Popcorn opskrifter – 3 skønne varianter
Hjemmelavede popcorn i en gryde med salt og smør er godt, men det bliver virkelig mange gange bedre når popcornene peppes (har sådan lyst til at skrive poppes) endnu mere op og får tilført en masse lækre krydderier, krydderurter og skøn smag.
Jeg har lavet tre forskellige popcorn opskrifter og kan ikke vælge hvilken der er favoritten.
- Popcorn med timian, citron og salt
- Popcorn med rosmarin, hvidløg, parmesan og salt
- Popcorn med chili & cheese og salt
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
3 x Popcorn opskrifter med lækre krydderier
- Popcorn med timian, citron og parmesan
- 85 g majskorn til popcorn
- 3 spsk solsikkeolie, eller kokosolie uden smag
- 1 spsk smør
- 1 spsk flagesalt
- 1 øko citron, revet skal herfra
- 2 spsk frisk timian, finthakket
- 2 spsk parmesan, fintrevet
- Popcorn med chili & Cheese
- 85 g majskorn til popcorn
- 3 spsk solsikkeolie, eller kokosolie uden smag
- 1 spsk smør
- 1 spsk flagesalt
- 1 spsk chiliflager, eller finthakket frisk chili efter smag
- 3 spsk cheddar ost, eller parmesan fintrevet
- Popcorn med rosmarin, parmesan og hvidløg
- 85 g majskorn til popcorn
- 3 spsk solsikkeolie, eller kokosolie uden smag
- 1 spsk smør
- 1 spsk flagesalt
- 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
- 2 spsk parmesan, fintrevet
- 1 tsk hvidløgspulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Det samme gælder for alle tre opskrifter, så følg blot vejledningen til den enkelte smagsvariant her – eller pop en masse popcorn og lav tre skåle popcorn med hver sin lækre smag!
Kom majskerner i en gryde sammen med solsikkeolie eller kokosolie. Sæt låg på og sæt temperaturen på 2-3 højeste niveau.
Så snart popcornene begynder at poppe skrues ned på anden laveste temperatur. Ryst gryden med mellemrum og når der er et 3-4 sekunder mellem poppene, så er de færdig og gryden tages af varmen. Kom smør i gryden og ryst gryden grundigt med låg over og et par grydelapper.
Kom popcornene i hver sin skål og vend dem med de lækre krydderier og salt.
Serveres gerne lune og frisktpoppede.
OK, måske er det ikke så væsentligt med mindre man laver popcorn hver dag. Jeg har søgt lidt mere, og jeg må give dig ret i dét med at koldpresset olie ikke er egnet til varmebehandling. Men stort indhold af flerumættede fedtsyrer er heller ikke godt. “Tænk” skriver: “Solsikkeolie egner sig til både bagning, stegning og kolde dressinger. Ganske som med majsolien skal du dog være opmærksom på kun at stege solsikkeolie ved middelhøj varme. Høje temperaturer i længere tid kan påvirke oliens kvalitet, og der dannes potentielt sundhedsskadelige stoffer.”
Urtekrams stegeolie af solsikkeolie er angiveligt fra en bestemt sort af solsikkekerner med et højt indhold af enkeltumættede fedtsyrer, derfor egnet til opvarmning. Jeg kunne ikke lige se om den også er varmebehandlet.
Nå, det bliver hurtigt kompliceret, jeg tror jeg holder mig til kokosolie i forb. med popcorn ;-)
Kære Ann-Christine
Dine opskrifter går man næsten aldrig fejl af, og din hjemmeside er som regel mit valg nr. 1. Dog lige lidt malurt i bægeret: Opvarmet solsikkeolie er direkte skadelig, og især opvarmning af olien til de høje varmegrader ved fremstilling af popcorn. Jeg opfordrer dig til at slette solsikkeolie, men kokosolie er velegnet.
Hej Michael
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for du synes :)
Jeg tror næsten det må være koldpressede solsikkeolie du tænker på – for det er helt rigtigt at koldpressede olier ikke må bruges til høje temperaturer, herunder også koldpresset solsikkeolie.
Men solsikkeolie til stegning, fx økologisk stege- og fritureolie fra fx urtekram er stort set altid baseret på solsikkeolie (som ikke er koldpresset) og anbefales netop til de høje temperaturer.
Kh Ann-Christine
Da jeg var barn i Aalborgområdet – for meget længe siden – råbte vi altid “Af banen, der er lys i kanen!”, hvis der var nogle, som stod i vejen, så de kunne nå at flytte sig. Nede ved Randers råbte de “Af banen dernede – der kommer en tyk rødbede!” Mon hver egn havde sit eget ‘advarselsrim’?
haha, hvor godt! Dem kendte jeg ikke – jeg er selv vokset op med “af banen, af banen, her kommer bananen” :)
Det er den jeg lærer mine børn og som de synes er skæg. Må lige fortælle dem om de andre variationer også
Jeg har fundet en beholder så jeg kan lave dem i mikroovnen uden de grimme poser. Jeg synes det er lettere og så lugter køkkenet ikke af popcorn i dagevis
Smart!
Vi har dog ingen microovn selv, men det går også helt fint med gryden og en god udluftning ;)
Kh AC
Hejsa! Lækre popcorn! Dem må jeg afprøve! Tænkte på om du har et link til den kalender du viste i et forrige indlæg?
Årh, god bedring til Johan. Håber han snart er frisk igen.
Kh.
Anne-Marie
Tusind tak, det håber vi også :) Det går heldigvis en bittesmule bedre i dag, hvor han kan spise lidt mad igen :)
God weekend
Kh AC
Åhr stakkels Johan. God bedring og god weekend
Tusind tak, Dorte! Det går heldigvis allerede en smule bedre i dag, så håber han kommer sig hurtigt over det.
Rigtig god weekend til jer
Kh AC
Uhm.. hvor lyder de lækre.
Jeg laver ind imellem en variant med lakrikspulver og sukker, men disse ostepopcorn lyder 10 gange bedre end hvad jeg har fedtet mig frem til.
Lakrids er også så lækkert!
Men ostepopcorn er altså også en vinder her hos mig ;)
Mums hvor ser alle tre varianter bare lækre ud! Jeg tror, jeg vil forkæle min kæreste med chili cheese popcorn i aften.
God bedring til Johan, jeg håber, han snart er frisk igen :-)
Jeg synes det lyder som en skøn ide! Blev de gode?
Og tusind tak, han har det heldigvis allerede lidt bedre. Det var lidt af en forskrækkelse vi fik, for han var godt nok dårligt tilpas på skadestuen og det meste af dagen i går – håber også det går hurtigt med at blive frisk igen :)
God weekend
Kh Ann-Christine
Åh popkorn med smag er bare så godt – og lige noget til sådan en grå dag.
Det er iøvrigt også super godt med enten lakrids pulver eller kanel og kardemomme.
Det er nemlig super lækkert!
Er også vild med lakridsversionen, men kanel og kardemomme har jeg endnu tilgode – så det skal da testes :) Måske allerede i aften ;)
God weekend