Quiche lorraine


Uhmm, den franske klassiske Quiche Lorraine tærte med bacon!
Jeg har givet den et lille twist med en crunchy, sprød bund, som er sprængfuld af sundhed og som jeg ærligt talt synes, klæder tærten en smule bedre, end den klassiske tærtedej. Men det er jo smag og behag. Jeg kan bare godt lide, når der er lidt bid i, lidt sprødhed og så giver bunden her ekstra meget smag + den blev i den grad godkendt af mine to små smagsdommere – det hjalp nok også en hel del på godkendelseskriteriet, at der er bacon i …
Arbejdstid 20 min.
Antal 1 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Quiche Lorraine
- Grov tærtedej
- 4 spsk hørfrø, knust
- 0,50 dl rugmel
- 1 dl hvedemel
- 1 æg
- 3 spsk olivenolie
- 40 g smør
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Tærtefyld
- 150 g bacon, skåret i tern
- 4 æg
- 2 dl mælk
- 1 drys muskatnød, friskrevet
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Bland alle de tørre ingredienser, smuldr smør i den tørre blanding og rør derefter ægget i sammen med olie.
Start med 2 spsk olie og tilføj mere, hvis nødvendigt.
Smør en tærteform og pres dejen ud i formen, så den er jævnt fordelt. Bag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.
Steg bacon på panden, så det er næsten færdigt og sprødt.
Bland æg, mælk, bacon, muskatnød og peber.
Fordel blandingen i den forbagte tærtedej og sæt tilbage i ovnen, hvor det bages i 20-25 minutter eller til æggemassen er stivnet.
Tærten er til 4 personer
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej AC.
Mine nyrer og hørfrø fører til en tur på skadestuen i form af nyresten. Det er absolut smertefuldt og er ikke en oplevelse jeg har lyst til at gentage.
Så er der noget jeg kan erstatte hørfrø med?
Evt. noget som ikke er frø og helst heller ikke kerner?
På forhånd tak for hjælpen
Hej Mia
Jeg vil anbefale at bruge min helt klassiske opskrift på madtærte bund.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den er altså også hamrende god.
Tak AC.
Tak for gode opskrifter.
Hvilken størrelse tærteform er der anvendt i opskriften på quiche lorraine ?
Det er efterhånden meget længe siden jeg sidst har lavet netop denne, men mener det passer med 24 cm
Kh Ann-Christine
Tak for en god opskrift. Det er måske en lille smule misvisende at kalde den for Quiche Lorraine, da det er langt fra… en ting er at det er en anden tærtedej end “pâte brisée”. Normalt er der også løg sammen med bacon som fyld…og crème fraîche (ikke mælk!) og revet ost pisket sammen med æggene.