Quinoadeller


Quinoadeller hitter på min top tre liste over bedste grøntsagsfrikadeller.
De er sprøde, saftige, mættende og har en virkelig skøn smag. Dertil kommer at de også smager godt dagen efter og egner sig glimrende til madpakker + hvis man laver nogle lidt ekstra store bøffer, så er de også geniale i en vegetarburger.
Hvis man ikke er til feta, så man man fint springe det over, men jeg synes det lige giver det ekstra … – og alternativt kan bruges finthakket halloumi.
Prøv også: min opskrift på lækre spinatvafler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Quinoadeller
- 150 g quinoa
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 3 æg
- 2 rødløg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, pressede
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1 dåse kikærter, drænede, skyllede og grofthakkede
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret oregano
- 50 g hvedemel
- 75 g feta
- 1 tsk olivenolie, til pensling
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skyl quinoa grundigt gennem en sigte. Kom quinoa og grøntsagsbouillon i en gryde og lad det simrekoge i 15 minutter under låg.
Hæld overskydende væde fra og kom den kogte quinoa i en skål og rør det grundigt sammen med æg, rødløg, hvidløg, persille, kikærter, alle krydderierne, hvedemel og smuldret feta.
Rør det hele godt sammen til en fars. Lad farsen trække på køl i 30 minutter.
Form 10 deller og læg dem på en bradepande med bagepapir. Pensl med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 25 minutter. Vend dem, når halvdelen af tiden er gået.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for lækker opskrift ❤️ Godt nok lærte jeg dem lavet uden kikærter og stegt på en pande (sjovt forholdene stadig passer), men mums de er lækre ! Geniale til aftensmaden og så i fryseren til madpakker, nemme aftener eller lign !
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre.
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
har nu lavet disse en del gange og vi er fan af dem .. men er det sig mig lige er det meningen at qunia ikke skal være færdig kogt? med de 15 min ? mvh stine
Det er så længe jeg koger dem :)
Kan godt lide de giver lidt knas til retten og ikke koger ud.
Kh Ann-Christine
Kan man godt lave farsen nogle timer i forvejen?
Ja, det kan du fint gøre. Den kan trække smag på køl
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine