Pop Tarts med saltkaramel og chokolade
Pop Tarts … og så tilmed med saltkaramel, blød chokoladeganashe og en en lille drys af knasende saltflager, som balancere det hele i en himmelsk mundfuld!
Jeg er begejstret!
Pop tarts er små lukkede tærter, bagt med en (i min version), lidt opgraderet mørdej/tærtedej, som giver en sprød og lidt porøs krumme. Inden i kan der gemme sig alverdens skønneste fyld, som i denne omgang består af saltkaramel og flydende chokolade. Fantastisk!
Herhjemme har vi planer om at lave dem adskillige gange i år – og i flere skønne variationer.
Jeg har glædet mig meget de sidste to dage til at dele min opskrift med jer, for jeg er sikker på, at I vil blive lige så vilde med dem, som vi er …
Inspirationen fik jeg efter at have set Gilmore Girls på Netflix. Hyggeligste serie, jo. Her spises der jævnligt Pop Tarts i forskellige varianter, og efter at have stødt på dem et par gange, fik jeg lyst til at lave dem selv.
Opskriften ser lidt lang ud, men det snyder lidt, for de er i virkeligheden ret enkle og simple at lave – jeg håber I har lyst til at prøve dem.
– Måske et hyggeligt weekend bage projekt?
P.S. hvis I har lyst til flere skønne kageprojekter med chokoladelækkerier, så har jeg netop oploadet min chokoladekage som videoopskrift, I kan se den her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pop Tarts med chokolade og saltkaramel
- Dej
- 350 g hvedemel, + lidt ekstra til æltning
- 0,50 tsk bagepulver
- 40 g sukker
- 1 tsk salt
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 225 g smør
- 1 æg
- 2 dl mælk
- Saltkaramel
- 150 g sukker
- 1,50 dl piskefløde
- 1 nip flagesalt
- Chokoladeganache
- 100 g mørk chokolade
- 1 dl piskefløde
- til pensling
- 1 æg, sammenpisket
- flagesalt, evt. lidt flagesalt til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Saltkaramel
Smelt sukker i en gryde ved middel varme og hold godt øje med det. Det kan godt tage tid, før det begynder at smelte, men så går det også lynhurtigt derefter.
Så snart sukkeret begynder at smelte, så skrues der højt op for varmen, røres grundigt rundt og hældes flødes i lidt af gangen. Rør godt rundt og kog karamellen godt igennem til det er helt enstartet, rør til sidst lidt saltflager i.
Chokoladeganache
Varm fløden op til den lige knap koger. Tag fløden af varmen og rør chokoladen i. Rør godt til det er helt ensartet i konsistensen og hæld det derefter på et glas og sæt i køleskabet til mindst en halv time.
Dej – og samling+ bagning af Pop Tarts
Rør alle de tørre ingredienser – mel, bagepulver, sukker, salt og vaniljepulver – sammen i en skål.
Smuldr smøret i, og smuldr det sammen med alle de tørre ingredienser til fint smuld. Rør derefter æg og til sidst mælk i. Samle dejen og ælt den evt med en smule mere hvedemel, hvis nødvendigt.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant med en højde på ca. 2-3 mm. Skær firkanter a cirka 6×10 cm – eller den størrelse du foretrækker.
Halvdelen af firkanterne fyldes på midten med chokoladeganache og saltkaramel.
Pensl de firkanter uden fyld og læg dem oven på, med den penslede side ned mod fyldet. Tryk de to deje sammen med en gaffel hele vejen rundt i kanterne.
Pensl med æg, og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter eller til de er gyldne.
Når de er taget ud af ovnen skal de køle en smule af på en rist, så de ikke er alt for varme på overfladen – derefter kan de pyntes med resten af chokoladeganachen og saltkaramellen på toppen.
Hej Ann-Christine
Tror du, jeg kan lave kagerne dagen før, sætte dem på køl og føtst bage dem, når gæsterne er her? Så er jeg nemlig sikker på, at disse smage vil være en himmelsk succes:-)
Rigtig god dag. Idag er det bestemt vejr til en kop varmt i haven, så har allerede nydt den første :-)
Kh Vivi
Hej Vivi,
du kan ihvertfald fint gøre saltkaramel, chokolade og dejen klar og opbevare det hele på køl.
