Quiche lorraine
Uhmm, den franske klassiske Quiche Lorraine tærte med bacon!
Jeg har givet den et lille twist med en crunchy, sprød bund, som er sprængfuld af sundhed og som jeg ærligt talt synes, klæder tærten en smule bedre, end den klassiske tærtedej. Men det er jo smag og behag. Jeg kan bare godt lide, når der er lidt bid i, lidt sprødhed og så giver bunden her ekstra meget smag + den blev i den grad godkendt af mine to små smagsdommere – det hjalp nok også en hel del på godkendelseskriteriet, at der er bacon i …
Arbejdstid 20 min.
Antal 1 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Quiche Lorraine
- Grov tærtedej
- 4 spsk hørfrø, knust
- 0,50 dl rugmel
- 1 dl hvedemel
- 1 æg
- 3 spsk olivenolie
- 40 g smør
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Tærtefyld
- 150 g bacon, skåret i tern
- 4 æg
- 2 dl mælk
- 1 drys muskatnød, friskrevet
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland alle de tørre ingredienser, smuldr smør i den tørre blanding og rør derefter ægget i sammen med olie.
Start med 2 spsk olie og tilføj mere, hvis nødvendigt.
Smør en tærteform og pres dejen ud i formen, så den er jævnt fordelt. Bag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.
Steg bacon på panden, så det er næsten færdigt og sprødt.
Bland æg, mælk, bacon, muskatnød og peber.
Fordel blandingen i den forbagte tærtedej og sæt tilbage i ovnen, hvor det bages i 20-25 minutter eller til æggemassen er stivnet.
Tærten er til 4 personer
Hej AC.
Mine nyrer og hørfrø fører til en tur på skadestuen i form af nyresten. Det er absolut smertefuldt og er ikke en oplevelse jeg har lyst til at gentage.
Så er der noget jeg kan erstatte hørfrø med?
Evt. noget som ikke er frø og helst heller ikke kerner?
På forhånd tak for hjælpen
Hej Mia
Jeg vil anbefale at bruge min helt klassiske opskrift på madtærte bund.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den er altså også hamrende god.
Tak AC.
Tak for gode opskrifter.
Hvilken størrelse tærteform er der anvendt i opskriften på quiche lorraine ?
Det er efterhånden meget længe siden jeg sidst har lavet netop denne, men mener det passer med 24 cm
Kh Ann-Christine
Tak for en god opskrift. Det er måske en lille smule misvisende at kalde den for Quiche Lorraine, da det er langt fra… en ting er at det er en anden tærtedej end “pâte brisée”. Normalt er der også løg sammen med bacon som fyld…og crème fraîche (ikke mælk!) og revet ost pisket sammen med æggene.
DU HAR GLEMT AT SKRIVE OST I OPSKRIFTEN
Der er ikke ost i min version ;)
Tak for dejlige opskrifter!
Et hurtigt spørgsmål til denne opskrift – kan man lave dejen på forhånd og sætte den på køl nogle timer inden man laver tærten færdig?
Og skal den ikke samles som andre tærtedeje? (Du skriver at den skal røres?)
Mener at kunne huske, at der tidligere i denne opskrift var en mulighed for at bytte hørfrøene ud med chiafrø til tærtebunden (og den var god!) – kan det passe? Er det en mulighed?
Ja, det kan du fint gøre.
Mange tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg glæder mig til at bage quiche lorraine og vil lige høre hvor stor en tærteform der passer til opskriften.
Venlig hilsen Mie.
Hej Mie
Jeg vil tro den er omkring 24-26 cm den jeg har brugt her
Kh AC
super opskrift , du er så dygtig.
Det er sødt af dig at skrive det! Tak :)
Hej A.C.
Igen 1000 tak for altid en inspiration og dine opskrifter som altid er ‘spot-on’! Med de knuste hørfrø i denne dej, skal de så i en morter eller skal de have en tur i en mini hakker?
Jeg havde lige brug for en opskrift på løgtærte.
Selve tærten – med mange forskellige mel typer lyder rigtig spændende.
Men jeg undre mig meget over at du ikke kommer løg i, er det en vits eller forglemmelse.
Ellers tak for mange gode ideer.
Hej Hanne,
Tusind tak for din søde hilsen og fine input!
