Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pavlova/ Dessert Kager, Kager og søde sager, Nytårsdessert

Pavlova med bær og vaniljeflødeskum

Pavlova er en pragtfuld dessert med sprød marengsbund, fyldt med letpisket flødeskum og toppet med bær eller frugt.

Pavlova marengsbunden er bagt, så den er knasende sprød uden på og stadig en anelse blød og lidt sej inden i.

Når der er friske bær i sæson, så bliver det en dejlig sommerdessert. Det er en vidunderlig dessert at servere året rundt og kan også fyldes med figner, granatæble, passionsfrugt og lige hvad du har lyst til at fylde i af dine favoritfrugter og bær.

Prøv også: min opskrift på Eton Mess >>

Pavlova
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT6HPT60M6
Ingredienser
  • Pavlova marengsbund
  • 4 æggehvide
  • 250 g sukker
  • 2 tsk majsmel
  • 0,50 tsk æblecidereddike
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk flormelis, til drys på bagepapiret
  • Fyld
  • 2,50 dl piskefløde
  • 1 tsk flormelis
  • 1 knivspids vaniljesukker
  • 100 g hindbær
  • 250 g jordbær
  • 50 g blåbær
  • 50 g ribs
  • 1 håndfuld frisk mynte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Tilsæt 1 spsk sukker ad gangen under konstant piskning, til alt sukkeret er tilsat. Det tager ca. 5 minutter.

Sigt majsmel i marengsen og kom også æblecidereddike og vaniljesukker i. Pisk i yderligere 10 minutter, til marengsmassen er sej, blank og skinnende.

Tegn med blyant en rund cirkel med en diameter på ca. 22 cm og vend bagepapiret om. Sigt lidt flormelis i cirklen og fordel marengsmassen med en dejskraber i et lag på ca. 2 cm, som dækker hele cirklens bund. Form toppe af marengs rundt langs kanten, til marengsbunden er som en dyb tallerken med en tyk bund.

Bag i en forvarmet ovn ved 115 grader varmluft i 1½ time. Sluk for varmen og lad bunden køle af i den lukkede ovn, til ovnen er helt kold. Det tager ca. 2 timer, men den kan fint stå i den lukkede ovn i op til 1 døgn.

Sæt forsigtigt den afkølede marengsbund på et fad.

Pisk fløden til en lækker flødeskum med flormelis og vaniljesukker. Fordel flødeskum i marengsskålen og top med masser friske bær eller frugt alt efter sæson. Server straks den lækre pavlova.