Pavlova med bær og vaniljeflødeskum
Pavlova er en pragtfuld dessert med sprød marengsbund, fyldt med letpisket flødeskum og toppet med bær eller frugt.
Pavlova marengsbunden er bagt, så den er knasende sprød uden på og stadig en anelse blød og lidt sej inden i.
Når der er friske bær i sæson, så bliver det en dejlig sommerdessert. Det er en vidunderlig dessert at servere året rundt og kan også fyldes med figner, granatæble, passionsfrugt og lige hvad du har lyst til at fylde i af dine favoritfrugter og bær.
Prøv også: min opskrift på Eton Mess >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pavlova
- Pavlova marengsbund
- 4 æggehvide
- 250 g sukker
- 2 tsk majsmel
- 0,50 tsk æblecidereddike
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 1 spsk flormelis, til drys på bagepapiret
- Fyld
- 2,50 dl piskefløde
- 1 tsk flormelis
- 1 knivspids vaniljesukker
- 100 g hindbær
- 250 g jordbær
- 50 g blåbær
- 50 g ribs
- 1 håndfuld frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Tilsæt 1 spsk sukker ad gangen under konstant piskning, til alt sukkeret er tilsat. Det tager ca. 5 minutter.
Sigt majsmel i marengsen og kom også æblecidereddike og vaniljesukker i. Pisk i yderligere 10 minutter, til marengsmassen er sej, blank og skinnende.
Tegn med blyant en rund cirkel med en diameter på ca. 22 cm og vend bagepapiret om. Sigt lidt flormelis i cirklen og fordel marengsmassen med en dejskraber i et lag på ca. 2 cm, som dækker hele cirklens bund. Form toppe af marengs rundt langs kanten, til marengsbunden er som en dyb tallerken med en tyk bund.
Bag i en forvarmet ovn ved 115 grader varmluft i 1½ time. Sluk for varmen og lad bunden køle af i den lukkede ovn, til ovnen er helt kold. Det tager ca. 2 timer, men den kan fint stå i den lukkede ovn i op til 1 døgn.
Sæt forsigtigt den afkølede marengsbund på et fad.
Pisk fløden til en lækker flødeskum med flormelis og vaniljesukker. Fordel flødeskum i marengsskålen og top med masser friske bær eller frugt alt efter sæson. Server straks den lækre pavlova.
3. gang er lykkens gang! :)
Marengsen skal piskes længe, men ikke for hårdt. Det kostede mig tre forsøg at indse. Men nu sidder den i skabet! ;)
Bare et tip, hvis andre oplever det samme :)
Vh. Katja
Så dejligt det lykkedes! Det er jeg glad for at høre – og dejligt du giver det fine tip videre
Kh Ann-Christine
Ser så lækkert ud!
Jeg tænker at give mig i kast med den til min datters 1 års fødselsdag om et par dage. Jeg har dog ikke æblecidereddike, mon man kan undvære? Det virker spild at købe en helt flaske når jeg ikke bruger det i madlavning ellers.
Hej Mathilde
jeg tror du kan lykkedes fint med citronsaft som alternativ
Rigtig god fornøjelse og tillykke med din datter :)
Kh Ann-Christine
Vi lavede denne igår og piskede i lang tid på røremaskine – marengsen var helt stiv og fin.
Men ved servering var den sprød udenpå, men indeni var den fuldstændig blød som guf eller som en ubagt marengs – lidt som lemon pie. Jeg havde forstået at konsistensen ville være sej og have tekstur og ikke være samme konsistens som flødeskummen… hvad kan synderen være?
Kan den mon have fået for lidt tid i ovnen? det vil være mit bedste bud
Kh Ann-Christine
Hjælp!
Jeg skal have 10 gæster til Pavlova i morgen, og jeg kan ikke få dejen stiv!
Har tidligere haft stor succes med denne Pavlova til 8 personer!
1. Forsøg: Jeg gjorde ligesom første gang! Brugte købte æggehvider, en anelse citronsaft i stedet for æblecidereddike og lidt mel i stedet for majsmel. Det duede ikke denne gang. Dejen blev ikke stiv. En flad rund cirkel blev bagt!
