Indbagt mørbrad ala Wellington
Indbagt mørbrad ala Wellington er et twist af den klassiske ret Beef Wellington og den indbagte lækre sag fungere også eminent med en svinemørbrad.
Dejlig til efterårshyggelige middage, til fester og til nytår. Jeg servere den gerne med to gode salater til, hvis vi bare er os fire. Den fyldige butterdej, svampefyld og gode kød er ret mættende, så det er lækkert med noget sprødt og friskt tilbehør.
Prøv også: masser af inspiration til aftensmads tilbehør >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Indbagt mørbrad ala Wellington
- 600 g svinemørbrad
- 1 spsk grov sennep
- 1 spsk dijon sennep
- 250 g champignon, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 140 g serranoskinke
- 250 g butterdej
- 2 æggeblomme
- Derudover
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Puds mørbraden af for sener og pres den lidt sammen, så den er nogenlunde ensartet i form og tykkelse. Dup den tør med køkkenrulle.
Brun svinemørbraden af på en varm pande med smør og olie på alle sider. Tag af varmen og krydr med salt og peber og smør den op med en blanding af dijon og groftkornet sennep, mens den stadig er varm. Lad den hvile, mens den trækker smag og forbered imens svampeblandingen.
Svampeblanding
Steg champignon, løg, hvidløg og timian under omrøring på panden ved mellemhøj varme. Kom ekstra smør på, hvis nødvendigt. Sauter til al væden er helt fordampet. Lad svampeblandingen køle af på en tallerken med et stykke køkkenrulle, som kan suge overskydende væde. Skift evt køkkenrullen, så svampeblandingen ikke er våd.
Læg et stykke film på køkkenbordet og fordel den tørrede seranoskinke på filmen, så hvert stykke ligger en cm ind over det næste. Fordel svampeblandingen på skinken i et ensartet lag. Læg svinemørbraden på, rul den sammen til en pakke og luk enderne med skinke. Filmen bruges som en hjælp til at få pakken flot og ensartet og fjernes derefter.
Butterdejsindpakning
Pak mørbrad med svampe og skinke ind i butterdej. Sørg for at lukningen er i bunden og er placeret på et stykke bagepapir. Sørg for at pakken er lukket godt hele vejen rundt – men vær opmærksom på ikke at bruge ekstra lag af butterdej.
Pensl med æggeblomme og skær derefter ridser i butterdejen med en skarp kniv, for en flot servering.
Bagning
Kom en pizzaplade eller bradepande i ovnen og varm den op til 225 grader, alm ovn.
Når ovnen er varm, skrues ned til 200 grader alm ovn, sæt stegen over på pizzastenen eller bradepande bag i ca. 30 minutter, til den har en kernetemperatur på 62 grader (brug gerne stegetermometer).
Lad derefter stegen hvile i 10 minutter, inden den skæres ud i tykke skiver med en skarp kniv.
Kan jeg fryse en færdigbagte indbagt mørbrad ned?
Jeg har ikke testet hvordan den er i konsistens efter optøning, så det må komme an på en prøve
Kh Ann-Christine
Hej – skal butterdejen rulles ud? Og i givet fald, hvor tyndt?
Kun hvis du laver den selv, så skal den rulles ud til ca 2 mm – men hvis du køber butterdej, så er den lige til at bruge og skal ikke rulles ud.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
På billede er der en salat, hvor det ligner der er bagt blomkål og appelsin i, er det en opskrift du har? Synes ikke lige umiddelbart jeg kan finde den, hverken her på siden eller i din skønne app 🤩
Den er i min kogebog “Grøn Aftensmad” og den er drøngod ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Hva’ med sovs?
Evt rødvinssaucen her: https://www.valdemarsro.dk/roedvinssauce/
Kh Ann-Christine
Kan jeg lave retten helt færdig og fryse den ned?
Jeg tror kvaliteten af både kød og butterdej vil blive kedelig efter frys og optøning.
Jeg ville bare lade være med, at fortælle, at der er svampe i. De er jo hakket helt fint. Somme tider, kan folk godt lide noget, de ikke vidste var der.
Hej
Jeg vil vildt gerne lave denne ret, men vi har en svigerdatter, der ikke bryder sig om nogle former for svampe, har du en idé til noget andet jeg kan putte i?
Hej Ann-Christine
Jeg ved at Champignon er en ret vigtig ingrediens i denne ret, men vi er ikke så gode til svampe herhjemme
Har du nogen forslag til om man kunne erstatte det med et eller andet eller er det bare et spørgsmål om så at minimere det lidt, så det ikke “fylder” så meget?
Tak for masser af herlig inspiration
Hej,
Du skriver den kan bages på en pizzasten. Gælder dette også et bagestål? Tænker mere du skriver 200g i 30 min, og ved af erfaring af f.eks pizza ikke skal have mere end Max 10 min. Så frygter at 30 min vil gøre butterdejen sort?
Pft for svar.
Hej.
Jeg er ikke den store fan af sennep. Kan det evt erstattes af noget andet?
Tak for skønne opskrifter – og især gode bogforslag.
Vh Rikke
Hej Rikke
Så ville jeg blot undlade den.
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh Ann-Christine