Rugpizza med jordskokker, timian og æg
Vi fik rugpizza i går og det er jo bare et evigt hit og altid en succes, som kan varieres i utallige kombinationer.
Denne gang blev det en pizza med jordskokker, æg og timian – super lækkert og meget nemt at tilberede på en hverdag.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rugpizza med jordskokker, timian og æg
- Pizzadej
- 20 g gær
- 2 dl vand - ca 37 grader
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 250 g rugmel
- 200 g hvedemel
- Fyld
- 125 g frisk mozzarella
- 4 jordskokker, skrællet
- 1 håndfuld frisk timian, kviste
- 6 æg
- 1 rødløg, skåret i tynde skiver
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 dryp olivenolie, pr pizza
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i vand og kom olie, salt, og rugmel i.
Rør godt til det er jævnt og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt til dejen er smidig.
Kom dejen i en skål smurt med lidt olie og lad den hæve på køkkenbordet overdækket med et rent klæde i 45-60 minutter.
Skær jordskokkerne helt tynde, gerne med en tyndskræller.
Dup mozarella osten tør med køkkenrulle og slå æggene ud i en skål.
Her bliver 6 små mini-pizzaer og hvis du vil have æg på alle, så skal du bruge 6 æg og ellers bare det antal hvor der skal æg på.
Når dejen er hævet færdig, så deles den i 6 lige store stykker som formes til små pizzaer og lægges på et stykke bagepapir der er klippet til i størrelsen. Fordel jordskokker, ost og rødløg på pizzaerne og bag pizzaerne på en forvarmet brandvarm pizzasten (eller varm bageplade) i ovnen ved 250 grader i ca 4 minutter. Tag hurtigt pizzaerne ud og skru imens ovnen op på højeste varme.
Kom æg på midten af hver pizza og sæt dem i ovnen igen. Bag videre til bunden er sprød og æggehviden er stivnet.
Så er de lækre små jordskokkepizzaer klar til at tage ud af ovnen og til at blive drysset med timianblade, salt, peber og få et dryp olivenolie inden servering.
Kam det fryses ned og tages op til madpakker eller dage hvor det skal være lidt ekstra nemt? Og hvordan skal de så evt. tøes op?
Jeg ville vælge en anden topping til pizza der skal fryses ned, æg er nok ikke så velegnet til det.
Men ellers optøning 30-45 minutter på køkkenbordet og derefter kan de evt lunes i ovnen :)
Kh Ann-Christine
Kjære du, kan deigen stå en natt i kjøleskapet?
:-)
Ja, det kan den fint – brug evt lidt mindre gær :)
Hej,
Det lyder lækkert. Hvis jeg gerne vil gøre pizzadejen klar ved 10-tiden og lade den hæve til aftensmad hvor meget gær tror du så skal i?
Mange tak! Vh, Helene
Hej Helene,
Jeg vil enten bruge samme mængde og så sætte skålen med dej på køl, tage den ud 30 minutter før brug
eller reducere gærmængden til 5 gram og lade den stå i en skål på køkkenbordet.
Kh AC
Det lyder lækkert!
Jeg fortsår ikke helt det med at tage pizzaerne ud efter 4 min. på 250 grader for så at skrue helt op. Er 250 grader ikke stort set skruet helt opp?
Hej Susanne, det er nok lidt forskelligt fra ovn til ovn, min nuværende ovn går op til 280 grader og den jeg har lidt kig på går op til 300 grader.
Kh AC
Ann-Christine, hvor er det nogle smukke billeder! Jeg sidder næsten og savler ned i mit tastatur. Den her pizza bliver jeg nødt til at prøve!
Åh, hvor er du sød, Linn ♡ den kan også varmt anbefales :)
Hej Ann-Christine
Skønt at følge med i dit og familiens gøren og laden, og skønne opskrifter og billeder som man bliver inspireret af :-)
Det fine bestik du har, hvad hedder det, og hvor kan det købes?
Mange varme hilsner Lene
Hej Lene,
Det er jeg glad for at høre! Hyggeligt at du følger med :)
Mit bestik er af mærket Amefa og købt for lidt over 12 år siden, det er udgået for år tilbage, men måske du kan være heldig at finde det på loppemarkeder. Leder selv efter det, da vi godt lige kunne supplere op på teskeer mv ;)
Kh Ann-Christine
Uhm, hvor ser det godt ud!
Kan varmt anbefales :)