Pizzasnurre
Saftige lækre pizzasnurre til madpakkerne!
Det er et hit. Hver eneste gang. Og hvis I (også) er gået en smule kolde i madpakkerne her sidst på sæsonen inden sommerferien, så er disse skønne, sjove og lækre for børnene at have med i madpakken + de kan glimrende fryses ned, så man kan lave mange, når man nu er i gang.
De lækre brød holder sig dejligt bløde og saftige i madkasserne og så er de nemme at have med ud i frikvateret, de dage hvor det er nødvendigt.
Prøv også: min allerbedste opskrift på pølsehorn >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 14 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizzasnurre
- 25 g gær
- 2,50 dl mælk
- 0,75 dl olivenolie
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 150 g grahamsmel
- 300 g hvedemel
- Tomatsauce
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 rødløg
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- 40 g chorizo, i små tern
- 1 tsk tørret oregano
- 125 g frisk mozzarella, skåret i små tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dejen
Lun mælken til den er omkring 35 grader varm. Rør gær ud i en skål med mælk og tilsæt olie, honning, salt og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter først grahamsmel og dernæst hvedemel lidt efter lidt.
Ælt dejen godt sammen til den er smidig og lækker.
Lad dejen hæve i en tildækket skål på køkkenbordet i ca 2 timer.
Tomatsauce
Sauter rødløg i en gryde med olivenolie ved mellem varme til løgene er bløde, men ikke har taget farve. Tilsæt hvidløg, hakkede tomater, soltørrede tomater, chorizo i små tern, salt og peber, samt oregano. Sæt låg på og lad det simre ved svag varme mens dejen hæver. Hold øje med, at det ikke koger helt tørt – men det må gerne simre lidt ind til en tyk cremet sauce.
Saml Pizzasnurre
Rul dejen ud til en stor firkant i cirka 1 cm tykkelse. Smør med tomatsauce, drys med frisk mozzarella i tern og fold den ene halvdel over den anden. Skær dejen i strimler, som foldes sammen til en knude.
Lad pizzasnurrene hæve i 30-40 minutter på to bageplader med bagepapir.
Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-16 minutter.
Hej Ann-Christine. SÅ lækre snurrer som min søn på 6 år elsker i madkassen til “lille mad” 😋 Du burde altså udgive en Madpakkebog som den næste i rækken 🙏😀 Mange hilsener Katja, mor til 3
Hej Katja,
mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre ♡ Jeg vil meget gerne lave endnu flere kogebøger, så det er bestemt ikke utænkeligt at der på et tidspunkt også kommer en madpakkebog fra mig :)
Kh Ann-Christine
Hej
Min søn har mælkeallergi, så jeg plejer bare at erstatte mælk/smør etc med plantebaseret alternativer.
Det har jeg også gjort her, men min dej hævede slet ikke.
Ved du hvorfor?
Tak for hjælpen
Hej Maria,
Jeg vil tro det enten er gæren der er inaktiv eller at den er tilsat i for varm en væde. Det kan også være du blot skal give dejen lidt tid i en skål på køkkenbordet og se om den ikke kommer efter det.
Jeg bager ikke selv om plantebaserede alternativer, men er nu overbevist om at det ikke er der årsagen til manglende hævning ligger.
Kh AC
Wauv, hvor var de gode! Og et hit til børnefødselsdagen for både store og små?
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej Anne-Christine,
Herhjemme er vi store fans sf dine lækre opskrifter.
Jeg har lige et enkelt spørgsmål til disse:
Hvordan tilbereder du dem når de skal fryses? Varmer du dem i ovnen efterfølgende, eller tæer du dem bare op?
Jeg vil helst ikke risikere at de bliver tørre.
Mvh
Maj
Hej Maj
Tusind tak for din søde hilsen, de bliver allerbedst hvis de fryses ned lige efter de er bagt og stadig lidt lune. Tø dem op, stænk dem med koldt vand fra vandhanen og lun dem i ovnen ved 175 grader i 7-8 minutter, så bliver de næsten som friskbagte.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg er stor fan af din side :-) Jeg har lige et spørgsmål til denne opskrift (pizzasnurrer). Jeg har netop forsøgt at bage dem, men når fyldet kommer på bliver dejen næsten ødelagt, fordi der er for meget væske fra tomaterne. Hvad gør du for at undgå dette?
Tak på forhånd.
Venlig hilsen
Kristine
Tusind tak, Kristine, det er dejligt at høre :)
Jeg koger blot saucen lidt længere, så den ikke er så våd i konsistensen.
Kh AC
De ser så lækre ud ! Er lige blevet lykkelig ejer af en surdej jeg fik på brødets dag, hvordan ville du inkorporere surdej i denne opskrift?