2. Forsøg: Jeg har nu købt nye ingredienser: alm. æg og brugt hviderne, købt rigtig majsmel og æblecidereddike, og brugt det. Den blev ikke stiv efter tilsætning af de 3 sidste ting og 10 min. Piskning. Jeg tilsatte mere sukker og mere majsmel. en firkantet flad kagebund er nu i ovnen, dog hævet lidt over det hele, men stadig flad.
Hvad gør jeg forkert!
Med venlig hilsen
Birgit Holst, Espergærde
Hej Birgit
Jeg tror ikke forsøg 1 vil kunne lykkedes, desværre.
– men forsøg 2 burde jo fint lykkedes. Kan der være kommet en smule æggeblomme med hviderne? Det kan desværre gøre at hviderne ikke stivner som de skal. Kan du huske hvad du har gjort anderledes fra den gang hvor den lykkedes perfekt og til forsøg 2?
Kh Ann-Christine
Hvis man bager den til 18 personer hvor lang tid skal den så bages? Og hvilke grader og tid?
Jeg har ikke bagt den i så stor portion, så skal ikke kunne sige med sikkerhed hvad bagetiden vil være. Grader vil være det samme, så det er mest tiden … jeg ville nok give den 2 timer, måske mere. Hvis du er i tvivl efter de to timer, så kan du evt skrue ovnen ned til 90 grader og give den en halv time mere.
Jeg håber det lykkedes godt :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor længe i forvejen kan bunden bages?
Det har jeg skrevet om i tips under opskriften
Kh Ann-Christine
Min pavlova bliver helt blød- tæt på flydende i bunden selvom den har fået 1time ved 100 grader over-undervarme.
Og den falder sammen selvom marengs er helt fin og stiv ved start af bagning ;-
Det lyder mærkeligt og jeg kan desværre ikke helt greje hvorfor, for det har jeg aldrig oplevet at den arter sig sådan, desværre
Kh Ann-Christine
Jeg vil gerne vide om jeg kan bage mini pavola 4 dage inden de skal spises. Jeg skal servere dem på lørdag og syntes der er meget der skal laves i dagene inden. Vi bliver 10 personer.
Mvh Lissi
Jeg har ikke prøvet at have dem til at stå i mere end 2-3 dage, så skal ikke kunne sige om de holder sig glimrende i 4 dage, men mon ikke det kan gå.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har et spørgsmål. Er i tvivl når du skriver majsmel.
Det er IKKE maizena? Men det gule som man laver majspandekager med.
Hvad er forskellen på majsmel og maizena???
Bh Kyung
Hej Kyung
Ja, majsmel og maizena er ikke helt det samme – men begge lavet af majs. Du kan fint bruge maizena – se tip under opskriften.
Men jeg bruger helst fint majsmel, hvis jeg har det.
Det kan købes i større supermarkeder.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den ser rigtig indbydende ud. Har du en god ide til, hvad de overskydende æggeblommer kan bruges til?
Kh
Anna
Ja, æggeblommerne vil være perfekte til creme brulee eller til bearnaise
Kh Ann-Christine
Tak for gode opskrifter. Men jeg bagte denne kage på 115 gr varmluft i 1 1/2 time. Den stod derefter i ovnen i ca. 2 timer. Men den var ikke gennembagt men blød indeni. Hvad pokker har jeg gjort forkert? For eftersom andre har stor succes med bagningen kan jeg kun udlede at det er mig som har lavet en fejl?
Bagetider kan variere en del fra ovn til ovn, så det lyder næsten til at den skulle have en 15-30 minutter længere ved 115 grader i din ovn.
En pavlova må dog gerne være en anelse blød og sej inden i, det foretrækker jeg.
Kh Ann-Christine
Er det majsmel eller majsstivelse? :)
Det er nærmere beskrevet i tips under opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, jeg er virkelig glad for dine opskrifter! All dine opskrifter har altid været succes . Jeg er 13 som elsker at lave kager og desserter til min familie. Har kagerne i ovnen lige nu! Men har lavet dem små så jeg har ni små pavlova! Er så glad for dine opskrifter!
Tusind tak for din søde hilsen. Jeg er super glad for at du har glæde af mine opskrifter og sikke heldig din familie er, når du sådan forkæler dem med lækre søde sager. Jeg håber det blev nogle skønne pavlovaer :)
Kh Ann-Christine
Hej. Jeg oplever at sukkeret ikke vil opløses, så “dejen” ikke bliver fin glat, og jeg har fulgt opskriften. Kan det skyldes sukkertypen?
