Peinirli med æg og bacon
Her får du en skøn opskrift på peinirli med æg og bacon, som er virkelig lækker til både frokost, brunch og til aftensmad.
Hvis man laver dem til brunch, så kan man lave tre gange så mange mini peinirli med æg ud af denne portion, det vil være et hit at servere med andre gode brunchretter til.
Peinirli er en bådpizza, med form som en båd med spidse ender og høj kant. Du kan fylde den med alt fra skinke, til kødfyld, kartofler, pesto og tomater. Det smager drøngodt og den skønne ret bringer altid glæde på middagsbordet.
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Peinirli med æg og bacon
- Dej
- 10 g gær
- 3,50 dl vand, stuetempereret
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- 500 g hvedemel
- Fyld
- 250 g frisk mozzarella
- 100 g naturel flødeost
- 100 g bacon, sprødstegt
- 4 æg
- 50 g pesto
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld bredbladet persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dej
Opløs gæren i vand i en skål og rør hvedemel, olivenolie og salt i.
Rør dejen i en røremaskine i 10 minutter ved middelhastighed til dejen er smidig, glat og blød.
Kom dejen i en skål smurt med olivenolie og vend den, så den er dækket af olivenolie.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter på køkkenbordet og stil derefter dejen i køleskab imellem 10-24 timer.
Form de lækre peinirli
Varm ovnen op med bagestål til ovnens højeste temperatur en time før bagning.
Drys mel på køkkenbordet. Del dejen til antal personer og tryk hver dej ud i en aflang oval, buk kanten ind, så den bliver lidt tykkere hele vejen rundt og sno til sidst enderne til en spids.
Læg dem på et stykke bagepapir, der kan være to på et stykke bagepapir.
Pluk mozzarella helt fint og rør det sammen med flødeosten.
Fordel på dejen, drys finthakket bacon over og slå et æg ud på hver. Dryp med pesto og drys lidt salt og peber over.
Skru ovnens temperatur ned til 210 grader varmluft og skub bagepapiret med peinirli ind på den varme plade.
Bag i cirka 13-15 minutter eller til brødet er sprødt og gyldent.
Drys med finthakket bredbladet persille inden servering.
Hej Ann Christine
I denne opskrift bruger du 2,5 dl vand, i den anden opskrift på Peinirli bruger du 3,5 dl vand til samme mængde mel, er det meningen at der er forskeld på de 2 deje ?
Kh Niels
Hej Niels
Det var en tastefejl og er rettet nu – tak for at gøre mig opmærksom på det :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann Christine,
bruger ofte dine dejlige opskrifter, men i dag blev jeg godt nok stresset! For har gæster og ville lave aioli – men men, det gik da helt galt trods 3 forsøg! Måske fordi du skriver 1æg og ikke 1 æggeblomme! Tror du skal rette det, for fandt en opskrift med æggeblomme og så lykkes det.
Kh. Pis
Jeg bruger et helt æg, og det virker helt fint her. Bruger du en bamix blender?
Kh Ann-Christine
Mener altså PIA og ikke pis – sorry😊❤️🙋♀️🙋♀️