Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pizza-med-jordskokker-timian/ Aftensmad Italiensk, Pizza

Rugpizza med jordskokker, timian og æg

Vi fik rugpizza i går og det er jo bare et evigt hit og altid en succes, som kan varieres i utallige kombinationer.

Denne gang blev det en pizza med jordskokker, æg og timian – super lækkert og meget nemt at tilberede på en hverdag.

Rugpizza med jordskokker, timian og æg
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT30M4
Ingredienser
  • Pizzadej
  • 20 g gær
  • 2 dl vand - ca 37 grader
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 250 g rugmel
  • 200 g hvedemel
  • Fyld
  • 125 g frisk mozzarella
  • 4 jordskokker, skrællet
  • 1 håndfuld frisk timian, kviste
  • 6 æg
  • 1 rødløg, skåret i tynde skiver
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 dryp olivenolie, pr pizza
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i vand og kom olie, salt, og rugmel i.

Rør godt til det er jævnt og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt til dejen er smidig.

Kom dejen i en skål smurt med lidt olie og lad den hæve på køkkenbordet overdækket med et rent klæde i 45-60 minutter.

Skær jordskokkerne helt tynde, gerne med en tyndskræller.

Dup mozarella osten tør med køkkenrulle og slå æggene ud i en skål.

Her bliver 6 små mini-pizzaer og hvis du vil have æg på alle, så skal du bruge 6 æg og ellers bare det antal hvor der skal æg på.

Når dejen er hævet færdig, så deles den i 6 lige store stykker som formes til små pizzaer og lægges på et stykke bagepapir der er klippet til i størrelsen. Fordel jordskokker, ost og rødløg på pizzaerne og bag pizzaerne på en forvarmet brandvarm pizzasten (eller varm bageplade) i ovnen ved 250 grader i ca 4 minutter. Tag hurtigt pizzaerne ud og skru imens ovnen op på højeste varme.
Kom æg på midten af hver pizza og sæt dem i ovnen igen. Bag videre til bunden er sprød og æggehviden er stivnet.

Så er de lækre små jordskokkepizzaer klar til at tage ud af ovnen og til at blive drysset med timianblade, salt, peber og få et dryp olivenolie inden servering.