Pebermyntepastiller
Hjemmelavede pebermyntepastiller som har en frisk sød pebermyntesmag og en lækker chokoladeknap i midten er så lækre og nemme at lave.
De er julede og smelter på tungen – og så er det noget nær verdens nemmeste hjemmelavede juleslik, som er lige at bikse sammen og tilberede af kun 4 ingredienser.
Pebermyntepastiller gør sig fint i julens slikskål og til de skal spises, kan de opbevares i en kagedåse eller i køleskabet. Jeg synes, de smager særligt skønt, når de er iskolde!
Prøv også: min opskrift på cornflakestoppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 100 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pebermyntepastiller
- 1 æggehvide
- 200 g flormelis
- 10 dråber pebermynte essens, eller efter smag
- 100 chokoladeknapper
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk æggehvide og flormelis til en tyk og sej masse, smag til med pebermynteessens.
Kom i en sprøjtepose med tyl og sprøjt små lukkede cirkler ud på et stykke bagepapir.
Kom lidt smeltet chokolade eller små chokoladeknapper i midten.
Lad pebermyntepastillerne stå og tørre på køkkenbordet til næste dag. Læg eventuelt en rist over og et rent klæde over risten, så de er dækket til, men stadig har luft omkring sig.
De er klar, når de er knasende sprøde og slipper bagepapiret uden problemer.
Har lige lavet dem og de er super lækre. Hvad er den bedste måde at opbevare dem på? ( tror dog at de bliver spist ret hurtigt)
Jeg plejer at opbevare dem i køleskabet for de smager ekstra godt når de er iskolde. Men det fungere også glimrende med en kagedåse.
Kh Ann-Christine
Hvor er det sjovt. Dem laver vi hvert år.. lavede dem med min mor som barn. Og nu laver jeg dem med vores piger. Fantastisk..Stort hit..
Hvor hyggeligt! Det er også godt gammeldags hjemmelavet juleslik :)
Kh Ann-Christine
Glæder mig til at lave pastillerne :-)
Vil lige høre om du har nogle tip til hvad man gør med alle æggeblommerne…?
Hvad med hjemmelavet koldskål. Det har vi fået i dag og så lavet disse med hviderne.
Vi laver fx creme brulee, bearnaise eller scrambled eggs med ekstra æggeblommer
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine
Hej.
Har luge prøvet at lave pebermynteknapper. Skal hviden piskes stift med pebermynteessensen inden floyrmelus komes i ?
Mvh
Helle Isager
Hej Helle,
Æggehviden skal ikke piskes først
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg har lige lavet disse og kom til at tænke på hvor længe i køleskabet de mon kan holde sig når der nu er rå æggehvider i?
-Signe
Nu har mine pebermyntepastiller tørret i 2 timer og de slipper stadig ikke bagepapiret. Jeg har fulgt opskriften mht vægt og massen var meget fast da jeg sprøjtede pastillerne. Jeg har pisket ved håndkraft og ikke længere end til massen lige samlede sig. Skulle der have været pisket mere? Eller hvor kan det være gået galt?
Hej Maria,
Det ved jeg sørme ikke, det lyder som om du har lavet dem rigtigt. Måske kan det være noget med luftfugtighed at gøre – det er næsten mit bedste bud, at de måske skal stå lidt længere hvis man fx har været i gang med madlavning der damper og den slags. Det er kun et gæt.
Håber de har artet sig :)
Kh AC
Nogle år går der et par uger, før mine pastiller er helt tørre og sprøde, men det er værd at vente på. Jeg bor i et ret fugtigt hus, – tror bestemt det betyder noget.
Glædelig jul. Anne
Tror du man kan overtrække dem med chokolade?
Uhmm, ja! Det tror jeg de kan :)
Hej. Vi vil prøve at kaste os ud i disse :) Men så blev jeg lige i tvivl mht pebermynte essensen.. kan jeg bruge mynte Monin?
Tja, det er en myntesirup, hvis jeg husker ret?! Det skal i så fald doseres lidt anderledes og tages med i betragtning at der er sukker i det også. Men mon ikke det kan lade sig gøre, mængder osv må jeg dog være dig svar skyldig med – så det må komme an på et forsøg :)
Sprøde, lækre, knasende. Mintsmag og chokolade .. uhm .. de er så gode at man ikke nænner at lade børnene tage for mange af dem .. hihi
:)
Hej.
Lyder lækkert, vil prøve dem selvom det ikke er jul længere, elsker alt med mintsmag.
Har du prøvet om de smager godt med appelsinaroma, kaffearoma eller kokosaroma?elsker nemlig også de kombinationer med chokolade ;-)
Hilsen Charlotte
Uhh ja, det synes jeg lyder som en strålende ide! Jeg har ikke prøvet det, men kan næsten ikke forestille mig at det ikke skulle være et hit :)
Sig endelig til hvis du tester det af
Kh AC
Hvor har du købt dine strimler til stjernerne?
