Pizza Margherita med Basilikum
Pizza margherita er nok den mest klassiske pizza, med en sprød og tynd pizzabund, enkelt og lækker tomatsauce og frisk mozzarella ost.
Den er så god, enkel og velsmagende.
De enkelte elementer spiller hovedrollen og jeg drysser den færdige dampende varme sprøde pizza, blot med en håndfuld frisk basilikum eller oregano.
Prøv også: opskrifter på mange flere pizzaer her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 2 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizza Margherita
- Pizzadej
- 3 dl koldt vand
- 15 g gær
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 500 g tipo 00 mel, eller hvedemel
- 125 g durummel
- Pizza tomatsauce
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Topping
- 125 g frisk mozzarella, i skiver
- 1 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pizzadej
Rør vand og gær sammen og tilsæt derefter 2 dl durum mel i, herefter salt og olie. Rør godt til det er en lind og helt ensartet dej.
Tilsæt løbende mere hvedemel og ælt dejen rigtig godt igennem. Gerne på en røremaskine, hvor dejen godt kan røres i 10-15 minutter.
Lad dejen hæve i køleskabet minimum 6 timer, gerne op mod 12-18 timer.
Pizzasauce
Sauter løg og hvidløg i olie og tilføj de andre ingredienser, så lad saucen simre i 30 minutter.
Pizzaen
Varm ovnen op – gerne med en stenplade – til 250 grader.
Del pizzadejen i to og form to pizzaer.
Smør med tomatsauce og fordel skiver af frisk mozzarella på, hvorefter pizzaen bages i 10-12 minutter – eller indtil bunden er sprød.
Pynt med friske basilikumblade.
Lækkert!!!
Jeg har nu efterhånden prøvet lidt forskellige friske mozzarella. Desværre bliver pizzaerne ofte vandede. Kan det have noget med osten eller varmen at gøre?
Vh Dennis
Det er en rigtig god ide at dræne den friske mozzarella godt. Tag den ud af posen,. hæld væden fra, dup den godt af med køkkenrulle og lad den stå på et stykke køkkenrulle 30 minutter, så bliver pizzaen ikke vandet af osten
Kh AC
Gør det noget hvis dejen hæver i mere end 18 timer?
Det kan de sagtens på køl, hvis der kun er meget lidt gær i.
Kh AC
Mozzarella skal de i pizzasaucen? OG er det frisk basilikum?
Undskyld jeg spørge :)
Mozzarella skæres i skiver og kommes på pizzaen sammen med friske basilikumblade – sidstnævnte kan med fordel først drysses over ved servering og efter pizzaen er bagt :)
Ja, selvfølgelig nu har jeg læst ordenligt på opskrift ;O)
Tak
Er lige nødt til at spørge mht gær og vandets temperatur? :-) Har lært fra barnsben, at vandet altid skulle være “lillefingervarmt” – ikke for varmt, ej heller for koldt, da gærcellerne så ville gå til… Men jeg kan se, at du i denne opskrift skriver koldt vand? Overlever gæren det? Er jeg vokset op med løgn og latin? ;-) Kh. Christina
Ja, og nej – gær opbevarer jo på køl og kan sagtens tåle lave temperaturer, men de går til ved for høj varme :)
Når man bager på denne måde, og bruger koldt vand til at opløse gæren i, så udvikler gærcellerne sig langsommere og det giver en ret fin smag og konsistens.
Kh AC
Tak for hurtigt svar – og det var jo logisk (jf. stedet vi opbevarer gæren til den skal bruges) men sommetider kan man ikke se skoven for bare træer :-)
Sidder ofte og drømme om alt det skønne mad du laver og ligger op på din fantastiske hjemmeside. Det ser vildt godt ud det hele.
Laver ofte den iskaffe du har opskrift på, og nyder den lige meget hver gang;-)
Men i dag fik jeg endelig prøvet denne pizza. Fik besøg af mine forældre, så tænkte der skulle prøves noget nyt. De var helt vilde med den. Og det var mine to piger på 3 og 5 år også. Mums.
Tusinde tak for alle de skønne og vildt gode opskrifter.
Hej Sarah,
Tusind tak for din skønne hilsen og søde ord om min blog og opskrifter :) Det er jeg virkelig glad for at du synes og rigtig dejligt at høre at min yndlingspizza også var et hit hjemme hos jer
Rigtig god dag til dig
Kh AC
Skal have en flok studenter forbi på lørdag (26 stk.) og har planer om at lave mini pizzaer. hvor meget mel/durummel, gær og vand tror du jeg skal bruge til ca 50. stk.
Jeg bliver nok nød til at lave den på almindelig bageplader, håber det går.
På forhånd tak.
Pia
Hvor er det en god ide.
Jeg tror, at jeg ville gange opskriften med 3, eller måske 4 faktisk …
Det går fint på alm bageplader, bare sørg for at ovnen er godt varm og sæt evt pladerne i ovnen under opvarmning, lav pizzaerne på bagepapir og træk bagepapiret med mini pizzaer op på den varme bageplade. På den måde får du en sprødere bund.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine
Så har vi prøvet pizzaen. Blev faktisk selv lidt skuffet – syntes ikke der var så meget smag ved den. Dejen var SUPER god – kan anbefales!! Pizzaen bliver faktisk lidt bedre hvis den får lov at stå og trække nogle minutter inden den skæres og spises.
Kæresten sagde dog at den smagte godt og at jeg godt kunne lade den en anden gang, han var dog ikke henført til Italien.
Kærligst Lotte
Smag er jo altid svært at diskutere :) Vi er vilde med den, men ja, det er en mild pizza med milde smagsnuancer fra brødet, osten, basilikummen og den søde tomatsauce.
