Porchetta
Den italienske flæskesteg, Porchetta er et hit med en saftig flæskesteg, hvor der er svær hele vejen rundt!
Man kan fylde porchetta med forskelligt fyld. Jeg kan godt lide at der kommer lidt sødt til svinekødet, så derfor bruger jeg ofte en gul marmelade fra abrikos, appelsin eller ingefær. Eller finthakkede tørrede abrikoser, det er også godt. Og så masser af krydderurter, her kan jeg særligt godt lide salvie, timian, rosmarin, persille og estragon. Bland gerne to eller tre forskellige eller giv den ekstra med bare en god smagsgiver.
Prøv også: opskrift på græskarsalat >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Porchetta
- 1 kg svineslag, ca
- 2 spsk appelsinmarmelade, eller abrikosmarmelade
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 håndfuld krydderurter, finthakkede - fx blandet timian, rosmarin, estragon, salvie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 bomuldssnor
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Hvis svineslaget ikke er ridset på forhånd af slagteren, så kan man enten helt fravælge det – det bliver porchettaen ikke dårligere af – eller man kan ridse skindet med en skarp kniv. Pas endelig på ikke at skære ned til kødet, for så kan saften fra kødet gøre, at sværen har vanskeligere ved at blive sprød.
Bland marmelade, hvidløg, finthakket løg, finthakkede krydderurter, peber og salt i en skål.
Fordel fyldet godt på kødsiden.
Rul svineslaget stramt sammen, så der er svær hele vejen rundt om stegen. Snør et stykke bomuldssnor til køkkenbrug rundt om og gnid derefter sværen med godt med salt.
Nu er porchettaen klar til tilberedning i enten ovn eller på grill.
På grill
Sæt stegen fast på et rotisseri, så den får sprød svær hele vejen rundt.
I ovn
Læg stegen på en bradepande med rist. Sæt stegen i en kold ovn og tænd for varmen til 125 grader varmluft. Vend porchettaen en kvart omgang hver halve time, så den bliver lækker sprød overalt.
Efter to timer skru temperaturen op til 150 grader efter 2 timer og fortsæt stegningen til porchettaen har en indvendig temperatur på 65 grader. Brug gerne et stegetermometer.
Tjek porchettaen sværens sprødhed. Skrue op for varmen til 250 eller grill og giv den lige et par minutter, der hvor sværen mangler den sidste sprødhed.
Lad porchettaen hvile i 10-15 minutterm, inden du skærer den ud.
Hvad vil du servere til den?
Om sommeren lækre sommersalater, en grøn kartoffelsalat og godt brød :)
Se fx inspiration her: https://www.valdemarsro.dk/salat/
Kh Ann-Christine
Hvad er tilbehør til en dejlig porchetta ser lækkert ud , skal ha` gæster l morgen mvh.Annelise
Jeg ville lige nu servere fx en dejlig frisk forårssalat og knuste kartofler – du finder alle opskrifterne på lækkert tilbehør her: https://www.valdemarsro.dk/tilbehoer-til-aftensmad/
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tusind tak for en dejlig side, med en masse skønne opskrifter og ideer!
Jeg vil gerne lave din porchetta i aften, men har ikke noget Stegetermometer. Har du en fornemmelse af hvor længe den skal have efter at du har skruet op på 150 grader?
Mange hilsener fra Benjamin
Hej Benjamin,
Mange tak for din søde hilsen. Det er jeg glad for du synes!
Jeg plejer at give dem omkring 30 minutter på 150 grader
Kh AC
Hvad kan ambefales som tilbehør her i maj måned, foruden nye kartofler?
fx en frisk spidskålssalat og andre skønne salater herfra
Kh AC
Hvad vil du foreslå af tilbehør til porchetta?
Mvh Lotte
Måske en spidskålssalat og råstegte kartofler
Kh AC
Skal forsøge denne lækre steg Porchetta på lørdag – hvad vil du foreslå som tilbehør?
Tak for din skønne hjemmeside – altid et flot udvalg af lækre opskrifter
Hvor skønt! Jeg vil anbefale blomkålssalat, rucolasalat og råstegte kartofler
Rigtig god fornøjelse med middagen og god weekend
Kh AC
Den ser virkelig lækker ud, så nu vil jeg prøve at lave den her hjemme. Jeg har dog et spørgsmål. Kan man have andet i ovnen samtidigt?
Jeg har ladet mig fortælle at hvis man vil have sprøde svær på en flæskesteg, så skal den være alene i ovnen, også tænkte jeg om det samme galt her, eller om det er helt forkert.
Tak for en masse gode opskrifter
Det må jeg være dig svar skyldig på … har ikke prøvet det, men heller ikke hørt at det ikke skulle kunne lade sig gøre.
Tak for din hilsen :)
Kh AC
Ser meget lækker ud.
Hvor lang tid skal porchettaen have på grill.
Vi giver den nogenlunde det samme som i ovn og justere temperaturen på grillen derefter :)
Hvor ser din porchetta lækker ud! Den må jeg have prøvet herhjemme.
Vi var i Rom i sommers og fik en sen nattetime porchetta-sandwiches. Stedets specialitet var en sandwich af noget ciabatta-agtigt flute med en hjemmelavet oliventapenade, nogle gode skiver porchetta og øverst meget fint skåret appelsin. Det smagte absolut himmelsk med en god øl til. :-) Anbefalingen er hermed givet videre!
Århh, det lyder jo virkelig fantastisk! Når jeg viser din kommentar til Martin, så er jeg sikker på at der ikke går længe før vi skal hav det på menuen ;) Uhmm!
Tak for tippet!
Uhmmmm har kun smagt porchetta én gang, og det var himmelsk!!! Hvad anbefaler du, at man spiser af tilbehør til? :-) Tak for inspirationen med din madplan. Vi laver vores egen, men der er ofte nogle af dine forslag med :-)
Kh. Camilla / @millalykkelee
Hej Camilla,
Da det er en lidt fed ret, så foretrækker jeg noget sprødt og friskt til – fx grønkålssalat, frisk rå rødkålssalat, rosenkålssalat eller lign. – fx nogle af disse: http://www.valdemarsro.dk/salater/
Kh AC
Porcetta er altid godt. Jeg laver den altid med en marineret svinemørbrad indeni (marneret i hvidløg, hvidvin og urter natten over) samt tilføjer lidt revet øko citronskal inden i slaget sammen med urterne. Det er helt fantastisk!
Det lyder virkelig lækkert med svinemørbrad indeni.. Ruller du så blot svineslaget rundt om? Det kræver vel et lidt større svineslag, ik?
Gælder de 65 grader også hvis man ligger en svinemørbrad indeni?
Mums, det lyder altså også vildt lækkert! God ide at lade den trække smag med urter natten over.
Uhmmm :)
Det ser vildt lækkert ud!
Her plejer slaget at blive brugt til at lave rullepølse af. Min næste tanke (efter lækker-tanken ;) ) er derfor om det ikke er en ret fed fætter at sætte tænderne i…
Jette
Svineslaget er faktisk rimelig magert, hvis det er skåret korrekt. Den fede del er bugstrimlen, som de fleste professionelle skærer af. Man kan få en bedre fedtfordelig i stegen hvis man bruger en anden del af brystet – bedst er den midterste del, der ikke er for tyk, og derfor stadig let at rulle.
Jo, det er ikke ligefrem et stykke magert kød …
Det er lækkert, men ikke hverdagskost ;)
OMG! Det ser lækkert ud
Jeg har aldrig prøvet at lave sådan en, men det skal da prøves
Kan så meget anbefales :)