Tak :)
De ser så lækre ud ! Er lige blevet lykkelig ejer af en surdej jeg fik på brødets dag, hvordan ville du inkorporere surdej i denne opskrift?
Jeg plejer at komme lidt surdej i langt de fleste brøddeje – bare omkring 1/2 dl tynd surdej, når gæren er rørt ud og i denne opskrift ville jeg ikke justere på gærmængden medmindre jeg lod dem hæve i længere tid.
Bagte dem med ca. 10 gram gær og 1 dl surdej og de smagte helt fantastisk også her et par dage efter lige kort lunet i ovnen. De var noget rod at folde (havde ikke fået tomatsovsen kogt ordentligt tyk) men resultatet blev uovertruffent :)
Så dejligt at høre! Tak for tilbagemeldingen :)
– og ja, det kan godt blive lidt snasket med tomatsaucen, men godt at høre det lykkedes med et godt resultat :)
Kender godt problemet med at skulle være opfindsom og spændende med madpakkerne ;-)
Mine børn er lige nu i en periode, hvor de kun vil have “alm” boller med, uden fyld, og så måtte jeg i tænkeboksen…
Men det endte med de lækreste, mest luftige boller, jeg har lavet, på trods af at det på ingedienslistenvar; skinke, cheddar, squash, gulerødder, bacon, spinat, radiser, fransk æblecidereddike, rugspelt, rugmel, kokosfibermel og selvfølgelig manitobamel til luftigheden..
Alt blendes naturligvis, da mine børn kan lide meget, blot derikke er klumper/strimler eller andet :-)
Mums de ser lækre ud! De skal vist bages i weekenden.
Jeg er i gang med at eksperimentere med surdej, og vil gerne bruge den i så meget som muligt af hvad jeg bager. Hvor meget surdej vil du anbefale at bruge og hvor meget gær kan det erstatte i en dej som denne? :-)
Tak for din altid skønne og inspirerende blog
Jeg bager mest på den måde med surdej, at jeg erstatter 1/2-1 dl væde med en ret tynd surdej.
Det giver super god smag, booster gæren og hæveevnen og tilføjer mælkesyre – ift mængden af gæren når jeg bruger omkring 15 g surdej i stedet for 25 i en opskrift som denne.
Mindre gær endnu, hvis jeg lader dejen hæve endnu længere. Når du begynder at eksperimentere med surdejen, så er det en fordel at have mulighed for at være lidt fleksibel med hævetiden på den første hævning (de 2 timer i dette tilfælde) og holde øje med om dejen skal have lidt kortere hævetid eller lidt længere. Når den har en flot bugning på overfladen er den klar.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Skønne ser de du. Må snart se at få prøvet alle dine skønne snurrer varianter. Tænker at disse vi være fantastiske med en rest kødsovs i stedet fir tomatsovs og ost.
Og så kom jeg til at tænke på er hverdags mikroeventyr vi gjorde for år tilbage, men som stadig står højt på minde skalaen.
Vi bor ca 7 km fra havet og børnene havde længe plaget om en tur på stranden det var sommer. Weekenderne var bookede længe frem så en helt almindelig hverdagsaften trak vi i badetøjet efter aftensmaden. Tog kaffen med og kørte på stranden. Her nød vi vandet, kaffen og solen der farvede himlen rød. Ca 1 times tid senere var vi igen på vej hjem. Tandbørstning og putning foregik med store smil. Og stadig i dag nok 4 år efter er det et virkelig kært minde i vores familie. Vi har gjort det flere gange de seneste år i lidt forskellige udgaver. Men den første gang er den der bliver husket. Se det er hverdagsmagi.
Hvor er det fint! ♡ Tusind tak for at dele det fine minde om hverdagsmagi
Lækkert!
Nu krydser vi fingre for at det snart bliver vejr til at spise udendørs hver dag!
Har du nogle gode tips til (voksen)madpakke uden så meget brød? Jeg har en lidt kræsen mand, som ikke vil have salat med, ikke for tykke boller, og kun få udvalgte middagsrester.
Det er lidt op af bakke, så alle gode ideer er værdsat :)
Måske er det Yummii Yummii termobeholder du tænker på? Den er super til rester af aftensmad, både til voksne, skolebørn, på fisketuren eller jagt.
Ja, præcis! Kunne ikke lige komme i tanke om navnet på den :)
Tak for hjælpen
Kh AC
Jeg så på et tidspunkt nogle thermo madpakker/beholdere, som kunne holde maden fint varm i 5-6 timer – måske det kunne være en ide til suppe mv?
Kan ikke huske hvad de hed …
Men ellers tænker jeg primært aftensmadsrester, når det ikke må være salater og brød – fx kold æggekage og den slags.