Quinoadeller
Quinoadeller hitter på min top tre liste over bedste grøntsagsfrikadeller.
De er sprøde, saftige, mættende og har en virkelig skøn smag. Dertil kommer at de også smager godt dagen efter og egner sig glimrende til madpakker + hvis man laver nogle lidt ekstra store bøffer, så er de også geniale i en vegetarburger.
Hvis man ikke er til feta, så man man fint springe det over, men jeg synes det lige giver det ekstra … – og alternativt kan bruges finthakket halloumi.
Prøv også: min opskrift på lækre spinatvafler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Quinoadeller
- 150 g quinoa
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 3 æg
- 2 rødløg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, pressede
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1 dåse kikærter, drænede, skyllede og grofthakkede
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret oregano
- 50 g hvedemel
- 75 g feta
- 1 tsk olivenolie, til pensling
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skyl quinoa grundigt gennem en sigte. Kom quinoa og grøntsagsbouillon i en gryde og lad det simrekoge i 15 minutter under låg.
Hæld overskydende væde fra og kom den kogte quinoa i en skål og rør det grundigt sammen med æg, rødløg, hvidløg, persille, kikærter, alle krydderierne, hvedemel og smuldret feta.
Rør det hele godt sammen til en fars. Lad farsen trække på køl i 30 minutter.
Form 10 deller og læg dem på en bradepande med bagepapir. Pensl med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 25 minutter. Vend dem, når halvdelen af tiden er gået.
Tak for lækker opskrift ❤️ Godt nok lærte jeg dem lavet uden kikærter og stegt på en pande (sjovt forholdene stadig passer), men mums de er lækre ! Geniale til aftensmaden og så i fryseren til madpakker, nemme aftener eller lign !
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre.
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
har nu lavet disse en del gange og vi er fan af dem .. men er det sig mig lige er det meningen at qunia ikke skal være færdig kogt? med de 15 min ? mvh stine
Det er så længe jeg koger dem :)
Kan godt lide de giver lidt knas til retten og ikke koger ud.
Kh Ann-Christine
Kan man godt lave farsen nogle timer i forvejen?
Ja, det kan du fint gøre. Den kan trække smag på køl
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave farsbrød med denne opskrift?
Jeg har ikke testet den til det formål – men det er da forsøget værd.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er de 150 g quinoa vægten før eller efter kogning?
Før kogning
Jeg er stor forbruger af rød Quinoa da det er en af de madvarer der sænker det dårlige kolesterol i blodet.
Hver dag spiser jeg Rød quinoa da den har den største effect på det dårlige kolesterol en den hvide eller sorte quinoa. Jeg vidste ikke at jeg havde dårlig kolesterol men jeg kunne faktisk se det før jeg fik taget en blodprøve, jeg vidste bare ikke hvordan.
Jeg skal helt klart afprøve quinoadellerne med den røde quinoa.
Kan jeg erstatte æg med hørfrø ?? Dejlig opskrift som er prøvet med æg, men vil gerne undvære æg.
Du kan bruge lagen fra kikærterne. 45 mL svarer til ca. 1 æg. Google gerne aquafaba for uddybning:)
Hej ?
De ser rigtig lækker ud .
Ved du hvor mange kalorier der er i pr 100 g ?
Mange Hilsner Christina
Hej Christina
Jeg laver ikke kalorieberegning på opskrifterne, så må være dig svar skyldig – måske der kommer energiberegning i vores Premium tilbud på et tidspunkt.
Kh AC
Skal quinoane åbne sig, før de er færdige.
Prøvet at lave dellerne.
Men dejen ville slet ikke samle sig
De skal koges efter anvisning på emballagen, og det kan variere lidt efter om du bruger hvid, sort eller rød quinoa hvor længe de skal have og om de åbner sig.
Jeg oplever farsen samles fint med æg, hvedemel og fetaen, og hvis du synes de smuldre for meget, så form dem og sæt dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 175 grader i 20-30 minutter, så holder de nemmere formen.
Kh AC
Kan man fryse dem ned? :)
Mvh Anna
Sagtens :)
– P.S i Valdemarsro App er der opbevaring og fryseegnethed på alle de opskrifter hvor det er relevant :)
Kh AC
Smager fantastisk. Selv min meget kød-glade mand var tilfreds ?
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Så er opskriften afprøvet :-)
Vi skal godt nok tilsætte meget mere mel end opskriften siger, for at de bliver nogenlunde til at forme som deller og ikke bare bliver som en pandekage på panden. Gør dem noget tungere forstiller jeg mig.
Nogen som har oplevet det samme?
Hvad mon vi gør galt…..
Hej – så lækre deller som vi elsker at lave herhjemme!
Nu er det sådan at vi snart får en veninde til julefrokost, hvor jeg havde tænkt at lave disse deller, men hun er desværre allergisk over for æg. Er der noget man kan erstatte æggene med?
Hej Rosa
Dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen.
Æggene er bindemidlet der får dem til at hænge samme og blive dejligt saftige, jeg har ikke eksperimeteret mig frem til et alternativ der fungere lige så godt, så der må jeg indtil videre være dig svar skyldig :)
Kh AC
Hvor længe kan de holde sig i køleskabet? :) de er helt vidunderlige
3-4 dage vil jeg tro :)
Kh AC
Sygt lækre! Brugte kidneybønner i stedet for kikærter (kun fordi jeg ikke lige havde kikærter hjemme), 4 æg, og tilførte havregryn og rasp, for at få det til at hænge bedre sammen, da det smuldrede for mig ellers :)
Så dejligt at høre :)
De smager helt fantastisk godt de quinoadeller. De er allerede et hit hos min mand og jeg. Vi spiser efterhånden mindre kød, så det er dejligt med gode vegetaropskrifter. I aften skal de serveres som tilbehør til ovnbagt laks.
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
God aften til jer
Kh AC
Under oprydning i køkkenet fandt jeg ikke mindre end tre poser quinoa i forskellige farver. Så den her opskrift kom som sendt fra himlen. De deller er da helt fantastisk gode. Jeg spiste tre stk. direkte fra panden og glæder mig til madpakken de næste dage.
Hvor godt! Det er dejligt at høre :) Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Kan feta osten undværes eller erstattes med noget andet?
Du kan godt undvære det, men kan også erstatte af fx halloumi eller majskerner
Er quinoafrikadellerne fryseegnet? :-)
Ja, det kan de sagtens :)
Rigtig god opskrift. Lige til at gå til for en nybegynder indenfor vegetar mad. De smagte vidunderligt ?
Så skønt at høre, tak for din søde hilsen ♡
Hovsa..
Når jeg studerer ditt bildet ser det ud som du bruger en blanding af 3 farver jo.
Hvis jeg skal kun bruge en, hvilken vil du anbefale? Rød quinoa ?
Tak for super inspirerende opskrifter. Skal farsen røres i foodprocessor el. I hånden? Hvis sidstnævnte er det så meningen, at der skal være store stykker kikærter i?
Bh
Louise
Mange tak :)
Jeg lader kikærterne være grofthakkede
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa?
Bruger du rød, eller sort quinoa ?
Takk for alle dine lekre opskrifter.
Dine sider skal blive mit “hjem” nr 2 ?
Der er vist røget en rest røde quinoa ned i glasset med de sorte … Men uanset, så synes jeg faktisk begge fungere akkurat lige godt til både denne opskrift og andre quinoaopskrifter.
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg godt nok glad for at høre ♡
Kh AC
Rigtig skønne deller ?
Har lavet dem 2 gange
Hvor er det dejligt at høre :) Tak for din søde hilsen
Kh AC
Mmmm, det er nogle lækre deller :-) Min datter på 15 måneder er også vild med dem – både varme og kolde. Tror du, at man kan bage dem i ovnen i stedet for at stege dem?
Det er jeg sikker på at du fint kan gøre. Pensl dem evt med lidt olie og bag dem ved 175 grader varmluft i 15-17 minutter. Vend dem evt undervejs.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen.
Kh AC
Tusind tak for svar :-) Jeg vender tilbage om resultatet, når jeg har prøvet det…
Super lækre deller. Fik dem lune i går og har taget et par stykker med på madpakken i dag. Håber de er ligeså gode kolde. Tak for den lækre opskrift :-)
Hej Mette
Hvor er det skønt at høre :) Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Kh AC
Mums ? de bedste ‘grønne’ deller vi har smagt længe ❤️❤️❤️ De er med på favorit-listen ? Elsker din blog og ‘du’ er med hver uge i vores ugentlige madplan ????
Hvor er det dejligt at høre – det er jeg glad for! Både at de blev en succes og at I er glade for min blog og opskrifter ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Skal helt sikkert prøves.
Tak for en fantastisk blog med mange gode opskrifter og rejsetips. Jeg orker næsten ikke at bruge andres opskrifter mere, fordi jeg synes dine er så overskuelige. Både layout mæssigt og nemhed.
Har anbefalet din side til mange.
Vi brugte også dine rejsetips da vi var i Vietnam med 3 børn. Fantastiske restauranter du havde anbefalet.
Hvor er det dejligt at høre at du er så glad for mine opskrifter!
