Pommes Frites
Sprøde og varme pommes frites er noget af det lækreste, hvis de er veltilberedt og stegt til perfektion.
De bedste pommes frites jeg nogensinde har smagt, var i en lille bod i Belgien, og rygtet sagde også at det var her man fik de bedste fritter i byen, hvilket vi naturligvis måtte prøve af. Disse hjemmelavede fritter kommer meget tæt på og de er virkelig lækre! Det er dog ikke en vupti, fiks og færdig på 5 minutter opskrift – der skal hygges og nusses lidt om dem, og jeg lover det er det hele værd!
Prøv også: min opskrift på tatarsauce >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pommes Frites
- 8 bagekartoffel
- 2 tsk salt, til at koge kartoflerne i
- 3 spsk æblecidereddike
- 2 liter fritureolie
- 1 spsk flagesalt, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skrub eller skræl kartoflerne. Hvis der blot sidder en tynd fin skal, så er det fint blot at skrubbe dem.
Skær kartoflerne i lige store pommes frites og kom dem i en stor skål med koldt vand. Skift vandet 5-6 gange i løbet af en time, så stivelsen udvandes fra kartoflerne.
Kom kartoflerne i en gryde med kogende saltet vand tilsat æblecidereddike og kog dem i cirka 10 minutter, til de er næsten møre. Hæld vandet fra og lad dem køle af på et viskestykke.
Step 1 – forkog pommes frites første gang
Varm fritureolien op til cirka 150 grader. Kog lidt pommes frites ad gangen. Det er afgørende for et godt resultat at man tager sig tid og blot koger nogle stykker ad gangen, så de ikke ligger for tæt i olien. De skal have cirka 5 minutter og blot lige knap tage lidt farve. Læg dem på et stykke bagepapir, efterhånden som de er kogt i olien.
De forkogte pommesfrites kan nu gemmes til lige inden servering, de kan fryses ned eller de kan tilberedes færdigt.
Step 2 – lige inden servering
Varm fritureolien op til 180 grader og steg pommes frites – igen en lille portion af gangen – til de er sprøde og smukt gyldne. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og server straks de varme fritter.
De er super gode. Har lavet dem tre x til gæster.
Et hit hver gang
Så skønt! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Kh Ann-Christine
Rigtig lækre pommes frites, (tak for den opskrift) jeg lavede 3 portioner og i den sidste portion kom jeg pølsestykker i og uha en lækker gang pølsemix.
Uhm, det lyder så lækkert! Tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hvad gør æbleeddiken ved kartoflerne? Kom i øvrigt til at bruge 3 dl, i stedet for spsk. :)
Hej Torben
Håber det går fint med dine pommes frites, trods ‘lidt’ meget eddike til kartoflerne :)
eddiken til kartoffelvandet hjælper kartoflerne til at holde formen, så de ikke så nemt koger ud og også holder formen flot når de efterfølgende friteres.
Håber de blev gode :)
Kh Ann-Christine
Hvilken olie bruger I til at friturestege pommes frites i?
Jeg bruger en fritureolie fra Anglemark, mener den er baseret på solsikke
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har lade mig fortælle, at rigtige pomfritter koger svinefedt, i Belgien
Hej
Dejligt at følge din hjemmeside, vi bruger meget dine opskrifter.
har du lavet pommes frites uden brug af fritureolie fx. ovn, skal kartoflen også forkoges ??
Så laver jeg dem blot på samme måde som kartoffelbåde: https://www.valdemarsro.dk/kartoffelbaade-i-ovn/ blot skåret ud i fritter.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Dejligt prof at der er temperatur angivet 150•C og 180. Dejligt at slippe for husmor/kogekone udtryk som middel varme/ god varme. Jeg synes totalt forældet, i år 2021 har madinterreserede for længst købt et infrarød termometer