Det er da skørt – jeg ved ikke hvorfor der er kommet ‘løgtærte’ med i googlesøgningen, der er ikke traditionelt løg i en quiche Lorraine. :)
Det kan du dog fint tilføje :) I så fald vil jeg anbefale at sautere 2 løg skåret i tynde skiver på en pande med lidt olie til de er bløde og klare, hvorefter de tilsættes til æggemassen.
Kh AC
Hej Jesper,
jeg knuser dem i en foodprocessor eller minihakker.
Tak for din fine hilsen og feedback :)
Kh AC
Hej.
På søndag 7 dage får jeg gæster. Vi kalder det husmøde, da vi er fælles om at eje et lille hus i Frankrig. Det er første gang husmødre er ved os, og jeg skal gerne lave fransk mad til frokost for 15 personer. Tænker derfor på at lave din tærte, men da de kommer allerede kl 10, og vi først skal spise frokost kl 13, vil jeg høre, om den kan laves enten dagen før, eller meget tidligt søndag morgen. Andre forslag til nem fransk frokost modtages med kyshånd?. (Laver normalt ikke fransk mad)
Hvor skønt! Lyder som et virkelig hyggeligt husmøde.
Tærten kan fint laves dagen før.
Og så er der flere franske retter her – Salaterne Chevre Chaud og Nicoise er hurtige at bikse sammen – og så ellers godt brød til. Uhm :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej – din quiche lorraine-hvor er løgene ? Skal der ikke løg i ?
Mvh Chalotte
Nej, det skal der ikke traditionelt i en quiche lorraine – men når det er sagt, så vil den da helt bestemt også være virkelig lækker med løg eller porrer :)
Men du skriver ‘lækker tærte med løg, æg og bacon’ i overskriften i mailen….?
Åhhh, det kan jeg da godt se! Ups.
Jeg er lidt i tvivl med tærtedejen. Opskriften lyder på 1 æg, men i fremgangsmåden står der æggene?
Hilsen Charlotte
Det kan jeg godt forstå – det er rettet nu og det er kun et æg :)
Jeg har en gammel kaffekværn, som jeg bruger til at male fx hele krydderier og som her hørfrø. Verdens bedste køkkenhjælper!
Tak for rigtig mange dejlige opskrifter – jeg vender tilbage til din blog igen og igen…
Dejligt tip med kaffekværnen :)
Og tusind tak for de søde ord, det er jeg glad for at høre
Kh AC
Hejsa
Jeg her lige forsøgt mig med tærten – kunne ikke knuse hørfrøene, men det smagte godt anyway – det der var tilbage dog!
For jeg har lige fået en tærteform med løs bund og alt fyldet løb ud!
Hvad er din erfaring med sådanne tærteforme??
Jeg har også en med løs bund, og har brugt den til denne opskrift også hvor det virkede fint. Jeg tror forskellen er de knuste hørfrø som suger væde osv, så tingene bliver hvor de skal.
Ellers prøv at komme bagepapir i, næste gang så skal det nok blive hvor det skal
Kh AC
Det ser virkelig lækkert ud! Dén glæder jeg mig til at prøve
Rigtig god fornøjelse :)
Hej, det ser lækkert ud, men må man spørge hvor bestikket er fra? er det genses i modellen bellman, det ligner meget :)
Hej Laura,
Ja, selvfølgelig :) Der står Amefa på og det er såmænd købt i Føtex for over 10 år siden … Tror desværre ikke det kan købes længere
Kh AC
Skal der virkelig ikke mere mel I til alt det olie og et æg ??
Det passer meget godt – har testet på den nogle gange :)
Jeg prøvede opskriften i går, og jeg sugede olie i flere omgange med køkkenrulle – der var alt for meget.
Det boblede rigtig meget i ovnen også.
Det skal dog bemærkes, at jeg ikke kunne knuse hørfrøene, da jeg ikke har en ubrugt kaffekværn.
Men det skulle vel ikke ha’ så stor betydning?
Jeg tror måske godt det kan skyldes at hørfrøene ikke er knust, for så kan de ikke suge fedtstoffet til sig så hurtigt.
Lige præcis tærter, elsker mine børn. Der kan jeg både slippe afsted med grov bund og mange grøntsager, bare der er godt med ost på toppen. Dejligt indlæg igår, super god inspiration, som også kan anvendes til overvægtige børn. Den der dør på klem er jo genial til lidt af hvert. Håber I får en superdejlig ferie.
Kh.
Anne-Marie
Mange tak, Anne-Marie, det er jeg glad for at du synes :)
Jeg elsker også ost på mine tærter, dét er godt!
Kh AC