Roastbeef – perfekt tilberedt
Min opskrift på roastbeef er testet af både på grill og i ovnen – og begge dele fungere perfekt og giver en roastbeef med smag, saft og kraft og ikke mindst, super mørt rosa kød. Nu hvor vejret er så dejligt, så er det jo oplagt at grille den, men ellers kan den tilberedes året rundt i ovnen.
Jeg laver gerne en kryddersalt og fordeler hen over stegen, for det giver så god en smag til det lækre kød – min favorit er rosmarin. Den rosmarinsalt, som jeg laver i opskriften her kan i øvrigt også sagtens tørres i ovnen ved 50 grader i 45 minutter og så bruges som en super lækker bordsalt eller i et fint glas som en velsmagende værtindegave.
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Roastbeef
- 1 roastbeef
- 1 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
- Saltkrydderblanding
- 2 spsk flagesalt
- 3 stængler frisk rosmarin
- 1 fed hvidløg
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tag stegen ud af køleskabet og lad den temperere på køkkenbordet i en times tid.
Dup stegen med et stykke køkkenrulle og varm så en pande op med olie og smør. Når smørret er bruset af, så brunes stegen på alle sider, til den er smukt gyldenbrun overalt.
Lav en kryddersalt ved at komme rosmarin, salt og hvidløg i en morter og stød det til det er helt ensartet og en smuk grøn salt. Fordel blandingen den øverste del af roastbeef-stegen
Sæt et stegetermometer i stegen fra siden af den tykkeste ende og ind til midten. Lad termometeret sidde i under hele tilberedningen og hviletiden.
I ovn
Sæt roastbeef stegen på en rist i en forvarmet ovn ved 150 grader alm over/undervarme og lad den stå der til den rammer 55 grader. Det tager ca 45 minutter til en time.
På grill
Kom stegen på en rist på indirekte varme og steg til den når 55 grader som kernetemperatur.
Når stegen har en kernetemperatur på 55 grader tages den ud af ovn/grill og dækkes med et rent klæde, her skal den hvile i 20-30 minutter.
Skær tynde skiver af den lækre roastbeef, som nu er klar til servering.
Smager også fantastisk som pålæg og til lækre sandwich dagen efter.
Hejsa.
Stadig relativt ny i et køkken her🙋🏼♀️
Når du bare skriver i ovn ved 150 går jeg jo nærmest i panik😄
Er det som udgangspunkt altid alm. ovn eller varmluft eller noget helt 3 og hvorfor?
Er der en uskreven regel om at når det ikke er udspecificeret er det altid den ene slags
Mvh.
Hej Michelle
Godt du spørger! jeg skriver det normalt altid om det er varmluft eller alm over/undervarme, men det er lige misset i denne opskrift.
Det er alm over/undervarme som jeg bruger til roastbeef.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man for stege evt. langtidsstegte roastbeefen dagen før. I så fald kan man så vente med at brune den til før servering.
Tak for mange gode opskrifter og inspiration.
Mvh. Annette.
Hej Annette
Jeg ville stadig tilberede den som i opskriften, og næste dag vil jeg tage den ud af køleskabet 45 minutter før servering og brune den hurtigt af ved høj varme på alle sider inden den skæres ud. Så vil den være lun og lækker ved servering.
Kh Ann-Christine
Den bedste, og letteste roast beef at lave. Smager himmelsk og lykkedes hver gang.
Laver små kartofler samtidig med, også med rosmarin/hvidløg salt.
Takker 🥰
Hej Terese
Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften, det er så dejligt at høre :)
Kh Ann-Christine
Hej.
Hvor meget roastbeef skal jeg beregne pr. Person
Til natmad.
Kold roastbeef og kold kartoffelsalat.
Mvh. Berit
Hej Berit,
jeg ville nok beregne 150-175 g person, lidt afhængig af hvem det er til – hvis jeg forestiller mig der er en god sult, så kan det være nødvendigt med 175-200 g.
Alternativt supplere med godt brød.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej super dejlig opskrift på en lækker roastbeef. Jeg har brugt souvide og brunet den på pande og stegt i ovn og ladte den simrekoge og derefter brune den – sommetider han det bedste resultat for mig da jeg “Keto spiser” lavede jeg blomkålsmos og en fond sauce til sammen med bønner og bacon med hvidløg :-) tak for en altid inspirerede side vh Bent “madsvin”
SKønt at høre! Det lyder også lækkert.
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Jeg vil bare sige tusind tak for din opskrift på roastbeef. For første gang nogen sinde,(er 66 så har lavet en del mad), har jeg lavet en roastbeef der var både dejlig mør, og smagte af noget. Tidligere er den altid blevet for tør, og har ikke smagt af noget som helst. Så det var en ren fornøjelse. 🤩 Vil da også lige takke for dine Valdnøddeboller. De bedste jeg nogensinde har smagt. ❤️❤️
Sikke en dejlig hilsen at få! Tusind tak, det er jeg vel nok glad for.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det blev helt fantastisk ! Den sad lige i skabet ! Tak for fantastiske opskrifter, jeg elsker at følge med!
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften. Det er jeg rigtig glad for at høre
God weekend
Kh Ann-Christine
Ann-Christine, min mand påstår, at jeg er afhængig af din blog – en smule ret kan han have ;)
Jeg bare elsker, at lege hausfrau og især lave mad – jeg er langt fra perfekt, men jeg prøver og er altid glad for, at prøve nyt – og din blog giver mig daglig inspiration. Tak for den.
