Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pinjekerneis/ Efterår Forår, Is, Kager og søde sager, Nytår, Sommer, Vinter

Pinjekerneis

Pinjekerneis er ikke en af de isvarianter man ser oftest herhjemme, men det kan i den grad anbefales!

Første gang jeg smagte pinjekerneis var i Italien, en af de bedste gelatosteder i Lucca som serverede den mest cremede lækre is med pinjekerner og den mest fantastiske smag.

Jeg laver isen på ismaskine, men man kan også lave den uden ismaskine – det kan I se tips til på denne side med vanilje is. 

Prøv også: opskrift på lækker hjemmelavet guf til is >>

Pinjekerneis
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT5HPT60M
Ingredienser
  • 100 g pinjekerner
  • 4 dl sødmælk
  • 1 knivspids salt
  • 75 g sukker
  • 5 æggeblomme
  • 3 dl piskefløde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist pinjekernerne på en tør varm pande under konstant omrøring til de bliver gyldne og en anelse lysebrune. Blend dem derefter i en foodprocesser.

Kom pinjekerner, mælk og salt i en gryde og varm langsomt op under omrøring til omkring 85 grader, hvorefter det blendes fint. Vil du gerne have en is uden nøddekerner, så kan du sigte den blendede pinjekernemælk. Jeg lader dem være i, da jeg synes de giver både god smag og en lækker tekstur til isen.

Pisk æg og sukker sammen til luftig hvid æggesnaps.

Varm piskefløde og mælkblandingen op i en gryde, til lige under kogepunktet. Hæld langsomt den varme mælkeblanding i skålen med æggesnaps, mens der piskes konstant. Kom tilbage i gryden og varm langsomt til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer. Sæt iscremen på køl i en time eller til næste dag og kør derefter på ismaskine.

Sæt den færdige is i fryseren i 2 timer, inden servering.