Peberfrugt pesto med hasselnødder
Lækker peberfrugt pesto med hasselnødder og grillede peberfrugter.
Pestoen er krydret, skøn, nem at lave og super lækker til alle ovennævnte anvendelsesmuligheder.
Sådan en pesto med peberfrugt holder sig nemt en uges tid på køl og jeg tror faktisk, at den også snildt kan fryses ned, hvilket gør den ret fin, hvis man nu skulle have fået fat i en masse røde peberfrugter eller selv har dyrket dem i drivhuset til sommer.
Arbejdstid 20 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Peberfrugt pesto med hasselnødder
- 2 rød peberfrugt
- 1 håndfuld hasselnødder
- 3 fed hvidløg
- 1 øko citron, 2 spsk saft lidt + fintrevet skal herfra
- 0,50 tsk røget paprika, eller chipotle
- 15 g parmesan
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 3 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist hasselnødder i ovnen ved 175 grader varmluft i ca 10 minutter til skallerne er crispy og mørke.
Hasselnødderne tages ud af ovnen og skallerne gnides af mellem håndfladerne. Sæt hasselnøddekernerne til side.
Halver peberfrugterne, fjern stilk og kerner og skyl dem grundigt, hvorefter de lægges på en bageplade med bagepapir og skindsiden op. Læg hvidløgsfedene ved siden af peberfrugterne på bagepladen.
Sæt peberfrugt og hvidløg i den varme ovn og bag i ca 20 minutter til skindet er blevet mørkt. Hold øje med dem – de bliver lige pludselig mørke!
Tag peberfrugter og hvidløg ud af ovnen og lad dem køle af til de ikke er brandvarme. Kom dem derefter i en frostpose og luk den til. Kondensen og varmen hjælper til med at skindet bliver super nemt at fjerne fra peberfrugtens kød.
Træk skindet af peberfrugterne og kom dem i en foodprocessor, minihakker eller brug en stavblender. Tilsæt også hvidløgsfed, salt, peber, hasselnøddekerner, citronsaft og skal, en smule parmesan og blend det hele til en til det bliver en lækker cremet pesto. Smag til med røget paprika, chippotle, salt og olivenolie.
Efter at have hentet de sidste peberfrugter i drivhuset er jeg blevet bekymret for, om jeg mon når at blive træt af syltede peberfrugter. Så jeg må hellere prøve din pesto. Dine opskrifter plejer at være lige i øjet.
Men! Jeg har aldrig plads i fryseren, så jeg putter alt på glas. Kan jeg mon opvarme pestoen til 73 grader og hælde den på glas? Eller tror du, det går helt galt med parmesanen?
Hej Kirsten
Det må endelig være et forsøg værd, jeg vil tro det går helt fint!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Der er mange, der er nøddeallergikere – og her er pesto en udfordring. Det kunne være fantastisk med en opskrift på pesto, uden nødder/pinjekerner 😊
Hej Jacob
Hvis pinjekernerne også udløser allergi, så kan solsikkekerner eller græskarkerner bruges som alternativ, hvis de to kerner er en mulighed :)
Kh Ann-Christine
Den peberfrugtpesto med hasselnødder er supergod, så tak for den.
MEN i min ovn tager det mere en dobbelt så lang tid at få peberfrugterne mørke, og jeg skruede endda op til 230 grader, da jeg ikke havde tålmodighed efter 40 min.
Hej Ann-Christine
tak for skønne opskrifter og tips! ‘
du skriver at du tror den kan fryses, har du mon prøvet det nu? Jeg skal nemlig først bruge dippen om halvanden uge, men det er lige nu, jeg har tid til at lave den :)
Hej Miriam,
mange tak for din søde hilsen. Jeg er sikker på du sagtens kan fryse det. Rør det godt igennem eller blend det let efter det er optøet.
Kh AC
Hvor længe kan pestoen holde sig i køleskabet?
Jeg har en masse peberfrugter, som jeg gerne vil lave en stor portion pesto af :-)
3-4 dage i køleskab vil jeg tro.
rigtig god fornøjelse med pesto produktionen :)
Et lille tip, i Valdemarsro App kan du se holdbarhed og opbevaring på alle opskrifterne
Kh AC
Står i mit kollegiekøkken med gode venner og laver spread; det er en ugentlig begivenhed, hvor en af os laver spread til alle andre. I dag blev nød til at prøve din opskrift. Den ser så lækker ud! Tak for den <3 Bedste Hilsner, Cosmopolitten fra Studentergården
Virkelig dejlig pesto både til pasta, dip og (saltbagte) kartofler.
