Pita med kylling
Pita med kylling og lækkert fyld er et hit til aftensmad og fungerer også godt på lidt travle dage – særligt hvis man har pitaerne klar på forhånd.
Her får du en skøn opskrift at tage udgangspunkt i og så kan man nemt justere sådan en pita med kylling alt efter smag og behag. En klassiker hos mine børn er ganske enkelt krydret kyllingestykker, salat, tomat, agurk og en god dressing. Her har jeg lavet en lækker parmesandressing, for det passer perfekt til. Den er nem at lave og et kæmpe hit hos mine børn.
Prøv også: Få madplaner fra Valdemarsro her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pita med kylling
- Krydret kylling
- 400 g kyllingefilet, skåret i tern
- 0,50 øko citron, saft + fintrevet skal
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 tsk sød paprika
- 2 fed hvidløg, pressede
- 1 tsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Parmesandressing
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 spsk mayonnaise
- 50 g parmesan, fintrevet
- 1 spsk pesto
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 4 pitabrød
- 100 g blandet salat
- 100 g rucola
- 0,50 agurk, i tern
- 2 tomat, i tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Krydret kylling
Skær kyllingestykkerne i tern. Rør en marinade af citronsaft, citronskal, røget paprika, sød paprika, hvidløg, olivenolie, salt og peber. Vend kyllingestykkerne i marinaden og lad dem trække smag, mens du laver dressing og gør grøntsagerne klar.
Parmesandressing
Rør cremefraiche og mayonnaise med fintrevet parmesan og smag godt til med pesto, citronsaft og fintrevet citronskal, samt salt og peber.
Servering
Lun pitabrødene i ovnen eller på brødristeren.
Steg kyllingestykkerne møre på en pande med olie ved middelvarme til de er gennemstegte.
Fyld pitabrød med salat, tomat, agurk, parmesandressing samt krydret kylling.
Så 1 stk pitabrød inklusiv fyld er næsten 600 kalorier? Er det sådan det forståes:)
Ja, det lidt over 560 pr person i denne opskrift – svarende til et komplet aftensmåltid,
Hvis man gerne vil spare lidt på kalorierne så er der en del at hente ved fx at bruge lidt mindre dressing
Kh Ann-Christine
Hvilken pesto vil du anbefale i dressingen?
jeg laver denne hjemmelavede pesto – og hvis jeg køber, så er det stort set altid kun den økologiske og friske pesto fra Coop, den smager godt. Du kan finde den i køledisken og jeg mener også at føtex har haft en tilsvarende på et tidspunkt, men er i tvivl om de stadig har.
Kh Ann-Christine