Pink tundeller
Tundeller er en velsmagende og lidt anderledes frikadelle variant.
Her får de lækre tunfrikadeller et twist med rødbeder og bliver pink – så hitter de bare lidt ekstra hos min datter i øjeblikket! Vi spiser dem som tilbehør til fx grønkålssalat, ovnbagte kartofler, pasta eller med grøntsagsstænger.
De er super nemme og kan varieres med revet gulerod, squash, forskellige krydderurter, og andre krydderikombinationer.
Prøv også: min bedste opskrift på frikadeller >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 8 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pink Tunfrikadeller
- 1 dåse tun i vand
- 1 spsk olivenolie
- 1 æg
- 1 fed hvidløg, presset
- 0,50 rødløg, fintrevet
- 150 g rødbede, fintrevet
- 15 g finvalset havregryn
- 1 knivspids cayenne peber
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- 1 citron, 1 tsk. citronsaft herfra
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til stegning
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pres væden fra tunen og kom tunen i en skål sammen med resten af ingredienserne.
Blend det hele kort med en stavblender eller i en minihakker.
Form dellerne i passende størrelse og steg dem i olie og smør.
Godmorgen.
Jeg har lyst til at spise dem her i aften.. men jeg tænker at de kunne komme i ovnen i stedet for.
Når de skal i ovnen hvor mange grader varmluft skal jeg så give dem?
God jul
Mia
Hej Mia
jeg vil give dem 15 minutters tid ved 175 grader :)
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for en dejlig opskrift! Et par forslag:
Det ville være rart med angivelser i tskf. og spskf. (15 g havregryn!).
En dåse tun er i dag ikke entydigt, dåserne kommer med ret forskellig mængde indhold.
Øv min deller ville ikke samle sig, og da jeg ville vende dem splattede de helt ud og var næsten sorte
Hvor meget rødbede?
Jeg gjorde ellers lige som du skrev
Nyder ellers at blive inspireret af dit mad
Kærligst Birthe
Jeg har ikke selv oplevet det du beskriver, og har næsten lige lavet dem igen herhjemme :)
Men det lyder næsten som om panden har været for varm.
Rødbede er ca 150 g, det har jeg lige opdateret – måske kan det være det, der kan jo være ret stor forskel på størrelsen af en rødbede.
Tak for din søde hilsen, jeg håber de lykkedes bedre næste gang :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej igen. Længe siden. Men min løsning erat bage dem i ovnen. De smager super godt . Og gode til frokost dagen efter.
Glædelig december til dig
Så dejligt at høre
Rigtig glædelig jul til dig også
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Bliver nødt til at udtrykke min begejstring over din side. Her til aften prøvede jeg tunfrikadellerne. De var virkelig gode.
I det hele taget er det SÅ fedt at hente inspiration på din side. Både fordi der findes så mange fede tips og opskrifter, men også fordi jeg tvinges til at tænke anderledes, når jeg præsenteres for dine opskrifter.
Så tak for at sparke til mere spændende og anderledes madlavning hjemme hos os.
Fortsat god påske.
Kærligst
Nine
Kære Nine,
Tusind tak for din dejlige hilsen – den blev jeg helt enormt glad for! Det er så dejligt når det jeg laver også kan inspirere og gøre andre glade.
Rigtig god påske – det sidste der er tilbage af den i denne omgang ;)
Kh Ann-Christine
Jeg lavede dem med laks og gulerødder – havde lidt leftover. NØJ!
Det lyder virkelig også godt!
Hej Ann-Christine
Jeg har en klage! Det er virkelig irriterende at være stødt på din madblog, da jeg nu står foran en masse opskrifter, som skal afprøves!! Og jeg har endda brugt min arbejdstid på at udprinte dem.
Virkelig god inspiration, lækre og indbydende billeder og fedt design på din madblog
Mange hilsner
Jimmi
Hvor er de fine og tøsede :D Hvor mange bliver der af sådan en portion?
– Anne
Mums, de ser lækre ud! Herhjemme får vi også tit tundeller, men dog uden rødbede, spidskommen og cayennepeber… Men til gengæld med citronskal og tørret dild i, det kan også anbefales ;)
Det lyder også som en lækker kombination. Den prøver vi næste gang :)
Hvor ser de appetitlige ud, mums!
Tak søde dig :)