Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pirogger-med-kylling/ Efterår Eftermiddagssnack, Familiefavoritter, Forår, Frokost, Madpakker, Mellemøstens køkken, Sommer, Studenterfester og studenterkørsel, Vinter

Pirogger med kylling

Disse pirogger med kylling og karry er simpelthen så lækre! Smækfyldt med det dejligste fyld i den fine lille brødpakke.

Geniale i madpakken og til en hyggelig aftensmad med en god salat til.

Til pirogger med kylling laver jeg en rigtig skøn og cremet kylling med karry, spidskål, spinat og æble. Så kan man sætte hak ved tjek på grøntsagsmængden og den cremede flødeost med karry, grønt og kylling er simpelthen uimodståelig.

Prøv også: opskrift på pirogger med oksekød >>

Pirogger med kylling
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT45M14
Ingredienser
  • Dej
  • 25 g gær
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk honning
  • 40 g smør, smeltet
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • Fyld
  • 1 løg, finthakket
  • 2 tsk mediumstærk karry
  • 400 g kyllingefilet, i små tern
  • 300 g spidskål, finthakket
  • 100 g baby spinat
  • 1 æble, i små tern
  • 150 g naturel flødeost
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Dej
Lun mælken en smule til blot omkring 37 grader og rør gæren ud i mælken

Rør honning i og derefter salt, smør og tilsidst hvedemel lidt af gangen, indtil dejen kan æltes til en blød og smidig dej.

Lad den hæve i en ren skål under et klæde på køkkenbordet i 45-60 minutter.

Fyld
Kom olie og løg i en sauterpande eller gryde og sauter løgene i nogle minutter ved middelvarme, til de er klare og bløde.

Skru op for varmen. Kom karry og kylling på panden og brun kyllingetern af i et minuts tid.

Tilsæt finthakket spidskål, spinat, æble og flødeost og vend det godt sammen til spidskål og spinat er faldet sammen og det er en cremet fyld. Læg låg på og varm igennem i 1-2 minutter. Smag godt til med salt og peber.

Kom fyldet i en skål med låg og sæt i køleskabet, til det er kølet af.

Saml pirogger
Del dejen i 14 lige store stykker, som først rulles til runde boller og dernæst rulles flade til en rund cirkel med en kagerulle.

Kom 2 spiseskefulde fyld på midten, luk cirklen til en halvcirkel og brug en gaffel til at lukke dejen sammen hele vejen rundt.

Sæt de samlede pirogger på en bageplade og lad dem hæve i 15 minutter.

Pensl med sammenpisket æg og bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 12-16 minutter.