Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pita-med-aubergine-og-hummus/ Aftensmad Efterår, Forår, Frokost, Mad på budget, Madpakker, Mellemøstens køkken, Sommer, Vegetar, Vinter

Pita med aubergine og hummus

Her får du en skøn opskrift på pita med aubergine, hummus, rucola, pinjekerner, soltørrede tomater og feta – smækfyldt med god smag, grøntsager og smovs.

Det er et hit med en velsmagende vegetar pita til aftensmad og det er hyggeligt at samle selv ved bordet. Man kan således tage udgangspunkt i opskriften her + supplere op hvis man har en rest falafler, andet grønt eller lign som også vil passe skønt til de smage der allerede er i opskriften.

Prøv også: få min opskrift på hjemmebagt pita her >>

Pita med aubergine og hummus
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • 4 pitabrød
  • 2 aubergine
  • 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1 tsk olivenolie
  • 25 g pinjekerner, ristet på en tør pande
  • 50 g feta
  • 120 g rucola
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Hummus
  • 1 spsk tahin
  • 0,50 citron, saften herfra
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 0,50 dl koldt vand
  • 3 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Hummus
Kom tahin og citronsaft i en foodprocessoren og kør i et minut. Tilsæt derefter de andre ingredienser og kør i yderligere et minut. Tilsæt evt. lidt ekstra koldt vand, hvis konsistensen ønskes mere cremet. Smag godt til med citron, olie, salt og peber.

Stegt aubergine
Skær auberginerne i tynde skiver, gnid dem med presset hvidløg, pensl med olie og drys med salt og peber. Steg dem på en pande med olie til de bliver lækre og møre. Vend dem tilsidst med finthakkede soltørrede tomater og pinjekerner

Fyld pitabrødene
Lun pitabrødene i ovnen eller på brødristeren og fyld dem med hummus, rucola, stegt aubergine, pinjekerner, soltørrede tomater og smuldret feta, samt et drys persille.