Pistacieis
Pistacieis er en af mine favoritter!
Den hjemmelavede udgave er ingen undtagelse.
Virkelig lækker, cremet og fyldt med god smag af pistaciekerner. Hvor grøn den færdige is skal være, afhænger af om man bruger afskallede pistaciekerner eller konditorpistaciekerner, som er helt mørkegrønne og med glat overflade – begge dele smager akkurat lige skønt i den færdige is.
Prøv også: opskrift på hjemmelavet guf til is >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 0.5 liter
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pistacieis
- 100 g pistaciekerner
- 4 dl sødmælk
- 1 knivspids salt
- 75 g sukker
- 5 æggeblomme
- 3 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Blend pistaciekernerne helt fint i en foodprocesser eller minihakker.
Kom pistacie, mælk og salt i en gryde og varm langsomt op under omrøring. Det skal ikke koge, men varmes op til omkring 85 grader, hvorefter det blendes med en stavblender. Vil du gerne have en is uden pistaciekerner, så kan du sigte den blendede pistacie mælk. Jeg lader dem være i, da jeg synes de giver både god smag og en lækker tekstur til isen.
Pisk æg og sukker sammen til luftig hvid æggesnaps.
Varm piskefløde og pistaciemælk op i en gryde til omkring 70 grader og hæld langsomt den varme mælkeblanding i skålen med æggesnaps, mens der piskes konstant. Kom tilbage i gryden og varm langsomt op igen til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer. Sæt derefter pistaciecremen på køl i en time eller til næste dag og kør derefter på en ismaskine.
Sæt den færdige pistacie is i fryseren i min. 2 timer, inden servering.
Hvordan kan 100 g pistacie, 4 dl mælk, 3 dl fløde, 5 æggeblommer og 100 g. sukker kun give 1/2 liter is?
Hvor lang tid før serveringen, skal isen ud af fryseren?
Omkring et kvarters tid før.
Kh Ann-Christine
Hej,
Hvis jeg kun har saltede pistacienødder, kan jeg så bruge det:)
Det vil nok lige blive salt nok til min smag. Men du kan skylle dem i koldt vand og tørre dem inden du hakker dem fint, så går det nok glimrende
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, kan man godt bruge plantemælk eller alm. minimælk i stedet for sødmælk?
Tror du at man vil kunne lave isen uden at skulle røre i isen, når man heller ikke har en ismaskine?
Tænker selv at man evt. kan udskifte mælken ud med fløde eller kondenseret mælk, for at undgå at den krystalliserer – Er det noget du har erfaring med?
Hej Cecilie
Jeg ville bruge fremgangsmåden som jeg tipper om i min opskrift på vaniljeis: https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-vaniljeis/ men det kan nok godt gå med mere fløde eller evt kondenseret mælk – har dog ikke helt testet med mål og mængde
Kh AC
Hej. Jeg skal lave en islagkage til min fødselsdag, og jeg vil gerne bruge denne pistacie is. Islagkage består af to forskellige slags i is. Mit spørgsmål er hvilken is du synes ville passe godt til. ?
Ps. Helst en som ikke er sorbet?
Uhm hvor lækkert!
Jeg ville vælge jordbær, chokolade, eller hasselnøddeis
God fornøjelse og skøn sommer til dig
Kh AC
Jeg har selv overvejet jordbær is?
Min pistacie is smag mere af mælk end pistacie, kan jeg redde den op nogen måder?
Den er frossen ned
Hej Nanna,
Du kan evt røre den op med grofthakkede hasselnødder, fint+grofthakket mørk chokolade og lave den om til en ‘nødde choko is’
Kh AC
Hej
Ville jeg kunne bruge denne opskrift i en islagkage, er det så muligt bare at hænge is masse ned på en bund og så tag den i fryserne for 4 timer eller flere timer. Ville isen kunne bruges på denne måde?
Med venlig hilsen Sofie
Ja, det tror jeg fint vil fungere (altså du kører ismassen på ismaskine først, eller?
Hvis ikke, så ville jeg fryse ismassen 4-6 timer, hvor den røres igennem nogle gange inden den kommer på bunden.
Kh AC
Bruger du ristede kerner eller rå og hvor køber du dem?
Jeg bruger økologiske, rå og usaltede pistaciekerner som kan købes i de fleste supermarkeder (eller indimellem konditorpistacie, som er helt grøn med glat overflade og som kan fåes i delikatesse og online)
Ser fantastisk ud :0)
Jeg bliver nødt til at høre dig omkring de fine chokoladevafler. Hvor længe inden servering laver du vaflerne. Kan man mon overtrække dem dagen før brug ??
Mange hilsner
Sandra
Hej Sandra,
De er virkelig også bare så lækre!
Chokoladevaflerne kan sagtens laves 1-2 dage i forvejen, og skal blot opbevares lufttæt, efter chokoladen er størknet.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Tusind tak for en fantastisk og inspirerende blog. Jeg er meget begejstret for din nye app. Så flot! Lige nu abonnerer jeg på en anden indløbsliste, men vil egentlig hellere bruge din. Mit spørgsmål er dog – hvis min mand også køber adgang – kan vi så dele indkøbslisten? Hvis fx vi begge er ude at handle, kan vi så begge slette på samme liste, men så den hele tiden er opdateret?
Hej Charlotte,
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på appen.
Det burde gerne være sådan at I begge kan logge ind på dit abonnement – I behøver således ikke at købe appen to gange. Vi arbejder på højtryk for at få appen til at være 100% synkroniseret mellem forskellige devices, inkl indkøbsseddel, favoritliste og ændringer i madplanen og jeg håber det bliver klar i starten af efteråret.
Skriv endelig altid igen hvis du har input og feedback til appen :)
Kh AC
Jeg elsker pistacieis, men jeg har ikke noget ismaskine. Kan jeg stadig lave isen uden ismaskine??
Ja, der er tips under min opskrift på vaniljeis her, til en is uden ismaskine
Hvor lækkert og ligetil :D Pistacie is er min favorit, sammen med kaffe og lakrids.
Uhm, det er virkelig også to andre gode isvarianter du nævner der ♡