Pizza med stenbiderrogn
Dejlig pizza med stenbiderrogn og alt det dejlige topping og fyld, som jeg holder så meget af at servere sammen med stenbiderrogn -hvad enten det er blinis med stenbiderrogn eller knuste kartofler med selvsamme herlige forårsbebuder. Det er genialt på pizza også!
Følelsen af at se årets første vintergæk og spise årets første stenbiderrogn. At vide at foråret er på vej med mere lys, længere dage og lunere vejr. Det er da noget at fejre – og denne pizza er perfekt til det, serveret til hovedret eller forret med sprød og kølig hvidvin i glasset.
Prøv også: blinis med stenbiderrogn >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 2 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizza med stenbiderrogn
- Pizzadej
- 10 g gær
- 3,50 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel
- 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen
- Topping
- 5 dl cremefraiche 38%
- 100 g kartofler, skåret i papirstynde skiver
- 1 citron, saft og fintrevet skal
- 150 g stenbiderrogn
- 1 rødløg, skåret i tynde både
- 2 håndfulde frisk dild
- 1 bakke karse
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pizzadej
Opløs gæren i en skål med stuetempereret vand. Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.
Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne. Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.
Lad dejen hæve i 45 minutter på køkkenbordet og sæt den derefter i køleskabet i minimum 10 timer eller til næste dag.
Bagning og topping
Sæt ovnen til at forvarme på højeste temperatur med en bageplade, bagestål, eller pizzasten på den øverste rille i ovnen.
Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet.
Smør halvdelen af cremefraiche på bundene, fordel papirstynde skiver kartoffel på og drys med flagesalt og peber. Bag pizzabundene i ovnen til de er sprøde. Lad dem køle lidt af på en rist i cirka 5 minutter.
Rør resten af cremefraichen med citronskal, salt og peber og halvdelen af den finthakkede dild. Smag godt til.
Top pizzabundene med stenbiderrogn, den rørte cremefraiche, rødløg, og et grønt drys purløg, karse og dild.