Pulled Pork burger
Pulled Pork er vel næsten ved at være en klassiker i sommerkøkkenet og på grillen.
Den perfekte ret, hvis man har mange gæster til havefest, da det smør møre kød jo nærmest passer sig selv på grillen (man kan snildt grille tre stk af gangen), er økonomisk og mætter mange munde. Her vil jeg dele vores opskrift på pulled pork burger med jer. Uanset om I kommer den på grill, i ovnen eller i en smoker.
Prøv også: Mange flere lækre grillopskrifter her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pulled pork burger
- 1,50 kg nakkefilet
- Rub
- 1,50 spsk salt
- 2 spsk sukker
- 1,50 spsk sød paprika
- 1 spsk røget paprika
- 1 knivspids cayenne peber
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk sennepsfrø, stødt til pulver eller 1 tsk sennepspulver
- 2 spsk brun farin
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk chiliflager, stødt
- 1 tsk sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 6 burgerboller
- 100 g barbecuesauce
- 70 g rucola
- 300 g coleslaw
- 50 g mayonnaise
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dag 1
Start med at afpudse nakkefileten, så blot tydelige sener og fedt fjernes. Bland krydderblanding til rub godt sammen (gem 2 spsk. til at drysse over ved servering) og gnid/rub hele stegen godt med krydderblandingen. Kom stegen i en pose og sæt på køl natten over (mellem 4-12 timer)
Dag 2
Pulled Pork på grill
(vi har en 57 cm weber kuglegrill)
Sæt en ildfast bradepande med vand i den ene side af grillen og læg briketterne i den anden side af grillen. Fordel ca 1 dl vædet røgtræ mellem briketterne (kan købes i byggemarkeder mv) tænd 4-5 grillbriketter og læg dem samlet i den ene side, hvorfra de løbende vil antænde resten af briketterne.
Bundspjældet skal være halvt lukket. Sørg for at temperaturen i grillen er konstant omkring 110 grader, hvilket kan styres delvist ved at lægge grillbriketterne på den anviste måde og delvist ved lukke topspjæld i grillen lidt mere i, hvis temperaturen stiger for højt. Eller omvendt åbne topspjældet lidt mere, hvis temperaturen bliver for lav. Vær klar til evt at komme flere briketter på, hvis nødvendigt – men hvis der bruges gode kvalitetsbriketter med lang brændtid, bør det ikke være nødvendigt.
Nakkestegen færdig efter 10 timer, men kan sagtens stå i op til 14 timer. Den skal have en kernetemperatur på 90 grader, så er den klar til servering. Nu er nakkestegen mør som smør og kødet trækkes fra hinanden med to gafler.
Servering
Lun burgerbollerne og smør dem med mayo. Kom en håndfuld rucola på den nederste bolle, top med pulled pork, barbequesauce, coleslaw og tilsidst den øverste burgerbolle. Server resten af coleslaw til som tilbehør.
Dette er simpelthen verdens bedste rub til pulled pork!
Vi prøvede også at fryse det efter det var lavet og det smagte tæskelækkert en weekend aften hvor man ville have noget lækkert men ikke havde 10 timers forarbejde…..mums!!!!
Så dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Har lavet din opskrift og bagte dine gramhams-burgerboller til. Det blev vitterligt lækkert!! Ved du om man kan bruge kraften fra kødet til noget? Jeg har frosset det ned, men er i tvivl ;o)
Vh.
Rachel
Hej Rachel
Hvor dejligt, tak for din søde hilsen.
Du kan blande det i kødet for saft og smag – ellers kan du nok fint bruge det som smagsforstærker til grøntsagssupper, og andet godt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
God opskrift
Hvad med at sprænge kødet først. Er det godt.
For ekstra mørhed i kødet?
Jeg oplever ikke at det er nødvendigt, men har heller ikke testet sprængning til netop pulled pork, så det må endelig komme an på en prøve
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej :)
Kan man mon stege den 9-10 timer over natten og så give den de sidste 3 timer om eftermiddagen inden servering?
