Pistacieis


Pistacieis er en af mine favoritter!
Den hjemmelavede udgave er ingen undtagelse.
Virkelig lækker, cremet og fyldt med god smag af pistaciekerner. Hvor grøn den færdige is skal være, afhænger af om man bruger afskallede pistaciekerner eller konditorpistaciekerner, som er helt mørkegrønne og med glat overflade – begge dele smager akkurat lige skønt i den færdige is.
Prøv også: opskrift på hjemmelavet guf til is >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 0.5 liter
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pistacieis
- 100 g pistaciekerner
- 4 dl sødmælk
- 1 knivspids salt
- 75 g sukker
- 5 æggeblommer
- 3 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Blend pistaciekernerne helt fint i en foodprocesser eller minihakker.
Kom pistacie, mælk og salt i en gryde og varm langsomt op under omrøring. Det skal ikke koge, men varmes op til omkring 85 grader, hvorefter det blendes med en stavblender. Vil du gerne have en is uden pistaciekerner, så kan du sigte den blendede pistacie mælk. Jeg lader dem være i, da jeg synes de giver både god smag og en lækker tekstur til isen.
Pisk æg og sukker sammen til luftig hvid æggesnaps.
Varm piskefløde og pistaciemælk op i en gryde til omkring 70 grader og hæld langsomt den varme mælkeblanding i skålen med æggesnaps, mens der piskes konstant. Kom tilbage i gryden og varm langsomt op igen til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer. Sæt derefter pistaciecremen på køl i en time eller til næste dag og kør derefter på en ismaskine.
Sæt den færdige pistacie is i fryseren i min. 2 timer, inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvordan kan 100 g pistacie, 4 dl mælk, 3 dl fløde, 5 æggeblommer og 100 g. sukker kun give 1/2 liter is?
Hvor lang tid før serveringen, skal isen ud af fryseren?
Omkring et kvarters tid før.
Kh Ann-Christine
Hej,
Hvis jeg kun har saltede pistacienødder, kan jeg så bruge det:)
Det vil nok lige blive salt nok til min smag. Men du kan skylle dem i koldt vand og tørre dem inden du hakker dem fint, så går det nok glimrende
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine