Pikant koteletter i fad med chorizo
Her får du min opskrift på Pikant Koteletter med chorizo, som er en lækker hverdagsret .
En ret der er hurtig og nem at bikse sammen og selv om jeg kalder den en hverdagsret, så kan den glimrende serveres for gæster også. Her kan man skrue lidt op for tilbehøret, lækre salater og godt brød.
Den er perfekt krydret med den lækre pikantost og chorizo og den kan kun anbefales.
Prøv også: min opskrift på fyldt mørbrad
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pikant koteletter i fad med chorizo
- 4 koteletter
- 40 g chorizo, i små tern
- 250 g champignon, skåret i kvarte
- 2 løg, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 rød peberfrugt, i tynde strimler
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 tsk sød paprika
- 1 dl piskefløde
- 150 g pikant flødeost
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Krydr koteletterne med salt og peber.
Steg koteletter i et halvt minut på hver side sammen med chorizotern i en sauterpande med lidt olie og smør. Sæt kødet til side på en tallerken.
Steg nu champignon, løg og timian på panden ved høj varme i lidt olivenolie. Tilsæt hvidløg, peberfrugt, hakkede tomater, tomatpuré, paprika, fløde og pikant flødeost. Rør det godt sammen og kom koteletterne og chorizoen i saucen.
Kog op og lad det koge i 7-10 minutter. Smag til med salt og peber og hæld det i et smurt ovnfast fad.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10-15 minutter.
Drys lidt finthakket persille over retten til sidst inden servering og server med kogte ris.
Fantastisk ret. Smager helt fantastisk. Jeg vil dog hakke champignonerne finere næste gang. Jeg er glad for smagen og ikke konsistensen :).
Fik opskriften fra bogen Aftensmad.
//
Allan
Hej Allan
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften.
Hvor er det dejligt at høre du synes godt om retten og man kan sagtens hakke champignonerne finere :)
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg fik lyst til at prøve denne ret og tænker, om du kan hjælpe mig med et råd.
Vi er laktoseintolerante og der findes kun laktosefri flødeost naturel.
Hvad kan man komme i den, så den bliver pikant, ved du det?
Bh Gitte
Hej Gitte
I en pinkatflødeost er der løg, peberfrugt, dild og hvidløg.
Du kan fint bruge laktosefri flødeost og jeg ville selv vælge at smage retten til med lidt finthakket soltørrede tomater og ekstra timian og ellers om jeg lige synes der mangler noget, men det skal nok blive lækkert!
Kh Ann-Christine
Prøvede den her opskrift i fredags og den var bare fantastisk!
Jeg brugte dog kun omkring 50-75g pikant ost fordi vi ikke havde mere og synes faktisk smagen var lige tilpas! Sovsen var så god at man havde lyst til at spise den som suppe! Det bliver en fast opskrift i mit køkken nu. Tak! :’D
Så skønt at høre, mange tak for den søde tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej AC
Tak for en fantastisk inspirerende blog vi ALTID tyr til!!!
Jeg er ikke til peberfrugt og kan smage det alle steder. Mon retten vil blive lækker med en hvidløgsost i stedet??? Måske lidt ekstra chorizo???
Bedste hilsner Karina
Du kan sagtens blot undlade peberfrugt og det vil helt sikkert også være lækkert både med lidt hvidløgsost og med lidt ekstra chorizo i retten.
Tusind tak for din søde hilsen, det er så dejligt at høre ♡
Kh AC
Kan man bruge kød i tern i stedet? Og i så fald, hvor længe vil retten skulle stå i ovnen så? Tænker om, der er risiko for, at kødet bliver tørt, hvis det står lige så længe som koteletterne?
Jeg tror det kan lade sig gøre hvis du undlader at lade kødet simre med i gryden – men det kommer meget an på hvilket kød der bruges, for hvis det er af den type udskæring som bliver mørest af at simre ved sagte temperaturer længe for at blive mørt som smør, så duer den ikke til retten her.
Hejsa
Hvad er det for en pikantost der skal bruges (smagsvariant:-)?
Kh Lene
Jeg bruger den økologiske, og tror kun jeg er faldet over en variant af den. Mener den er orange i emballagen :)
Bedste koteletter i fad jeg har lavet! Jeg står og er i gang med retten for anden gang. Dog er chorizo skiftet ud med bacon!
Elsker dine opskrifter!
Hvor er det skønt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen!
Virkelig lækker ret – tilrettede den en lille smule efter de ingredienser, vi nu havde, og det blev super godt! Ikke sidste gang vi laver denne ret!
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for den søde tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Nam nam, hvor ser det lækkert ud. Det skal helt sikkert prøves herhjemme!
Rigtig god fornøjelse med den, Tine :)
Kan jeg erstatte champignon med noget andet (min mand og børn er ikke så vilde med champignon – desværre)…?
Du kan fint blot undlade champignon, og evt komme lidt groftrevet squash i istedet.
Kh AC
Uhm, nem og lækker opskrift! Den må jeg prøve :-) Tak for en skøn og inspirerende blog!!
Tak for din søde hilsen, Bente og rigtig god fornøjelse med retten ♡
Så lækkert! Den må afprøves i weekenden – vil jeg kunne bytte chorizo ud med stegt bacon uden at ødelægge hele smagsoplevelsen?
Og så er jeg nødt til at spørge hvor det meget fine blå fad er fra? Jeg har længe været på udkig efter et lignende :-)
Det kan du sagtens – og det vil også være lækkert. Lidt anderledes, men bestemt lækkert :)
Fadet er fra Emile Henry og et par år gammelt, så jeg ved desværre ikke om det fåes længere.
Kh AC
Sådan en ret, får mig bare til at længes efter efteråret – selv om jeg stædig holder fast i at nyde sensommeren bare lidt endnu :-)
Når vi om efteråret eller vinteren er i sommerhuset har vi ofte sådan en rest med til aftensmaden. Det er super nemt at varme den i ovnen og koge noget ris, imens man får pakket resten af tingene ud og får gang i brændeovnen :-)
Vil også gerne have en rigtig lun, solrig og varm sensommer – selv om jeg holder meget af efterår også. Men vi trænger lige til lidt ekstra varme først, ik? :)
Så hyggeligt med sommerhusmad – det var da en god ide, at tage en omgang med. Nu må vi jo også til at tænke ind i hyggelige retter til det formål og jeg glæder mig så meget til at være derude med brændeovnen tændt og hyggetid. Lige nu er der helt tomt for møbler, og vi venter på at få slebet gulv af snart :)
Kh AC