Mvh Sisse
Bedste opskrift ever! Tak for den 😊
Spørgsmål. Skal lave pulled pork til ca 50 pers. Kan kødet laves i stegeposer en dag tidligere og så varmes op igen på dagen? Kødet blir i uåbnet stegepose.
Hvor mange nakkefiletter skal jeg bruge?Kh Jette
Hej Jette,
Det har jeg ikke forsøgt mig med, så må være dig svar skyldig.
Der er til 6 personer i opskriften her, så det er blot at gange op med antal kg til det passer.
Rigtig god fornøjelse og mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej søde AC!
Må indrømme at hver gang jeg skal lave en ret jeg ikke har prøvet før, så er du min go-to! Hvad angår pulled pork, så har jeg aldrig lavet det før og alle de “færdig-retter” jeg har smagt, har gjort at jeg VIRKELIG ikke brød mig om det. Liiiiiige indtil at jeg smagte den lavet med din opskrift! Den var bare et hit i min kærestes puch-klub!
Så tusinde tak for det og tak for dig!
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Er det alm ovn?
Hej? Er det 110 grader varmluft??
Mvh. Lisbeth
Hej Lisbeth,
Det betyder ikke helt så meget i denne opskrift, da der er lukket omkring stegen i ovnen.
Kh AC
Undskyld. Det er en nakkefilet ikke nakkesteg
Er det det? Jeg skulle nemlig lige til at skrive og spørge….! :)
Ja, det er helt korrekt. En tastefejl herfra :)
Skal til det i morgen. :-) Hvis den ender med 90 grader før tid (før serveringstid), kan den så godt blive stående i ovnen længere?
Du skriver 10 timer men sagtens op til 14?
Håber du kan hjælpe.
Tak for verdens bedste madblog.
Hej Therese,
Ja, vi oplever sagtens at den kan godt stå i lidt længere tid, har testet det over flere gange med succes. Den skal bare ikke højere op i temperatur. Det kommer lidt an på hvor fed den er (jo federe jo saftigere og jo mindre sker der ved at den står lidt længere)
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for du synes :)
Kh Ann-Christine
Hvor langt tid skal nakkestegen have i en stegeso i ovnen?
Det stod samlet øverst for alle 3 tilberedningsmuligheder – men er tilføjet individuelt i teksten nu.
Kh AC
Hej Vil du være sød at give mig en opskrift til den salat du viser til kødet.
Venlig hilsen Susanne
Det er denne coleslaw
Kh AC
Først, tak for en super blog. Jeg har brugt den så meget at jeg endte med at købe bogen. Den er lidt lettere at finde inspiration i end nettet. Og meget hyggeligere sammen med ungerne…
Med hensyn til pulled pork, og andre langtidsprojekter, i kuglegrill, kan man med fordel bruge “the snake method” (google har gode links til billeder og videoer). Man laver et par rækker briketter rundt i kanten, som stille og roligt brænder, når man lægger lidt tændte briketter i den ene ende.. Røgflisen kan lægges ovenpå og antænder også løbende. Kødet kan så være midt i grillen med en foliebakke med vand under. Den metode holder normalt nemt 14-16 timer herhjemme (vind er en dræber, så hold grillen i læ).
Hej Mikael,
mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre at I også bruger min kogebog nu. Den håber jeg I bliver glade for!
Tak for tip med the snake method, det vil jeg tippe Martin om, som oftest styrer grillen herhjemme ;)
Kh AC
Virkelig lækker blanding. Vi bruger altid denne når vi laver pulled pork ❤️
SÅ dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for.
Kh AC
Hej
Jeg har en nakkesteg på 2,6 kg, er det stadig 110 grader i 10 timer ?
Ja, det vil ikke gøre den store forskel :) Det vigtigste er at temperaturen styres så den ikke kommer over 110 grader
God fornøjelse
Kh AC
Hej
Kan man bruge stegegryde med låg i ovnen til denne opskrift?
Ja, det kan du fint
Mange tak for dine gode opskrifter. Ang. Stegeso sætter jeg den altid i en kold ovn, så behøver man ikke sætte den i blød inden. Har gjort det rigtig mange gange og det er gået godt indtil nu.
Med venlig hilsen
Lisbeth Kjær
Hej Lisbeth,
Rigtig fint tip! Tak for at dele det og for din søde hilsen
Kh AC
Ser virkelig godt ud!
Brugte opskriften, hvor jeg måtte gange op, da jeg skulle lave 5 kg. Vil sige, at på trods af min første gang, hvor jeg har lavede det her og til så mange mennesker, så blev det virkelig godt!
Man skal dog være opmærksom på, hvilken ovn indstilling man skal have, især når det skal stå 14 timer og hygge sig. Ringede lidt rundt, de fleste anbefalede alm. ovn, men da jeg pludselig vågnede om natten for at tjekke, var den stadig helt rå, som fra start af, så satte den over på varmluft. Da jeg vågnede igen en del timer efter.. så var de perfekte og helt møre! Så ovnen kan sagtens klare, at varme og tilbedrede 5 kg kød.
Hejsa?
Der står ikke hvor længe den skal have i ovnen? Der står kun 110 grader…
Mh Dorthe H
Hej Dorthe
Det står øverst i opskriften lige under beskrivelsen / overskriften DAG 2
Kh AC
Har brugt din vildt gode (og nemme ?) opskrift flere gange … altid med super succes!
Alle i familien elsker denne opskrift – lige fra den treårige til “olderne” der er oppe i firserne ?
Nu vil jeg prøve at lave den igen, men denne gang i min stegeso. Men har du låg på hele tiden eller slet ikke, eller tager du det af af hensyn til karameliseringen?
Bedste hilsner og tak for en vildt inspirerende hjemmeside.
Hej Lykke,
Sikke en dejlig hilsen og tilbagemelding på mine opskrifter! Tusind tak for det ♡
Jeg har gerne låget på hele tiden, for det giver det saftigste kød at den steges i en lille lukket beholder.
Rigtig god fornøjelse med den.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Tak for nogle altid super opskrifter. jeg både bruger og anbefaler dem til mange andre :-)
Jeg vil forsøge mig med stegepose. Kan jeg bruge selv samme stegepose til at marinere og senere stege i, eller skal jeg marinere i en plasticpose ?
Kh. Janne
Hej Janne,
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din søde hilsen :)
Du kan fint bruge den samme stegepose til både marinering og stegning.
God fornøjelse
Kh AC
Bliver 1.5 kg nakkesteg kun nok til 6 Pers? Vi skal holde fest for 35-40 mennesker, så vi skal lave 6-7 stk á 1.5 kg? ?
Ja, den svinder jo også en del ind ved tilberedningen :)
Når man laver den i ovn skal der så ikke vand i bunden?
Har lavet pulled pork nogle gange efter forskellige opskrifter og har været uheldig at det er blevet tørt nogle gange….
I morgen vil jeg prøve den opskrift jpbwt om succes :)
Jeg plejer det ikke, men jeg tror næsten det kommer an på hvordan fedtmarmoreringen er inden i selve kødet, da jeg oplever at det mere er dét der giver saftig og mørt kød. Men du kan endelig prøve med at komme lidt vand i bunden, for det kan jo også være din ovn netop vil fungere rigtig godt med det tiltag.
Rigtig god fornøjelse med det
Kh AC
Hej hvor længe kan chilisauce og bbq sovs en holde sig. Mvh Annette Riis
Hvis det opbevares på køl i et lukket skoldet glas, så kan det fint holde sig i minimum 1 måned, måske også længere.
Kh AC
Tak for hurtigt svar
Fortsat god dag
Hej!
