Puffet rispapir med laks
Puffet rispapir med laks er en smuk og velsmagende forret eller appetizer, som ser fin og indbydende ud. Perfekt til både nytårsaften, gæstemiddage og sommerfester.
Det er nemt at lave og både laksetopping og det puffede rispapir kan laves et par timer i forvejen, så er det blot at anrette lige inden servering.
Smagen er vildt lækker, med den cremede milde laks og puffede rispapir. En himmelsk mundfuld til champagnen og nytårstalen.
Prøv også: flere dejlige nytårsopskrifter her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Puffet rispapir med laks
- 4 rispapir
- 200 g laks i sushikvalitet, skåret i små tern
- 100 g koldrøget laks, i små tern
- 1 avocado, i små tern
- 1 spsk mayonnaise
- 1 spsk sriracha chilisauce
- 1 øko citron, fintrevet skal og lidt saft
- 0,50 håndfuld frisk dild, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 3 spsk fritureolie
- Til servering
- 0,50 håndfuld frisk dild
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Vend laks, røget laks, avocado, mayonnaise, sriracha og fintrevet citronskal sammen i en skål og smag til med citronsaft, salt, friskkværnet peber og dild. Lad det trække smag i en skål i minimum 15 minutter i køleskabet, hvor det godt kan stå i et par timer. Tag ud af køleskabet 30 minutter før servering.
Kom olie på en pande, så bunden er dækket og varm op til høj varme. Kom et stykke rispapir på panden og lad det puffe op og blive sprødt. Tag af panden og køl af på en rist, mens det næste rispapir puffes. Bræk de puffede stykker rispapir i passende stykker.
Anret puffede rispapir med laks og et drys dild. Server straks.
Hej! Har du fersk og koldrøget laks i blanding fordi ren koldrøget ville være for meget? Kan det puffede rispapir holde sig, altså forbliver det sprødt, hvis man puffer det feks 2 timer før?
Hej Louise
Jeg bruger både fersk og røget laks til denne opskrift, da jeg synes det bliver helt perfekt afbalanceret i smagen.
Om rent koldrøget er for meget – det vil også være lækkert, så gør endelig hvad du har mest lyst til.
Puffet rispapir kan holde sig i nogle få timer, men er sprødest frisklavet og bliver lidt sejere i konsistensen efter noget tid.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak!
Lige til at hapse :) Hvor ser det lækkert og indbydende ud :)
De ér så gode. Skal gerne lave dem en dag I kommer på besøg :)
Kh Ann-Christine