Jeg er glad når mine (nu store) børn tømmer fadene og siger “tak for mad, det smagte godt, mor” – mere kan man vel ikke ønske.
Pga forskellige omstændigheder er min mand nu påbegyndt en ny uddannelse – til catere og det er superfint – men de får også kokkeopgaver….sidste hjemmearbejde (alt foregår hjemmefra i disse tider) lød på Minestrone – den mislykkedes desværre totalt for ham – og vi er “onde” så han blev drillet hele weekenden :D
Han blev rimelig knotten til sidst og sagde/påstod,- at han kunne overgå min mad mandag -( vi skiftes til, at lave mad) – jeg har førstepladsen – min søn andenpladsen – og pigebarnet og farmand er bare lost – det er sønnike og jeg da i hvert fald enige om :D :D
I dag står den på roastbeef – og igen, jeg er jo ikke bedre end som så….
Hvordan får jeg roast på 150 grader i 45 minutter (tradionel ovn ) til, at passe sammen med hasselbagt kartofler 180 varmluft i en time – til, at passe sammen ??
Hjælp mig gerne hurtigt – jeg stoler på din kunnen :)
Venligst
Marianne
Hej Marianne
Mange tak for din søde hilsen! Håber det hele gik som det skulle og det lyder som om der er skønt meget gang i køkkenet hjemme hos jer ♡
Jeg ville sandsynligvis vælge at give kartoflerne længere tid.
Sætte dem ind en halv time før stegen ved 150 grader og skrue op til 225 grader mens stegen hviler.
Kh Ann-Christine
Super let måde at lave roastbeef på.
Det kan klart anbefales for os amatører
Har nu afprøvet den 3 gange og med succes alle gange.
Dog lidt bedre 2. Og 3. gang. ?
Opskriften fungerede perfekt. Og endda førsts gang
Godt resultat og mine kære drenge (16 og 19 år ) spiste alt og syntes det var rigtig godt kød. ?
Dog skulle jeg lige give den 5 min. Kortere tid næste gang.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej.
Hvorfor starter med at brune af på en pande ? Kunne man ikke bare starte med at lægge roastbeefen på direkte varme og så flytte over på indirekte varme ? Mvh Michael
Hej
Jeg fulgte min ide. Det virker 100 pct. jeg valgte så at færdig stege kødet ved 130 grader til kerne temperatur var 55 grader. Tak for din inspiration. God påske
Skal den snøres ind – hvis ja, hvorfor?
Det behøver den ikke nødvendigvis hvis den er ensartet i størrelsen. Ellers kan indsnørring hjælpe til dette og dermed er det nemmere at stege den ensartet.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Håber alt er vel i disse tider. Ville bare høre, hvor meget roastbeef, du ville beregne til to voksne, og et barn på 6 år?
Kh. Tanja – Long time fan :)
Hej Tanja,
Hvor er det pænt af dig, tak for din søde hilsen :)
Ja, vi har det godt her, bliver indendøre, hygger os og er hjemme alle fire. Håber også du har det godt!
Jeg vil sige omkring 200-250 g pr voksen og halvdelen pr barn, sådan cirka – det passer meget godt til os, men hvis man er meget kødspisende er det måske lidt mere der skal til.
Kh AC
Uha,det ser lækkert ud??
Jeg skal lave roastbeef til 20 personer, kan jeg undlade at brune stegen på panden og blot stegen den i ovnen. Tænker om man kan servere kartoffelbåde og broccolisalat, samt en salat af tomater? Overvejer om det måske er nemmere med flødekartofler samt en god salat af en slags?
Jeg ville selv vælge at brune stegen af, for det holder på saftigheden inde i kødet.
Lyder som skønt tilbehør til.
Hej,
hvad menes der med direkte og indirekte Varme?
Det kommer an på hvordan kullene placeres i grillen – om det er i siderne eller jævnt over det hele. Prøv evt at google lidt på det eller find en video på YouTube der forklarer og viser fremgangsmåden :)
Kh AC
Hvordan timer du tilberedningen, hvis der serveres hasselback kartofler til?
Sætter kartoflerne ind samtidig og skruer op for varmen, mens stegen hviler?
Ja, det plejer jeg at gøre sådan. Så bliver de tilberedt på den nederste rille til at starte med og derefter rykkes op når der skrues op for varmen.
Kh AC
Hvilket kød er brugt til roast beef
Okseinderlår eller tykstegsfilet, der er efter min mening stor forskel :)
Jeg er helt enig i at der er forskel på kødet :)
Men jeg synes nu tilberedningsmtoden fungere til begge
Hej
hvor stort/hvor meget vejer den roastbeef cirka?
Jeg skal forsøge at følge din opskrift i morgen – og jeg glæder mig.
Jeg vil dog lige høre om du har andet forslag til krydderi? Vi har en i husstanden der meget nødigt spiser hvidløg.
Rigtig god fornøjelse, jeg vil anbefale blot at undlade hvidløget :)
Hej Casper,
Omkring 900-1000 g. Men når du går efter kernetemperaturen betyder det ikke så meget ift om den er lidt større eller mindre.
Kh AC
Mums – elsker roastbeef. Prøv også at koge den og så stege den af til sidst. Giver virkelig god smag og er super nemt at have med at gøre. KH Dorte
At koge en roastbeef er kun egnet til en af inderlår. Andre udskæringer skal steges eller grilles.
Det har jeg også prøvet nogle gange, men er selv mest til denne metode, med at stege roastbeef i stedet ;)
Kh AC