Pizzasauce + 8 tips til den lækreste hjemmelavede pizza
Denne fantastiske pizzasauce er perfekt til, sammen med en god pizzadej, at skabe bunden for den perfekte hjemmelavede pizza.
Det er en rigtig god ide at bruge en kold pizzasauce når man laver pizza. Det giver på alle måder god mening, for så ‘koger’ man ikke dejen når man kommer saucen på og det bliver tilmed nemmere at få en super sprød pizzabund med denne pizzasauce.
Opskriften på pizzasauce er både nem, hurtig og vildt lækker – og så kan den fint fryses ned. Udover pizza er den også ret lækker at smøre i pølsehorn og vende i en hurtig omgang pasta.
Arbejdstid 5 min.
Antal 3 glas
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizzasauce
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl olivenolie
- 1 håndfuld frisk basilikum, inkl stilke
- 0,50 håndfuld frisk timian, eller oregano
- 1 tsk salt
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 fed hvidløg
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tag eventuelt stænglerne fra timian og oregano fra, hvis de er hårde og træede, og kom alle ingredienserne i en blender. Blend, til pizzasaucen har en ensartet konsistens.
Brug 1-2 spsk. sauce pr pizza
Pizzasaucen kan fint fryses ned i mindre portioner.
Tip
Når hvidløget blancheres under kogende vand, forsvinder den skarpe hvidløgssmag og den milde aromatiske hvidløg træder bedre frem. Det kan være en fordel når man bruger rå hvidløg i retter, der ikke skal tilberedes. Alternativt kan man bruge hvidløgspulver.
Opskriften giver 3 dl
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej A-c jeg køber ofte friske urter men jeg bruger ofte meget lidt af det. Så kan man godt bruge fx tørret organo istedet for frisk og dsv elsker jeg hjemmesiden sommetider kigger jeg bare på opskrifter der ser spændene ud kh selma 12 år
Hej Selma
Ja, du kan fint bruge tørret oregano til saucen i stedet for frisk. Til alle mine opskrifter kan du fint i de retter der skal varmes op eller tilberedes erstatte evt friske krydderurter med tørrede og omvendt også :)
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine
Jeg er lidt nysgerrig efter, hvordan opskriften giver 3dl sauce, når en almindelig dåse hakkede tomater alene er på 4dl ?
Hej.
Jeg ville lige høre om der også skal oregano i, eller hvordan den skal forstås
(Tag eventuelt stænglerne fra timian og oregano fra)
Mvh. Kristian
Hermed opdateret i ingredienslisten :)
Du kan bruge begge dele eller enten eller
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine