Pikant koteletter i fad med chorizo


Her får du min opskrift på Pikant Koteletter med chorizo, som er en lækker hverdagsret .
En ret der er hurtig og nem at bikse sammen og selv om jeg kalder den en hverdagsret, så kan den glimrende serveres for gæster også. Her kan man skrue lidt op for tilbehøret, lækre salater og godt brød.
Den er perfekt krydret med den lækre pikantost og chorizo og den kan kun anbefales.
Prøv også: min opskrift på fyldt mørbrad
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pikant koteletter i fad med chorizo
- 4 koteletter
- 40 g chorizo, i små tern
- 250 g champignon, skåret i kvarte
- 2 løg, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 rød peberfrugt, i tynde strimler
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 tsk sød paprika
- 1 dl piskefløde
- 150 g pikant flødeost
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Krydr koteletterne med salt og peber.
Steg koteletter i et halvt minut på hver side sammen med chorizotern i en sauterpande med lidt olie og smør. Sæt kødet til side på en tallerken.
Steg nu champignon, løg og timian på panden ved høj varme i lidt olivenolie. Tilsæt hvidløg, peberfrugt, hakkede tomater, tomatpuré, paprika, fløde og pikant flødeost. Rør det godt sammen og kom koteletterne og chorizoen i saucen.
Kog op og lad det koge i 7-10 minutter. Smag til med salt og peber og hæld det i et smurt ovnfast fad.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10-15 minutter.
Drys lidt finthakket persille over retten til sidst inden servering og server med kogte ris.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man bruge svinemørbrad i stedet
Hej Charlotte
Ja, sagtens! God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fantastisk ret. Smager helt fantastisk. Jeg vil dog hakke champignonerne finere næste gang. Jeg er glad for smagen og ikke konsistensen :).
Fik opskriften fra bogen Aftensmad.
//
Allan
Hej Allan
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften.
Hvor er det dejligt at høre du synes godt om retten og man kan sagtens hakke champignonerne finere :)
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg fik lyst til at prøve denne ret og tænker, om du kan hjælpe mig med et råd.
Vi er laktoseintolerante og der findes kun laktosefri flødeost naturel.
Hvad kan man komme i den, så den bliver pikant, ved du det?
Bh Gitte
Hej Gitte
I en pinkatflødeost er der løg, peberfrugt, dild og hvidløg.
Du kan fint bruge laktosefri flødeost og jeg ville selv vælge at smage retten til med lidt finthakket soltørrede tomater og ekstra timian og ellers om jeg lige synes der mangler noget, men det skal nok blive lækkert!
Kh Ann-Christine