Pulled Pork burger


Pulled Pork er vel næsten ved at være en klassiker i sommerkøkkenet og på grillen.
Den perfekte ret, hvis man har mange gæster til havefest, da det smør møre kød jo nærmest passer sig selv på grillen (man kan snildt grille tre stk af gangen), er økonomisk og mætter mange munde. Her vil jeg dele vores opskrift på pulled pork burger med jer. Uanset om I kommer den på grill, i ovnen eller i en smoker.
Prøv også: Mange flere lækre grillopskrifter her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pulled pork burger
- 1,50 kg nakkefilet
- Rub
- 1,50 spsk salt
- 2 spsk sukker
- 1,50 spsk sød paprika
- 1 spsk røget paprika
- 1 knivspids cayenne peber
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk sennepsfrø, stødt til pulver eller 1 tsk sennepspulver
- 2 spsk brun farin
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk chiliflager, stødt
- 1 tsk sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 6 burgerboller
- 100 g barbecuesauce
- 70 g rucola
- 300 g coleslaw
- 50 g mayonnaise
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Dag 1
Start med at afpudse nakkefileten, så blot tydelige sener og fedt fjernes. Bland krydderblanding til rub godt sammen (gem 2 spsk. til at drysse over ved servering) og gnid/rub hele stegen godt med krydderblandingen. Kom stegen i en pose og sæt på køl natten over (mellem 4-12 timer)
Dag 2
Pulled Pork på grill
(vi har en 57 cm weber kuglegrill)
Sæt en ildfast bradepande med vand i den ene side af grillen og læg briketterne i den anden side af grillen. Fordel ca 1 dl vædet røgtræ mellem briketterne (kan købes i byggemarkeder mv) tænd 4-5 grillbriketter og læg dem samlet i den ene side, hvorfra de løbende vil antænde resten af briketterne.
Bundspjældet skal være halvt lukket. Sørg for at temperaturen i grillen er konstant omkring 110 grader, hvilket kan styres delvist ved at lægge grillbriketterne på den anviste måde og delvist ved lukke topspjæld i grillen lidt mere i, hvis temperaturen stiger for højt. Eller omvendt åbne topspjældet lidt mere, hvis temperaturen bliver for lav. Vær klar til evt at komme flere briketter på, hvis nødvendigt – men hvis der bruges gode kvalitetsbriketter med lang brændtid, bør det ikke være nødvendigt.
Nakkestegen færdig efter 10 timer, men kan sagtens stå i op til 14 timer. Den skal have en kernetemperatur på 90 grader, så er den klar til servering. Nu er nakkestegen mør som smør og kødet trækkes fra hinanden med to gafler.
Servering
Lun burgerbollerne og smør dem med mayo. Kom en håndfuld rucola på den nederste bolle, top med pulled pork, barbequesauce, coleslaw og tilsidst den øverste burgerbolle. Server resten af coleslaw til som tilbehør.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Dette er simpelthen verdens bedste rub til pulled pork!
Vi prøvede også at fryse det efter det var lavet og det smagte tæskelækkert en weekend aften hvor man ville have noget lækkert men ikke havde 10 timers forarbejde…..mums!!!!
Så dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Har lavet din opskrift og bagte dine gramhams-burgerboller til. Det blev vitterligt lækkert!! Ved du om man kan bruge kraften fra kødet til noget? Jeg har frosset det ned, men er i tvivl ;o)
Vh.
Rachel
Hej Rachel
Hvor dejligt, tak for din søde hilsen.
Du kan blande det i kødet for saft og smag – ellers kan du nok fint bruge det som smagsforstærker til grøntsagssupper, og andet godt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
God opskrift