Peberkager


Peberkager hører julen til og det er den perfekte opskrift til at udstikke julesmåkager til fine figurer, peberkagemænd og juletræer.
Julekagebagning er noget af det hyggeligste at samles om og mine børn kan få lang tid til at gå med at finde på, pynte, og hygge med dette julebageprojekt.
For det skønneste resultat kan du læse mine tips til de perfekte peberkager, som jeg deler lige under opskriften. Rigtig god julebagning ♡
Prøv også: få Valdemarsro juleopskrifter her >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 50 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Peberkager
- 130 g smør, blødt
- 70 g sirup
- 125 g brun farin
- 1 æg
- 275 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk usødet kakao
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk sort peber, friskkværnet
- 0,50 tsk stødt ingefær
- Glasur
- 200 g flormelis
- 50 g æggehvider
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk smør, sirup og brunfarin sammen og rør derefter æg i.
Bland mel, bagepulver og krydderier i en skål for sig og rør det i dejen. Dejen er lynhurtigt at mikse sammen i en foodprocessor, men kan også fint røres i hånden.
Saml dejen og stil den i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud enten på et meldrysset bord eller mellem to stykker bagepapir og udstik skønne figurer, som lægges på en bageplade med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-9 minutter.
Lad de nybagte peberkager køle af, inden de pyntes med glasur og krymmel.
Glasur
Kom flormelis og æggehvide i en skål og pisk til en tyk, sej, blank og kridhvid glasur med en håndmikser.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan dejen piskes med håndmixer? Og hvor længe?
Hej Julia
En småkagedej skal gerne røres og blot samles hurtigt med melet.
Den skal ikke piskes, for når man pisker dejen, så aktiveres glutenproteinerne i melet og dejen bliver sej. Det er et hit i mange brødopskrifter, men ikke ved småkager
Kh Ann-Christine
Du skriver ellers i din opskrift, at det kan blandes i en foodprocessor..?
Det kan den også fint. Men dejen skal kun lige samles og det er ultra kortvarigt og gerne på puls-funktion i 3-4 sekunder, så er den blandet.
Den skal endelig ikke piskes.
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Skal man bland æg ind i dejen? Jeg kan ikke se hvor da står vad man skal bruge æg til.
Ja, det står i første afsnit af fremgangsmåden, hvornår ægget skal i
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg oplevede desværre også som mange skriver, at min dej var klistret og helt umulig. Jeg brugte en alm str æg, men alligevel … jeg kunne slet ikke rulle ud heller ikke stikke ud, er ellers glad for alle dine opskrifter
Hej Conny
Har du brugt ren smør, eller et blandingsprodukt, for det kan være en forskel, da fx kærgården er delvist oliebaseret og derfor ikke så godt fx i småkager, der skal rulles ud
Har ud også haft dejen på køl inden du ruller den ud? Det gør at dejen er nem at rulle ud. Du kan evt lade den stå på køl en halv time ekstra, hvis den stadig er for blød.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine