Pistaciemuffins med lime og marengs


Saftige og lækre pistaciemuffins med lime og en sød luftig marengs på toppen.
De er virkelig lækre og de ser fine og festlige ud på kagebordet.
Kagerne er saftige og lækre med en skøn krumme, så de kan fint bages i god tid inden de skal serveres. Du kan også servere dem uden marengs, eller komme limeglasur eller frostning på i stedet.
Prøv også: min bedste opskrift på squashmuffins >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 12 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pistaciemuffins med lime og marengs
- 175 g smør, stuetempereret
- 175 g marcipan, revet
- 3 øko lime, saft og fintrevet skal
- 175 g sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 50 g pistaciekerner, grofthakkede
- Marengs
- 250 g sukker
- 110 g glukosesirup
- 70 g vand
- 150 g æggehvider
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk smør, marcipan, limesaft, fintrevet limeskal fra den ene lime, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen, til blandingen er jævn. Bland mel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Vend også de grofthakkede pistaciekerner i og rør dejen sammen.
Fyld dejen i muffinforme og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter, til de er gennembagte i midten. Lad kagerne køle af på en rist.
Marengs
Kom sukker, glukosesirup og vand i en gryde. Kog op til 117 grader – mål med et sukkertermometer.
Pisk æggehvider, til de er luftige, stive og danner toppe. Hæld langsomt den varme sukkerlage i æggehviderne i en meget tynd stråle. Pisk konstant, så sukkerlagen piskes godt ind i æggehviderne. Pisk i 8-10 minutter, til det er en sej, blank marengs.
Fyld marengs i en sprøjtepose med en stor stjernetylle og sprøjt toppe på hver af de afkølede muffins.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Vi synes, at muffins var lidt for syrlige af lemon. Kunne måske bruge lidt mere sukker i.
Marengs var godt og supplerede rigtig godt den syrlige smag.
Ellers var det rigtig lækkert. God og smagfuld opskrift.
Hej Ida
Mange tak for din fine tilbagemelding, jeg synes nemlig det bliver afbalanceret af marengsen – men du må endelig tilføje lidt ekstra sukker til kagedejen, så det passer til din smag næste gang :)
Kh Ann-Christine
Kan man udskifte glukosesirup med andet? Eg. mere sukker eller almindelig sirup?
Hej Louise
Glukosesiruppen forlænger holdbarheden af marengsmassen, men du kan prøve at erstatte med sukker (jeg har ikke testet mængde i så fald)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan bage denne opskrift på en bradepande ?
Ja, det kan du fint. Du kan gå ud fra at opskriften på muffins svarer til en springform på omkring 14 cm i diameter og så gange op derfra til din bradepande i mængden
God fornøjelse
Kh Ann-Christine