Popcorn opskrifter – 3 skønne varianter


Hjemmelavede popcorn i en gryde med salt og smør er godt, men det bliver virkelig mange gange bedre når popcornene peppes (har sådan lyst til at skrive poppes) endnu mere op og får tilført en masse lækre krydderier, krydderurter og skøn smag.
Jeg har lavet tre forskellige popcorn opskrifter og kan ikke vælge hvilken der er favoritten.
- Popcorn med timian, citron og salt
- Popcorn med rosmarin, hvidløg, parmesan og salt
- Popcorn med chili & cheese og salt
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
3 x Popcorn opskrifter med lækre krydderier
- Popcorn med timian, citron og parmesan
- 85 g majskorn til popcorn
- 3 spsk solsikkeolie, eller kokosolie uden smag
- 1 spsk smør
- 1 spsk flagesalt
- 1 øko citron, revet skal herfra
- 2 spsk frisk timian, finthakket
- 2 spsk parmesan, fintrevet
- Popcorn med chili & Cheese
- 85 g majskorn til popcorn
- 3 spsk solsikkeolie, eller kokosolie uden smag
- 1 spsk smør
- 1 spsk flagesalt
- 1 spsk chiliflager, eller finthakket frisk chili efter smag
- 3 spsk cheddar ost, eller parmesan fintrevet
- Popcorn med rosmarin, parmesan og hvidløg
- 85 g majskorn til popcorn
- 3 spsk solsikkeolie, eller kokosolie uden smag
- 1 spsk smør
- 1 spsk flagesalt
- 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
- 2 spsk parmesan, fintrevet
- 1 tsk hvidløgspulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Det samme gælder for alle tre opskrifter, så følg blot vejledningen til den enkelte smagsvariant her – eller pop en masse popcorn og lav tre skåle popcorn med hver sin lækre smag!
Kom majskerner i en gryde sammen med solsikkeolie eller kokosolie. Sæt låg på og sæt temperaturen på 2-3 højeste niveau.
Så snart popcornene begynder at poppe skrues ned på anden laveste temperatur. Ryst gryden med mellemrum og når der er et 3-4 sekunder mellem poppene, så er de færdig og gryden tages af varmen. Kom smør i gryden og ryst gryden grundigt med låg over og et par grydelapper.
Kom popcornene i hver sin skål og vend dem med de lækre krydderier og salt.
Serveres gerne lune og frisktpoppede.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
OK, måske er det ikke så væsentligt med mindre man laver popcorn hver dag. Jeg har søgt lidt mere, og jeg må give dig ret i dét med at koldpresset olie ikke er egnet til varmebehandling. Men stort indhold af flerumættede fedtsyrer er heller ikke godt. “Tænk” skriver: “Solsikkeolie egner sig til både bagning, stegning og kolde dressinger. Ganske som med majsolien skal du dog være opmærksom på kun at stege solsikkeolie ved middelhøj varme. Høje temperaturer i længere tid kan påvirke oliens kvalitet, og der dannes potentielt sundhedsskadelige stoffer.”
Urtekrams stegeolie af solsikkeolie er angiveligt fra en bestemt sort af solsikkekerner med et højt indhold af enkeltumættede fedtsyrer, derfor egnet til opvarmning. Jeg kunne ikke lige se om den også er varmebehandlet.
Nå, det bliver hurtigt kompliceret, jeg tror jeg holder mig til kokosolie i forb. med popcorn ;-)
Kære Ann-Christine
Dine opskrifter går man næsten aldrig fejl af, og din hjemmeside er som regel mit valg nr. 1. Dog lige lidt malurt i bægeret: Opvarmet solsikkeolie er direkte skadelig, og især opvarmning af olien til de høje varmegrader ved fremstilling af popcorn. Jeg opfordrer dig til at slette solsikkeolie, men kokosolie er velegnet.
Hej Michael
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for du synes :)
Jeg tror næsten det må være koldpressede solsikkeolie du tænker på – for det er helt rigtigt at koldpressede olier ikke må bruges til høje temperaturer, herunder også koldpresset solsikkeolie.
Men solsikkeolie til stegning, fx økologisk stege- og fritureolie fra fx urtekram er stort set altid baseret på solsikkeolie (som ikke er koldpresset) og anbefales netop til de høje temperaturer.
Kh Ann-Christine
Da jeg var barn i Aalborgområdet – for meget længe siden – råbte vi altid “Af banen, der er lys i kanen!”, hvis der var nogle, som stod i vejen, så de kunne nå at flytte sig. Nede ved Randers råbte de “Af banen dernede – der kommer en tyk rødbede!” Mon hver egn havde sit eget ‘advarselsrim’?
haha, hvor godt! Dem kendte jeg ikke – jeg er selv vokset op med “af banen, af banen, her kommer bananen” :)
Det er den jeg lærer mine børn og som de synes er skæg. Må lige fortælle dem om de andre variationer også