Mvh Karin
Hej Karin,
Hvis du har brugt rørsukker, så er det sværere at opløse.
Jeg bruger alm hvid sukker til pavlova, marengs mv, hvor der skal piskes en glat marengsmasse.
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine
Fin opskrift, men brugen af eddiken er ikke nævnt. Den skal selvfølgelig være syren under piskningen af æggene
Min fejl der kommer længere nede
Hej Ann-Christine
Tak for dine dejlige opskrifter👌😍
Kan man bruge almindelig eddike i stedet for?
Kh Mette
Hej Mette
Mange tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter :)
Du kan godt erstatte med lagereddike i denne opskrift, da det er så lidt der skal i.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej,
Kan jeg bage marengsen i en bradepande som passer til min ovn? I så fald, hvor mange gange skal jeg gange opskriften op? Og gør det noget ved bagetiden?
Hej Thea
Den skal muligvis have lidt længere tid, det er ikke testet herfra hvor meget, så det må du endelig vurdere :)
Du kan omregne opskriften til formen her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Kh Ann-Christine
Hvor lang tid før servering kan den ligges sammen med fløde og bær
Helst umiddelbart inden servering.
Kh Ann-Christine
Hej
Først og fremmest hvor ser den lækker ud☺️
Hvor godt holder kagen formen?
Tror du det ville være muligt at lave den som en tal kage til en fødselsdag?
Hej Laura
Den holder formen præcis hvor den er sat, så du kan måske godt forsøge dig med at forme den som en talkage – det må blive et sjovt forsøg værd :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Vi elsker pavlova herhjemme, men bøvler lidt med at flytte den over på et fad, når den er bagt. (Den går let i stykker)
Kan man evt bage den i et ildfast fad, hvis jeg drysser flormelis i bunden?
Tak for gode opskrifter
Hej Anne
Jeg synes det går fint når jeg bager den på bagepapir, for så kan jeg blot løfte bagepapiret over på fadet med pavlovaen og derefter folde bagepapiret væk og fri fra kagen. Hvordan det vil gå med den på et ildfast fad, det har jeg ikke testet, så det må jeg være dig svar skyldig på.
Rigtig godt nytår og mange tak for din søde hilsen!
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg har nu bagt en dobbeltportion marengsbund i et stykke. Jeg skal jo først bruge den imorgen aften. Skal jeg lade ovnen være lukket til imorgen eftermiddag, eller skal jeg lade den stå på klem når den er afkølet om et par timer (synes jeg kan læse lidt forskelligt på nettet).
Hvor længe tænker du den skal have? Jeg har bagt den i 1 time på 115 g. Og derefter 1 time på 100 g.
Tak for dejlige opskrifter 👌🏻
Hilsen Catrine
Hej Catrine
Jeg lader den altid stå i den lukkede ovn.
Bagertiden kan variere lidt fra ovn til ovn, og alt efter hvor tykt/højt du former kagen, men jeg synes det lyder meget passende med tiden du beskriver
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Tænker at bruge opskriften til nytårsaften.
Men jeg erstatter flødeskummet med en ymerfromage.
MEN kan man fylde bunde et par timer i forvejen, uden marengsen bliver blød mon?
Vil gerne have min del af menuen klar til servering uden st skulle stå i køkkenet.
Hej Annette
Hmm, det må jeg nok være dig lidt svar skyldig på … jeg ville nok selv overveje at pensle bunden med fx tempereret hvid chokolade og lade det stivne inden jeg kom fromagen på, i håbet om at det ville danne en barriere mellem den våde fromage og sprøde marengs.
Det er dog ikke testet af, så jeg skal ikke kunne garantere at det holder stik.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Min marengs er blevet flydende selvom jeg fulgte opskriften. Kan den reddes?
Der må være gået noget galt undervejs i tilberedningen, men hvad det skulle være kan jeg ikke med sikkerhed gennemskue.
Er æggehviderne pisket nok eller er de blevet overpisket for meget – det kan sandsynligvis være der det er gået galt.
Jeg vil ikke tro det kan reddes.
Er det majsmel I mener ,eller er det maizanamel?
Se tip under opskriften :)
Kh Ann-Christine
Dejlig opskrift, succes hver gang. Kan bunden bages og fryses, så den er til at hive op til konfirmation i starten af september?
Mange tak, Anne :)
Pavlovabunden kan ikke fryses desværre
Kh Ann-Christine
Se notat fra Gitte, den 22. februar 2020, kl. 18.43.
Det går ganske glimrende at fryse marengsbunde.
Jeg er ved at teste et pavlova-bogstav forud for den forstående barnedåb :-) Jeg synes dog ikke, jeg lykkedes med at piske sukkeret helt ud trods en masse pisken. Er det mon fordi, at jeg bruger rørsukker?
Ja, det kan det sagtens være. Alm hvidt sukker er nemmere at piske ud end rørsukker
God fornøjelse med barnedåben ♡
Kh Ann-Christine
Hejsa🌹
Tak for alle dine fine og lækre opskrifter ❤️
Jeg har bagt pavlova et par gange.. problemet er at jeg har en ovn der selv køler ned når ovnen slukkes.. så jeg kan ikke bruge eftervarmen i de 2 timer. Har du en ide til hvad jeg kan gøre i stedet 🙏
Hej Karin,
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for ♡
Måske du kan slippe fint afsted med at sænke temperaturen gradvist i løbet af en time, først til 75 grader i 15 minutter, dernæst til 60 grader og tilsidst til laveste temperatur.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvorfor putter du majsmel i? Altså hvilken grund er der til det?
Jeg plejer at lave kun med hvider, sukker og lidt alm eddike…
Majsmelet giver den der helt særlige pavlova konsistens, med sprød ydre og sej midte – som ikke er helt som en klassisk marengs
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Ang. majsmel. Er det det samme som majsgryn? Eller kan jeg bruge majsstivelse?
2 bunde til 14 gæster er det ikke passende? Vil gerne lægge kugler af is på, sammen med friske jordbær. Tak for mange dejlige opskrifter. 🤗
Hej Aase
Det er ikke majsgryn, men mel – du kan bruge majsstivelse i stedet, se også nærmere i tip under opskriften.
Jeg tror 2 bunde vil passe glimrende til 14 personer med bær og is på. Det lyder rigtig lækkert.
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej, kan man bage bunden som én større bund (bradepande) eller burde man så hellere lave to samtidig, som anvist ovenfor? Tak for hjælpen – glæder mig til at bage den :)
Jeg har ikke prøvet at lave den som en stor bund, så det er ikke testet af.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vil jeg kunne bage 2 bunde på samme tid, når det nu er med varmluft.
ja, se også tips til dette i tip under opskriften :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Efter jeg kom eddiken i, fik jeg den ikke rigtig stiv igen. Og det selvom jeg piskede i 10 min… tænker at keg bare undlader eddike næste gang
Det samme her. Nu har jeg dobbeltportion kæmpe marengs i ovnen, helt flydt ud over bagepladen ;-)
Spændt på om den bliver sprød
Kan man bage to i ovnen af gangen? Jeg synes min marengs flyder ud :'( Er det mon fordi jeg ikke har pisket den godt nok?
Ja, det må næsten være fordi marengsen ikke er pisket nok. Den bør slet ikke flyde det mindste ud, men holde formen flot.
Se tip omkring bagning af 2 pavlova på en gang, i tips under opskriften
Kh Ann-Christine
Kan man fryse Pavlova bunden indtil den skal bruges?
Hej Ann-Christine. Jeg overvejer at lave denne skønne dessert til 35 mennesker til min fødselsdag, men jeg vil gerne lave små, individuelle pavlovaer. Er det muligt – og hvad skal jeg i så fald gøre anderledes i opskriften? :-) Tak for gode opskrifter!
Hej Anna,
Jeg ville skrue ned for varmen til 100 grader varmluft i en forvarmet ovn og bage dem i 1 ½ time.
Så tror jeg det bliver virkelig lækkert.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg har rigtig mange gange lagt mine marengsbunde i fryseren – og de er lige så lækre som nybagte efter optøning – så ingen problemer i det.
Bedste hilsner fra “en gammel” husmor, som er meget glad for dine opskrifter :-))
Hej Gitte
Hvor er det dejligt du deler dit gode tip!