Hvor lang tid skal jeg beregne i ovnen, hvis min nakkefillet er nærmere 2,5kg? Er det helt op på 15 timer så? Eller bare lidt højere grader i 10 timer?
Glæder mig til at bruge din opskrift!
Hej Camilla,
Det kan være den skal have 1-2 timer længere, men det kan også være det ikke er nødvendigt – omvendt så tager den under alle omstændigheder ikke skade af at få et par timer ekstra ved de lave temperaturer. Mål evt stegen med stegetermometer.
Men endelig ikke brug højere temperatur på grill eller i ovnen, da det netop er de lave tilberednings temperaturer der smelter sener, fedt og gør kødet mørt som smør :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Wouw o:) Tak for umådelig dejlig mad. Suveræn blanding af surt, sødt, røget, alt muligt, nøj det smagte godt! Y
Yeah, hvor er det dejligt med sådan en skøn tilbagemelding på opskriften :)
Glæder os til at lave det til vores gensyn familemiddag imorgen
Har du opskrifter på tilbehøret ?
Kh. Lene
Det er på nu – under tips til opskriften :)
Rigtig god fornøjelse og hyggelig gensynsmiddag til jer
Kh Ann-Christine
Tak for jeres mange gode opskrifter, som vi bruger ofte :)
Har du et forslag til en fremgangsmåde hvis jeg ønsker at tilberede Pulled Pork med sous vide?
Hilsen Bo
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Jeg har ikke selv eksperimenteret med sous vide, så der må jeg være dig svar skyldig.
Kh AC
Jeg prøvede at marinere nakkefileten i vakuumpakkeren, i et par timer. Efterfølgende gav jeg nakkefileten 23 timer ved 70 grader på sous vide. Hvis jeg kunne ville jeg give 24 timer eller længere ved en smule lavere grad (67-68 grader). Men det blev SÅ godt, og så i grill funktion i ovnen i omkring 30 min så det får karameliseringen. Held og lykke! :-)
Hvor godt! Tak for din fine feedback :)
Tak for nogle gode opskrifter. Jeg bruger flittigt mange af dem :)
Har lavet din Pulled Pork et par gange, men overvejer nu, om jeg også kan lave ovnkartofler samtidig. Hvordan ville du håndtere både gris og kartofler i ovenen samtidig? Ville du ændre på varmen? Og hvor længe ville du give kartofler i både vendt i olie og kryderier?
Tænker ikke jeg kan nå at lave kødet først og så kartoflerne bagefter – så bliver det jo natmad, inden det er klar :)
Hej Anne chrstine.
Har aldrig lavet den i en stegeso.
Men er det med låget på under hele ovntiden?
Mvh
Jesper Lymann Jensen
Hej Jesper
Ja, jeg tilbereder den med låget på hele tiden, når jeg tilbereder den i stegeso. Så bliver den super saftig og lækker
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej. Jeg har en stegeso af glas, så tænker ikke den skal i iblødsættes🤷🏼♀️ Men! Skal man tilsætte noget form for væske/saft i stegesoen nu hvor den skal stege i så mange timer? Eller skal man bare lade den helt være? :)
Hej Nadine
Jeg ville smøre formen godt med smør og komme 1/2 dl grøntsagsboullion i bunden.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Mie,
Du kan nok fint sætte kartoflerne i bunden af ovnen ca 40-45 minutter før kødet er færdig, og så snart kødet tages ud skrues op for ovnen til 220 grader. Så tror jeg at kartoflerne er klar til at blive sat på bordet, når kødet er trævlet og klar til servering.
rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Kære Ann-Christine.
Vi (mest min kære kæreste☺️) kastede os ud i din lækre burger-opskrift, da vi i lørdags holdt familie-venne-fødselsdag for vores dreng, der lige er blevet 3 år? det blev super super lækkert det hele, og vi nød godt af resterne i går?
Jeg selv stod for bagværket, hvor jeg også altid tjekker din blog ud for nye idéer?
