Pizzamuffins


Pizzamuffins er lækre til madpakken, den lille eftermiddagssult, udflugter og picnic ture.
Jeg bager pizzamuffins i en fast muffinsform, for det giver flotte runde brød, men de kan også bages som boller. Når de er helt friskbagte med smeltet ost og lidt sprød skorpe er de uimodståeligt lækre, men de holder sig også skønne og gode til madpakken dagen efter.
Jeg kommer lidt revet gulerødder i dejen, hvilket snildt kan varieres med squash, blomkål eller rødbede.
Prøv også: min opskrift på de bedste pølsehorn >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizzamuffins
- 20 g gær
- 3,50 dl koldt vand
- 100 g gulerødder, groftrevet
- 1 æg
- 1 spsk hørfrø
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 0,50 dl olivenolie
- 75 g rugmel
- 75 g fuldkornshvedemel
- 300 g hvedemel
- Pizzafyld
- 50 g koncentreret tomatpuré
- 50 g chorizo, skåret i små stykker
- 50 g parmaskinke, skåret i mindre stykker
- 125 g cheddar ost, friskrevet
- 1 tsk tørret timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gæren ud i koldt vand og kom i en skål med revet gulerødder, æg, hørfrø, sukker, salt, olie og fuldkornshvedemel og rugmel. Rør godt rundt.
Rør hvedemel i og ælt dejen godt igennem i 10 minutter, gerne på en røremaskine, til dejen er blød, elastisk og smidig.
Sæt dejen til at hæve i en overdækket skål på køkkenbordet cirka 2 timer, eller i køleskabet natten over.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og lade den flyde en smule ud. Fordel 2/3 af fyldet på dejen og fold dejen sammen på langs, så fyldet er inde i dejen som ‘en rulle’.
Skær lige store boller ud af dejen og kom dem i en smurt fast muffinsform.
Fordel resten af fyldet ovenpå og lad pizzamuffins efterhæve med et rent klæde over i 45 minutter på køkkenbordet.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej – vil man kunne fryse muffins ned før de bliver bagt og så tage en muffin op om morgenen og komme den i ovnen, så den er frisk til madpakke?
Hej Maja
Det har jeg ikke prøvet, men jeg vil nu hellere anbefale at bage dem færdig og fryse dem nem mens de er nybagte og stadig lune. Så tør de op på omkring 30 min på køkkenbordet og kan lunes på brødristeren, det er lækkert og nemt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Min dej – rørt på maskine – var også MEGET flydende. Desværre helt umulig at arbejde med uden at tilføje temmelig meget mere mel.
Det samme her 😓
Jeg har svært ved at forstå, hvordan fyldet skal påføres.. skal dejen slet ikke rulles ud eller noget? Og skal det rulles sammen som man ville gøre med pizzasnegle så?
Jo, lidt ala en snegl med 2/3 af fyldet og resten toppes oven på, når “sneglene” er placeret i muffinsformene
Kh Ann-Christine
Har lavet dejen på røremaskine, men synes den er meget flydende. Er det meningen?
Vh Stine
Dejen skal være blød og smidig.
Kh Ann-Christine