Peanut sauce og sød/sur chili dip
Fyldig peanutsauce og en skøn hjemmelavet vietnamesisk sød/sur chili dip hører til de vietnamesiske retter og mens den cremede peanutdip primært bruges til de vietnamesiske forårsruller, så er den sur/søde chili dip et helt fast indslag på bordet og serveres som krydderi til stort set alle vietnamesiske måltider i Vietnam.
Så smager man til ved bordet fuldstændig som når mange danskere har tradition for at sætte salt og peber på middagsbordet, så man hver især kan justere efter egne smagsløg.
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Peanutsauce og vietnamesisk sød sur chili dip
- Peanutsauce
- 1 stængel citrongræs, banket på langs og fintstrimlet
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 dl vand
- 4 spsk peanutbutter, crunchy
- 1 tsk sukker, eller kokossukker
- 2 tsk kokosolie
- 1 spsk saltede peanuts, finthakkede
- Sød/sur chili dip
- 2 lime, saften herfra
- 2 tsk sukker
- 3 spsk fishsauce
- 5 spsk vand
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 0,50 rød chili, skåret i tynde skiver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Peanut sauce
Kom kokosolie, hvidløg, og citrongræs i en lille gryde og lad det varme op, til det dufter. Tilsæt vand, peanutbutter og sukker og lad det simre i et par minutter under omrøring.
Fjern citrongræs og hæld peanutdippen på et glas eller en lille skål til servering.
Sød/sur chili dip
Opløs sukkeret i limesaft, tilsæt fishsauce, vand samt hvidløg og chili.
Smag evt til med mere fishsauce eller sukker, hvis ønsket.
Hej :-) Kan man bruge begge dips til friske vietnamesiske forårsruller?
Ja, sagtens
Kh Ann-Christine
Hej!
Jeg glæder mig til at prøve disse to dip’er. Kan de begge to holde sig nogle dage i køleskabet? Så man evt. kan lave dem dagen før gæsterne kommer.
Ja, det kan de sagtens.
Hej Christine. Tusind tak for en inspirerende madblog som hurtigt er blevet min go to når jeg mangler en opskrift. Bruger faktisk aldrig mine kogebøger mere da jeg jo altid kan finde det jeg leder efter herinde :) Skal denne chilidip spises med det samme eller kan jeg lave små portioner og bruge som spiselige julegaver? Jeg har en chiliplante som sætte absurd mange små vanvittige stærke chilier, men med 4 små børn i huset går der ikke så meget chili til hverdag. Jeg synes dog det er så synd hvis de bare skal gå til spilde så jeg er lidt på jagt efter opskrifter som kan holde længe og som jeg evt kan dele med venner og familie. Har du nogle gode ideer til hvordan jeg ellers kan bruge hele chilier? God jul til dig og din familie
Hej Louise,
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Denne dip kan fint holde sig nogle dage, og ellers er der også denne chiliolie, som måske kunne være et hit. Den holder længe. Ellers kan det måske være en ide med hjemmelavet chilisalt. Hvor du kværner chilien med salt og tørrer det i ovnen inden det kommer på glas.
Rigtig glædelig jul til dig og dine
Kh AC
Først og fremmest tak for en flot blog. Min søster og jeg forsøger os tit med dine lækre opskrifter og det lykkedes næsten også altid for os :)
Min kæreste og jeg har selv boet i Hanoi i omkring 3 år og vi har savnet bahn xeo lige siden vi rejste tilbage til Danmark. Håber du på et tidspunkt kommer med en opskrift på dette! Det ville være meget påskønnet.
Rigtig god weekend til dig!
Tusind tak for din søde hilsen, Rikke! Det er dejligt at høre.
Og sikke en oplevelse det må have været at bo i den skønne by og i det fantastiske land så længe!
Jeg vil gøre mig ekstra umage for at komme op med en god Bahn Xeo opskrift, det skal bare lykkedes og det er skønt at høre at vi er flere der savner den ret her i Dk
Dejlig weekend til dig
Kh AC
Ej, hvor lækkert. Dem skal jeg helt sikkert lave næste gang, at vi skal have forårsruller. Jeg lavede faktisk forårsruller i går, hvor jeg forsøgte mig med hjemmelavet filodej. Det blev så lækkert. Jeg huskede heldigvis at skrive opskriften ned, så jeg kunne dele den :)
Det er længe siden vi har lavet dem i filodej – godt at du huskede mig på den lille detalje, for det er nemlig et super tip og giver gode sprøde forårsruller :)
Jeg holdt lige vejret et øjeblik, da du nævnte Bahn Xeo og håbede, at du havde den magiske opskrift!
Jeg har rejst rundt med min mand og børn i Vietnam for 2 år siden og jeg elsker Bahn Xeo, men de gange, jeg har forsøgt, er det ikke rigtig lykkedes. Men du har ret – en meget varm pande kræver det i hvert fald!
Jeg venter spændt på, at du knækker koden!
Hej. Forstår ikke helt hvordan jeg skal gøre med citrongræsset? Der står banket og i strimler. Men hvor fisker man strimlerne op? Er de lange så det let kan gøres?
Ja, det plejer jeg :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg tester videre med stor ildhu ;) Vil også så gerne knække den kode, og så dejligt at du også godt kunne bruge sådan en opskrift – den er nemlig særlig god :)
Kh AC