Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pesto-pasta/ Aftensmad Familiefavoritter, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Pasta, Vegetar

Pesto Pasta

Nem og lækker grøn pesto pasta med spinat og basilikum. Det er så lækkert og nemt at lave en omgang pasta med hjemmelavet pesto fyldt med god smag fra spinat, basilikum, parmesan og et strejf af aromatisk citron.

Lækkert, og ikke mindst både en lynhurtig hverdagsret og en virkelig budgetvenlig ret, som hurtigt kommer til at blive en favorit i familien.

Man kan nyde den i al sin enkelhed som et hovedmåltid på en travl hverdag, eller servere den som tilbehør til fx kylling, fisk, bagt blomkål eller andet godt.

Prøv også: flere lækre pasta opskrifter >>

Pesto Pasta
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT15MPT15M4
Ingredienser
  • 500 g pasta
  • 150 g spinat, frisk
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 75 g parmesan, eller anden hård ost - friskrevet
  • 30 g pinjekerner, ristede
  • 2 fed hvidløg
  • 0,50 dl olivenolie
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal + lidt saft
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 25 g parmesan, friskrevet
  • 20 g pinjekerner, ristede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom pastaen al dente efter anvisning på emballagen.

Kom imens spinat, basilikum, parmesan, ristede pinjekerner, hvidløg og olivenolie i en blender, og blend til en cremet og lækker grøn pesto. Smag til med friskrevet citronskal, salt, friskkværnet peber og en anelse citronsaft.

Tag 2 dl kogevand vand fra pastaen og hæld resten af vandet fra. Kom pastaen tilbage i gryden og vend den med pestoen ved lav varme. Juster konsistensen på retten med pastavandet til den er lækker cremet og smovset.

Smag til igen med salt, peber, citron.

Server på tallerkener med et godt drys friskrevet parmesan og et drys ristede pinjekerner og lidt basilikumblade.