Jeg laver den ofte, når jeg ikke har lyst til sauce.
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej…
Så fik jeg endelig afprøvet opskriften på din peberfrugtpesto. Mums – kan virkelig anbefales.
Står nu i køleskabet og venter på den senere på ugen skal serveres i tapas sammenhæng.
Humus og syltede løg efter dine opskrifter er også klargjort.
Dine opskrifter og inspiration er altid lækre og nemme at gå til.
Tak for det…….
Åh, hvor dejligt! Det er så skønt med sådan en dejlig samling små glas med lækkerier i køleskabet. Lyder som om der er en skøn tapas menu undervejs :)
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for :)
Kh AC
Hejsa
I går havde jeg lige lavet en lækker snack til min datter da hun kom fra skole. Lidt senere kiggede jeg ind på din blog og blev inspireret til at gi’ tippet videre til dig. Med dit forhold til dip ol. tænkte jeg det var lige noget for dig og måske også dine børn. Elsker i guacemole?? Ja så skal du prøve guacemole med kikærter.. 1 avokado, 70 g kikærter ( jeg bruger dem fra dåse) blendes med hvidløg, persille, salt og citron efter smag. Dertil tages tortilla Wraps og klippes i stykker og pensles med olie og drysses med salt. Bages i ovnen 5-10 min til de er sprøde.. Værsgo guacemole med hjemmelavede tortilla Chips ??
Den kan gemmes på køl 3-4 dage og bevare den fine grønne farve. Genial til madpakker.
Resten af kikærterne kan bages i ovnen med lidt olie, salt og paprika el. til en lækker snack. Bages 30-60 min.
Velbekommen
Nicoline
Uhmmm! Det lyder super skønt :) Vi elsker jo både guacamole, kikærter og dip i det hele taget, så den skal da prøves!
Tusind tak for tippet.
Jeg er også ret vild med ristede kikærter. Mums.
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Uh det ser godt ud. Har du i øvrigt set st Årstiderne har Bergamotter for tiden? Skøn citrusfrugt som jeg pt bruger i alt fra kager, salater, boller mm
Uhmm, det må jeg da lige tjekke om jeg kan få bestilt med til næste uge :)
Håber I er kommet godt ind i det nye år!
Dejlig pesto, den vil jeg lave til aftenens kylling:-)
Hilsner herfra.
Hvor dejligt! Håber den blev god :)
Og ja tak, vi har fået en dejlig start på det nye år – det håber jeg også du har
Kh AC
Tak for lækker opskrift, den vil jeg bruge næste gang, jeg laver små tortillaroulader.
Gode hapser f.eks. til en omgang tapas.
Tortilla pandekage smøres med peberfrugtpesto, drys ruccola over og dæk skiven med parmaskinke e.lign., Kom igen meget lidt pesto på og rul den rimelig fast sammen. Pak ind i film og lad den hvile lidt, gerne til næste dag, hvis det er der, det skal bruges.
Ved servering skæres fine rouladeskiver i netop den tykkelse man syntes bedst om.
Lækker haps….
Uhmm, tak for dejligt tip! Udover tapas, så lyder det også som en perfekt madpakkeide :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Hvor ser den altså bare lækker ud! Jeg elsker pesto, men jeg har faktisk aldrig prøvet at lave min egen før, så det må jeg hellere se at få prøvet nu :)
Det kan varmt anbefales :)
Man bliver lidt vild med at lave dem selv og variere dem lige som man ønsker det ;)
Kh AC
Uhm, det ser super lækkert ud. Skal straks prøves. Du skriver 1 hvidløgsfed i opskriften, men at hvidløgsfedene skal bages i ovnen. Hvor mange skal der i, et eller flere :-)?
Det er da også en fejl – jeg havde nemlig oprindeligt tænkt at et enkelt hvidløg var fint, men så kom jeg alligevel tre i og det var super! Så retter det lige til :)
Tak for at opdage det :)