Det er godt at høre :) og mange tak for din søde hilsen
kh AC
Kan bunden holde sig til dagen efter? Jeg kunne meget godt tænke mig at bage en marengslagkage til min mormors fødselsdag, men vi kan ikke nå at bage selve marengsen i morgen.
Ja, og gerne blot lade den stå i ovnen til dagen efter uden at åbne ovnen efter den er bagt.
Ville det være muligt, at benytte denne opskrift, til at lave en masse mini pavlova? Og i så fald, at dette er tilfældet, skal de så have kortere tid i ovnen?
Ja, det kan du godt, jeg ville skrue ned for varmen til 100 grader varmluft i en forvarmet ovn og bage dem i 1 ½ time.
Hej jeg skulle have 19 gæster til middag kl.12 idag. Umuligt at nå at lave 4 stk.marengs bunde. De blev bagt igår og 2 af dem stod uden for ovnen og 2 i ovnen natten over. Der var ingen forskel i sprødheden. Det kan anbefales at lave bunden/ bundene dagen før, hvis man er lidt presset på dagen.
Mvh. Vivian
Skønt du deler tippet – tak for det ♡
Kh AC
Hejsa
Har bagt din pavlova to gange nu. Første gang kunne den ikke køle ned i ovnen, da jeg have et par plader boller i kø, men det gjorde den anden gang. Den blev helt helt perfekt. Så de ekstra 2-3 timer i den nedkølende ovn er godt givet ud. Tror det er noget af det bedste jeg nogensinde har bagt!… det mente familien ihvertfald.
Jeg hakker lidt chokolade og river lidt citronskal i flødeskummet, det gør den superfrisk og tager lidt af det søde fra marengsen, synes jeg. Men det er selvfølgelig en smagssag.
Tak for en supergod hjemmeside!
Vibeke
Hej Vibeke
Hvor er det da dejligt at høre, og det lyder virkelig super lækkert med chokolade og citronskal i flødeskummet, det må jeg prøve selv.
Skøn sommer til dig og tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Tak for endnu en opskrift! den skal prøves.
Vil her benytte lejligheden til at fortælle dig, at jeg glædes over dine bage/mad videoer. Du er er bare så ægte og naturlig, så man næsten føler at man er sammen med dig i køkkenet. Det er bare så hyggeligt og inspirerende på en gang. Ser frem til mange flere videoer ?
Tusind tak
Kh
Ruth
Hvor er du sød, tusind tak for din fine kompliment og søde hilsen.
Det er jeg glad for at høre og vi har planer om flere videoer efter sommeren :)
Rigtig god weekend ♡
Kh Ann-Christine
Kan man tilsætte lakridspulver og lave en hindbærflødeskum ? :)
Vi nyder dine desserter?
Ja, det vil være virkelig lækkert!
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Er det muligt at bage margensbunden dagen før og først samle kage inden servering?
Mvh Rikke
Ja, det kan du. Du kan blot lade den stå i den lukkede ovn, natten over.
Kh AC
Har du nogle forslag til pavlova topping her i december?
Tak for din fine madblog – min søn der lige er flyttet hjemmefra laver ofte mad ud fra dine opskrifter
Jeg kunne godt finde på at lave den med granatæble, råsyltede kirsebær og tranebær her i juletiden ♡
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre at din søn også har glæde af mine opskrifter!
Glædelig jul til jer
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet den masser af gange dagen, medbragt den til sammenskudsgilde og pyntet med skum og bær umiddelbart lige før, den skal serveres. Den er et hit hver gang.
Kh Lene
Hej
Har lavet denne et par gange , og den lykkes bare hver gang.. til meget stor fornøjelse for familie og venner.. TAK for en skøn opskrift og lækker hjemmeside
Hvor er det skønt at høre, tusind tak for din søde hilsen og dejlige tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Jamen det ser jo seriøst lækkert ud.
Den må helt sikkert prøves! Uhhh, jeg glæder mig :-)
årh, hvor dejligt – du må endelig prøve den :)
Kh AC
Ser rigtig lækkert og smukt ud! Kan anbefale at rive marcipan i bunden/marengsen. En klar favorit dessert herhjemme.
KH Rikke
Sikke da en skøn ide ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Så lækker og fin:-) Tak for opskrift den må vi prøve en dag:-) God weekend.
Tusind tak, og dejlig weekend til dig ♡