliver en lidt grovkornet grød.
rigtig god fornøjelse med den :)
Tak for en altid inspirerende blog :)
Har du brugt quinoaflager eller quinoafrø?
Venlig hilsen Melanie
Jeg har brugt frø, men du kan sikkert sagtens bruge flager også :)
Og tak for de pæne ord :)
Kh AC
Hej – jeg blev inspireret af din opskrift forleden, men hvor køber man quinoa? Kunne simpelthen ikke finde dem i et stort supermarked i dag.
Skøn blog du har :)
Ulla
Hej Ulla
Jeg har fundet det i SuperBrugsen, Kvickly og Føtex, mener det står i nærheden af ris og pasta
Tusind tak :)
Kh AC
Kan man bruge sorte quinoa? Det er nemlig dem jeg har liggende?
Det kan du sagtens! :)
God fornøjelse
Hvor ser det grød bare lækker ud! Den glæder jeg mig rigtig meget til at smage :)
Rigtig god fornøjelse! Den er skøn :)
Det ser skønt ud!
Jeg er totalt besat af morgengrød for tiden. Mine børn (3 og 5 år) er mega konservative og kan ikke fristes af andet end straight havregrød med kanel- eller rørsukker og en smørklat (ikke om morgenen, i al fald), men jeg eksperimenterer og undersøger og elsker det!
De største hits pt er enten havregrød med en stor teskefuld peanutbutter, ½-1 banan i skiver, hakkede pecannødder og lidt chiafrø, havregrød med en smule karamelsauce (fra GRØD – ja, den er syndig!), æbletern og hakkede mandler eller quinoagrød med æblemos, et drys kanel og hakkede pecannødder.
Man bliver så varm, mæt og glad af grød!
Mums! Der fik jeg da lige inspiration til nogle lækre grødretter til denne kolde januar måned. Tusind tak for det. De lyder alle sammen dejligt, men den med quinoa skal jeg prøve allerede i morgen :)
Rigtig god aften til dig
Kh AC
Meget lækkert! Du tager simpelthen de mest appetitvækkende billeder :-)
Årh, tusind tak! :)
God morgen og Godt Nytår :)
Kan man ikke spise grøden varm? Plejer at spise varm havregrød, men kunne godt tænke mig at variere med anden grød en gang i mellem.
Mange hilsner
Jette
Korup, Odense NV
Jo, det kan du sagtens og det vil også være super lækkert :)
Rigtig godt nytår til dig også
Kh AC