I Rema1000 for et par år siden, desværre …
Hej.
Er det rigtigt læst, at de “bare” skal ligge på bordet og tørre. Og derefter i køleskabet.
Hvornår ved man, at de har ligget længe nok?
God jul.
Linette
Hej Linette,
Ja præcis!
Du ved de har ligget længe nok når de unden problemer giver slip på bagepapiret og ikke klistre.
Glædelig jul
Kh AC
Til advarsel skal man passe på med at putte for meget pebermynte i. Jeg har købe pebermynte olie, som åbenbart er stærkere end hvad du har købt. Så de blev fuldstændig uspiselige. Og det stank i hele huset :-) Men 2. gang blev en succes.
Dog har de ligget til tørre nu i 5 timer og de er sprøde udvendig, men helt bløde indvendig og smelter på tungen.
Lyder det korrekt?
Linette
Åh ja, der skal lige smages til :) Mine var ikke bløde inden i efter nogle timer, var massen fast nok da du rørte den? Men ellers så går det jo nok – det tager bare lidt længere tid om at tørre :)
Uh jeg husker disse fra barn, men så er de vist bare røget i glemmebogen. Helt sikkert en fejl – dem skal mine egne unger da også have fornøjelsen have – tak for at opfriske hukommelsen :0)
-og rigtig god dag
Hvor fint, god fornøjelse med dem :)
nøj, dem har jeg ikke lavet siden jeg var barn. De bringer minder frem.
Ja, det er sådan en ‘glemt’ lille fin julegodte :)
Elsker dem. De bringer så mange gode juleminder frem. Er ikke så vild med marcipan så når vi lavede konfekt var disse dem jeg stod for.
Dét er præcis som min datter – heller ikke vild med marcipan, men disse elsker hun :)
Heh.. Stod faktisk så sent som i morges og lavede en plade pebermyntepastiller. Vores fremgangsmåder er dog vidt forskellige.. Dine bliver de sprøde eller har de stadig bid? Mine er nemlig sprøde, men det har kæresten ikke fået før, så jeg er i tvivl om, hvad der er normen..
Disse var sprøde i går da vi lavede dem, men jeg har ikke smagt dem i dag og nu er vi lige afsted, så kan ikke teste ;) Hvordan laver du dine?
Det ser frygteligt lækkert ud. Måske jeg skulle prøve at give mig i kast med dem, når jeg er kommet mig ovenpå en stor æbleskiveproduktion, jeg skal have gang i i morgen.
Uhmm, æbleskiver – det er altså også noget af det dejligste :)
God weekend!
Jeg ELSKER julemandens knapper og så er de så hyggelige at lave sammen med børnene. God tur til Sverige!
Julemandens knapper – det er da det skønneste ord til disse pastiller :)
Og mange tak, her er så skønt!
Hej Ann-Christine, når du skriver ‘pebermynte essens’, mener du så den heftige slags, man køber i Matas, eller bruger du en decideret essens a la mandel/rom-essens?
Nyd weekenden i det svenske..
Hej Sisken,
jeg har ikke super meget erfaring med essens af denne slags, men bruger en fra urtegården
Og mange tak – her er skønt i Sverige :)
Hej Ann-Christine. Fint med din kommentar om rå æggehvider. Jeg har det på samme måde, at nu hvor fødevarestyrelsen har givet grønt lys, så er det da bare om at bruge friske æg. Og en særlig fornøjelse, når man har et par høns gående i haven, som jeg har fået anskaffet mig :-)
I øvrigt tillykke med din bog, det har jeg ikke fået skrevet før, det er da dejligt, når noget lykkes så godt, som det er her :-)
Venlig hilsen Jette
Hej Jette,
Hvor er det dejligt at du har egne høns i haven. Det lyder ret hyggeligt! Og vi er helt enige, friske æg er altså dejligst!
Og tusind tak for dine søde ord omkring min bog, det varmer :)
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Jeg har prøvet at lave disse, men jeg synes de bliver bløde.. måske skal de være sådan, men jeg havde forventet, at de var lidt mere…ja måske ikke ligefrem sprøde, men i hvert fald hårde. Mine havde en virkelig træls konsistens, som har holdt mig fra at prøve siden… Men sådan som dine ser ud, får jeg jo helt lyst til at lave dem igen! :-) Er dine bløde eller hårde?
Mvh Kirstine
Jeg lavede disse i går, og der var de sprøde og super lækre – med knas effekt. Havde du rørt dem hårde nok, mon … sådan som de her belv, så vil jeg ihvertfald mene at det er forsøget værd at prøve igen ;)
Uha, det ser lækkert ud – og fin alternativ til al den marcipankonfekt jeg plejer at proppe mig med. Denne her skal prøves! Er der en særlig pebermynteessens du kan anbefale?
Urtegården har en god variant, mon ikke den kan købes i blandt matas og så på nettet
Tusind tak for svar :) Dem vil jeg gå efter :)