Men jeg ved ikke helt om de kan klare at stå samlet i længere tid uden at blive bagt … Det vil komme lidt an på en prøve, men lad mig endelig høre om det lykkedes :)
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din hyggelige hilsen – vi skal også i haven og nyde det om lidt :)
Kh AC
Hej Ann-kristine.
Sikke en tålmodighedstest jeg havde med disse lækker kager☺ Først havde jeg problemer med saltkaramel, måtte smide først forsøg i skraldespanden og så se dig på en youtubevideo det hjælp på det☺ Selvom du siger det modsatte af hvad der står skrevet her, men det lykkes og det var det vigtigste for mig?
Jeg skal nok øve mig nogle gange før det går som en leg. Heldigvis gik det rimelig nemt med chokoladeganache.
Dejen var meget våd synes jeg, brugte kun 1 dl mælk, men det lykkes at blive til en brugbar dej. Og det endte til sidst med nogle lækker kage alle i familien synes om ? De er allebedst smålune synes jeg.
Vil her til sidst sige at jeg har haft glæde af mange af dine gode opskrifter, det er den først der drillet lidt☺
Mange hilsner fra Marianne
Ja, jeg er vist i grunden lidt afslappet med fremgangsmåden, når det kommer til fremstilling af saltkaramel ;) Men det lykkedes nu altid meget godt med den karamel og jeg tror det er om lige at få taget på den karamel – for den kan nemlig godt drille lidt!
Godt at det hjalp med videoen – og jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave en video på denne her Pop Tarts opskrift på et tidspunkt også :)
Tak for din søde hilsen – dejligt at det tilsidst lykkedes med kagerne og at de blev gode!
Rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine
Ser virkeligt lækkert ud!
Du anbefalede på et tidspunkt en tysk hjemmeside, hvor du køber din chokolade?
Det er geniesserdepot.de -en tysk webshop, som jeg selv handler hos :)
Ok tak? Er selv faldet over denne: pati-versand.de….det ser billigere ud. Så måske værd at tjekke?
Godt tip! Tak for det :)
Skal de helst spises lune? Eller kan man lave dem dagen før og spise dem kolde?
De kan sagtens spises dagen efter, de vil stadig være gode!
– men du skal næsten smage dem når de er lune og nybagte også – for der er de virkelig helt fantastiske :)
Åh..pop tarts. Hvor hyggeligt. Nu bliver jeg straks taget en tur ned af “memory lane” til min tid som au pair i USA. Nøj hvor jeg spiste mange pop tarts. Jeg var især glad for en variant med brun sukker og kanel. Min au-pair børn spiste dem til morgenmad mange gange om ugen. Lige en tur i toasteren, og så en til hver hånd i bilen på vej til skole. Ikke ligefrem den mest nærende morgenmad, men jeg var 18 år og med på ideen. Den opskrift må jeg prøve. Men det bliver nok ikke til morgenmad denne gang :)
Skønneste historie og du må da endelig prøve dem af – jeg er helt enig i at de her er lig med en kage og knap så morgenmadsegnet … Tilgengæld får jeg super meget lyst til at lave endnu flere varianter og også nogle lidt sundere morgenmadsvarianter :)
OMG A.C!!! Det her ser så lækkert ud, at jeg sidder og nærmest savler i tastaturet :-) Det kan vist kun gå for langsomt med at få dem prøvet.
Jeg elsker også Gilmore Girls, men jeg har altid syntes, at de poptarts, som de spiser, ser så tørre ud – lidt a la riskiks med chokolade på :-/ Men nu er der ingen tvivl om, at jeg også skal smage poptarts – dine ser så gode ud, at det nok ender med, at jeg begynder at spise dem til morgenmad ligesom Gilmore-pigerne ;-)
Rigtig god weekend. Kh Kathrine.
De er virkelig også helt fantastiske! :)
Jeg har aldrig smagt de originale, så ved ikke helt om de er lige så tørre som de ser ud. Dem jeg har lavet er ikke helt morgenmadsegnet (det skulle da lige være som erstatning for kanelsnegle eller chokoladecroissant … men jeg kunne snildt finde på at eksperimentere med at lave nogle der var gode til morgenmaden også. Uhhm, mulighederne er uendelige jo ;)
Rigtig skøn weekend til dig
Kh AC