Jeg er rigtig glad for at du har glæde og fornøjelse af både opskrifter og rejsetips.
Mange tak for din søde hilsen og for at anbefale Valdemarsro videre.
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Hold nu op, hvor var de vellykkede! Sprøde, smagfulde og nemme at vende. Vi spiste dem i pitabrød med forskelligt grønt, det var et hit:-)
Så skønt at høre! Tak for din søde tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
De er hermed prøvet og smager virkelig godt :) kan de fryses?
Skønt at høre og ja, det kan de sagtens :)
Kan man mon brugs kikærter på dåse, hvis det skal gå lidt stærkt?
Det kan du sagtens :)
Tusinde tak for altid dejlige opskrifter! Har du prøvet spire glas? Så har du friske spirer til maden indenfor 6 dage her om vinteren super godt! Jeg bruger dem fra A.Vogel BioSnacky. Hilsen fra en følger i Schweiz :-)
Hej Charlotte,
hvor pudsigt, for jeg har netop i december købt tre spireglas – lidt anderledes design end den du tipper om (den ser ellers også smart ud!) og jeg glæder mig til at komme rigtig i gang med at lave friske spirer. Hvilke spirer synes du fungere bedst?
Tak for din søde hilsen, det er så hyggeligt med læsere uden for Danmarks grænser også :)
Kh AC
Hejsa, ja det er super nemt og lækkert.
Jeg har prøvet mange forskellige, men radissespirer kan jeg godt lide da de er stærke i smagen og mungbønnespirer kan blive meget store, godt med bid i. Vi får ofte en salat kun af forskellige spirer, men der er mange muligheder, wok, suppe mm.. God fornøjelse og mange tak for din super blog :-)
Mange tak for gode tips, radissespirer har jeg ikke prøvet, så det vil jeg helt sikkert prøve :)
Tak for din søde hilsen, Charlotte ♡
Er vild med din hjemmeside. Du skriver de er på top 3 over veggedeller. Hvad er de to andre på den liste :-) ?
Kh Sofie
Godt spørgsmål! :)
Falafler er helt klar med på listen … dem kan vi godt kalde veggedeller, ik? ;)
Derudover er vi nok mere ovre i veggebøf afdelingen, men det er jo blot et sprøgsmål om størrelsen de laves i. Men disse rødbedebøffer og disse kikærtebøffer er jeg lidt i tvivl om hvilke jeg skal vælge til med i top tre – så hvis det er ok med en top fire … ;)
Hvilke er dine?
– og mange tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Mine yndlings er blomkålsdeller med parmesanost i. Men skal klart prøve at lave de her! Tak
Uhh, det lyder ellers også lækkert. Det må jeg prøve at eksperimentere med :)
Ja, det gad jeg egentlig også godt at vide! :-)
Dem skal jeg da prøve! Hvad vil du servere til? Tak for dejlig blog og opskrifter ;-)
Jeg spiser dem i spidskålswraps, tortillas, som tilbehør til salater, karrykål, kikærtegryde eller lign. (alle vegetar opskrifterne finder du her) – men også som tilbehør og til retter, på samme måde som almindelige frikadeller.
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Lyder som en skøn opskrift, som jeg gerne vil prøve.
Jeg har kun lavet meget lidt vegetarmad, men vil rigtigt gerne igang, så vi kan bidrage til at passe på vores miljø. De kogte kikærter, bliver de købt færdige eller hvordan klarer du dem?
På forhånd tak
Tine
Hej Anne-Christine
Denne opskrift skal prøves ?. Skal kikærterne først sættes i blød natten over og derefter koges?
Bedste hilsner
Martin
Hej Martin,
Ja, først iblødsættes og derefter koges, hvis du bruger tørrede kikærter – og ellers for en hurtig tilberedning kan du bruge dem på dåse.
God fornøjelse
Kh AC
Hej Tine,
Jeg bruger enten færdige kikærter fra dåse eller karton – eller iblødsætter og koger dem selv. Sidstnævnte er en del billigere og sparer emballage. Når jeg gør det, så plejer jeg at lave hele posen på en gang, og fryse resten ned i portioner.
Rigtig god fornøjelse – og prøv endelig også at gå på opdagelse i alle disse vegetar opskrifter
Kh AC
Jeg fryser også gerne kikærter og bønner ned efter iblødsætning. Jeg synes godt, det er værd at tilføje, at denne fremgangsmåde betyder at kogetiden vil være væsentligt reduceretreduceret herefter – ca. en halv time i stedet for en hel time!
Venlig hilsen
Bjørn
Mmmm lyder lækkert.
Hvis man ikke lige har quinoa på lager, kan man så bruge linser, perlespelt eller lignende?