Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pizza-margherita/ Aftensmad Bålmad, Efterår, Familiefavoritter, Forår, Grill, Italiensk, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Pizza, Sommer, Vegetar, Vinter

Pizza Margherita med Basilikum

Pizza margherita er nok den mest klassiske pizza, med en sprød og tynd pizzabund, enkelt og lækker tomatsauce og frisk mozzarella ost.

Den er så god, enkel og velsmagende.

De enkelte elementer spiller hovedrollen og jeg drysser den færdige dampende varme sprøde pizza, blot med en håndfuld frisk basilikum eller oregano.

Prøv også: opskrifter på mange flere pizzaer her >>

Pizza Margherita
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT7HPT30M2
Ingredienser
  • Pizzadej
  • 3 dl koldt vand
  • 15 g gær
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 500 g tipo 00 mel, eller hvedemel
  • 125 g durummel
  • Pizza tomatsauce
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Topping
  • 125 g frisk mozzarella, i skiver
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pizzadej
Rør vand og gær sammen og tilsæt derefter 2 dl durum mel i, herefter salt og olie. Rør godt til det er en lind og helt ensartet dej.

Tilsæt løbende mere hvedemel og ælt dejen rigtig godt igennem. Gerne på en røremaskine, hvor dejen godt kan røres i 10-15 minutter.

Lad dejen hæve i køleskabet minimum 6 timer, gerne op mod 12-18 timer.

Pizzasauce
Sauter løg og hvidløg i olie og tilføj de andre ingredienser, så lad saucen simre i 30 minutter.

Pizzaen
Varm ovnen op – gerne med en stenplade – til 250 grader.

Del pizzadejen i to og form to pizzaer.

Smør med tomatsauce og fordel skiver af frisk mozzarella på, hvorefter pizzaen bages i 10-12 minutter – eller indtil bunden er sprød.

Pynt med friske basilikumblade.