Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/porretaerte/ Aftensmad Buffet, Efterår, Franske retter, Madtærter, Nem Hverdagsmad, Sommer

Porretærte

Porretærte er lidt af en klassiker og det er både nem og lækker aftensmad.

Jeg servere gerne tærten med en god salat til, alt efter årstiden. I påskeferien spiste vi den en aften med denne lækre fyldige salat med grønkål og edamame + en skål grønthapsere til mine børn

Virkelig lækkert!

Jeg deler lidt flere tips til variation af tærten under opskriften.

Prøv også: Opskrifter på flere skønne madtærter her >>

Porretærte
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT15M4
Ingredienser
  • Grov tærtedej
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • Fyld til Porretærte
  • 3 porre, skåret i tynde ringe
  • 70 g bacon, sprødstegt og grofthakket
  • 4 æg, sammenpisket
  • 2 dl mælk
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • salt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Saml dejen med vand og lad dejen hvile i en skål i køleskabet i 30 minutter.

Rul dejen ud og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform. Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.

Fyld
Steg bacon på panden, til det er næsten færdigt og sprødt.

Sauter porrerne under omrøring ved middel­ varme i fedtet fra bacon eller i olivenolie.

Bland æg, mælk, bacon, muskatnød, porrer og peber i en skål og fordel fyldet i den forbagte tærtebund.

Bag tærten færdig i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 25­-30 minutter, eller til æggemassen er stivnet.