Hej Ann-Christine
Min kæreste siger man kun får den ægte Margherita i Italien, så det må komme an på en prøve. Men…. Jeg har ingen stenplade – går det ikke at bruge en varm varm plade fra ovnen? Og du skriver FRISK mozzarella – er det de runde fra Galbani? Jeg kan ikke bruge den revne fra Karoline?
Glæder mig rigtig meget til at overraske ham og håber på han overgiver sig til mit italienske amatør-køkken.
Tak iøvrigt for en vildt inspirerende side!!!
Hilsen Lotte
Siger han virkelig det? ;-)
Ja, han er ikke helt skævt på den, ihvertfald hvis man taler take away pizza. Men denne er altså virkelig noget særligt. Det er netop den friske mozzarella, ja den runde fra galbani skåret i skiver, gerne bøfmozzarella eller den almindelige, der gør pizzaen til noget helt specielt. Prøv det endelig, og lad mig høre om han har ændret mening.
Før jeg fik min stenplade varmede jeg blot ovnen op til 270 grader med pladen i, gjorde pizza dejen klar og formede den, tog pladen ud, bagepapir på, kom dejen på og derefter fyld. Ind i den varme ovn igen og bunden blev stadig dejlig sprød.
Tak for de søde ord :-)
Kh Ann-Christine
Har prøvet din opskrift her til aften, eller dejen blev slået sammen igår.
Den er rigtig god :) Blev lavet med serrano skinke ..
Rart at høre! Serrano skinke, det lyder lækkert :)
Mille, jeg kan ikke komme i tanke om nogen ;-)
Selv tak, så glad for min stenplade lige nu, det kommer dog lidt i perioder hvor meget jeg får den brugt. God bagelyst :-)
Mille, og hvis eller når du finder din stenplade, så kan jeg anbefale at bage et brød på den. Knaldhøj varme, omkring 250 grader – ikke varmluft, det giver nogle fantastiske brød med de sprødeste skorper.
Tak for din anbefaling af brødbagning på stenpladen:) Jeg fandt den blandt de ekstra bageplader! Sjovt som man kan glemme hvad man har;)
Jeg har altid kun bagt pizzaer på den, men jeg skal da til at bage brød på den for hvem elsker ikke en lækker, sprød skorpe?
Kh
Orv, det ser altså lækkert ud og ja vi elsker jo også italiensk mad, som du lige har bemærket.
Det er længe siden jeg har lavet pizza, men jeg kommer da lige i tanke om, at jeg engang havde sådan en stenplade til at bage dem på…den må jeg da lige finde frem igen og forsøge mig med din fine opskrift=)
Kh
Hej Ann-Christine,
Er lige stødt på din blog via Mille100fryd -hvor er her bare fint!! Du får en ny fast læser lige så snart jeg er færdig med at snuse lidt omkring her. Og så er vi fra samme nabolag og det er altid så hyggeligt.
Lækker pizza forresten! Og sikke et par dejlige unger du har :-)
Go aften!
Hej Sandie, Velkommen her, og sikke en dejlig kommentar, den er jeg rigtig glad for :-) Rigtig god aften til dig også! Kh Ann-Christine
Uuuuhm det ser lækkert ud! Den opsrkift vil jeg prøve snart og så må jeg vist have fat i sådan en bagesten..
Julie, det kan jeg virkelig anbefale. Det højner pizzakvaliteten helt vildt og den er også god at bage brød på
Hejsa,
Det er utroligt at noget så enkelt kan smage SÅ godt. Når jeg rejser rundt i Italien, så bestiller jeg næsten aldrig andet end margarita på pizzariaerne (i hvert fald altid første gang jeg er på et nyt pizzeria) . De enkle smage afslører nemlig om stedets dej, tomatsauce og ost er god – altså de 3 ting som efter min mening er afgørende for om en pizza er god eller ej.
Når jeg laver pizza herhjemme, så topper jeg typisk min margarita af med procutto Crudo, rucola og en god mængde revet parmasan. Det er altså bare godt.
Over and out,
Kim Schulz
Grillkokkerier.dk
Velkommen her, Kim. Din pizza lyder også ret så lækker, jeg vil prøve med frisk revet parmasan på næste gang. Rucola kommer også på engang i mellem herhjemme, det giver en god lidt skarp smag.
Hejsa,
Det er utroligt at noget så enkelt kan smage SÅ godt. Når jeg rejser rundt i Italien, så bestiller jeg næsten aldrig andet end margarita på pizzariaerne (i hvert fald altid første gang jeg er på et nyt pizzeria) . De enkle smage afslører nemlig om stedets dej, tomatsauce og ost er god – altså de 3 ting som efter min mening er afgørende for om en pizza er god eller ej.
Når jeg laver pizza herhjemme, så topper jeg typisk min margarita af med procutto Crudo, rucola og en god mængde revet parmasan. Det er altså bare godt.
Over and out,
Kim Schulz
Uuuuh, den pizza ser også lækker ud – italiensk mad er også en favorit herhjemme!
♥
Italiensk er bare fantastisk. Skulle jeg kun spise et lands mad, skulle det være fra det italienske køkken
Fantastisk skøn blog I har!
Det er min yndlingspizza – især efter vi har fået pizzaovnen. Enkel, men med helt utrolig meget smag :-)
Mange hilsner
Birthe
Birthe, jeg kunne godt forstille mig at sådan en pizzaovn er et hit. Jeg bruger enten webergrill eller ovn, grillen er helt sikker at foretrække, men det er ikke altid vi lige får den tændt.