Tak for en altid inspirerende blog, som vi gerne fortæller vidt og bredt om, når vi høster roser for de lækkerier, vi disker op med?
God dag til dig?
Kære Christina
Hvor er det dejligt at høre at I er glade for at bruge mine opskrifter og har glæde af dem – det gør mig rigtig glad :)
Tusind tak for din søde hilsen og stort tillykke med jeres dreng ♡
Kh Ann-Christine
Glæder mig til at prøve opskriften ?? Men jeg har lige et lille spørgsmål ☺️ er det mon 110 grader varmluft eller almindelig ovn?
Det er varmluft ovn, men hvis din ovn fungere bedst ved alm ovn kan du blot sætte temperaturen til 120 grader.
Rigtig god fornøjelse ♡
Jeg beklager mit lidt sene svar, men tak for svar. Det blev super godt :D Klart en opskrift jeg vil prøve en anden gang!
Hej :) Tak for så mange gode opskrifter. Er i gang med at prøve din opskrift på pulled pork – perfekt til en fredag aften! Har hverken gril eller smoker, så det må blive i ovn. Er bare lidt i tvivl om, hvad du mener med at ‘i blødsætte den en halv time inden’?
Det er Römertopfen der skal i blødsættes. Kan godt se det ikke stod tydeligt, så har lige rettet til.
God fornøjelse med retten :)
Kh AC
Jeg laver altid min pulled pork i en Rōmertopf, og det giver altid en mængde væde. Benytter du den væde til noget?
Håber det er ok jeg kommer med en kommentar?!
Det gør jeg også Jan. Min væde er ofte hvidtøl/kødsaft og det koger jeg ind/reducerer og vender det i kødet.
Du kan fint vende væden ind i kødet, når det trækkes fra hinanden med gaflerne.
Kh AC
Det ser så skønt ud. Vi skal holde fest i haven og dine opskrifter ser ud til at de er nemme at gå til.
Er det muligt at lave pulled pork på en gas grill og hvordan ville vi så skulle gøre? Da vi bliver mange til fest, kan det være at du også har en god ide til en nem og lækker dessert efter pulled pork serveringen :) TAK
Jeg har ikke selv erfaring med at tilberede stege eller pulled pork på gasgrill, så det skal jeg ikke helt kunne sige … men tænker at hvis du kan styre temperaturen ned til 110 grader, så vil det nok fint kunne lykkedes.
Du finder alle mine skønne dessert opskrifter her Måske grillet banan ala luksus bananasplit :)
Hvordan ville du lune kødet i ovnen, hvis du har lavet det dagen før? Trevlet eller helt, overdækket, i hvor lang tid, hvor mange grader osv.
Det skal serveres med lækker coleslaw, burgerboller, barbecuesovs og kolde øl til min kandidatgrads-fest!
Jeg ææælsker pulled pork (og pulled chicken). Jeg har endnu ikke kastet mig ud i at lave det selv, men havde overvejet at prøvet det i løbet af sommeren. Så denne opskrift kommer jo som timet ;)
Har du nogle bud på hvad jeg kan gøre hvis der kun er 1-2 der skal spise det? Varme resterne, fryse måske og så varme med noget sauce?
Det samme gælder sådan set hvis jeg skal have det til gæster, men ikke kan lave det samme dag fordi ovnen evt. skal bruges til andre ting.
Du kan fint fryse det, og så smager denne grillmarinade helt perfekt til og kan evt lunes sammen med den færdige ret.
Det kan sagtens spises koldt eller lunes 1-2 dage efter og er så lækkert i fx salater og tacos.
Kh AC
Mange tak. Det skal prøves så – ‘tommel op’ ;)
(plus til svaret til Trine også)
Det ser så lækkert ud. Jeg glæder mig til at prøve din opskrift. Den kan jo kun være et hit! :-)
♡
Rigtig god fornøjelse og rigtig skøn sommer til dig.
Kh AC