Pastasalat med pesto og feta
Pastasalat med pesto, feta og soltørrede tomater er lækker som tilbehør til fx kyllingebryst, en grøn salat eller til en dejlig picnictur ud i det grønne i lunt vejr og solskin – flere af de dage, står højt på min ønskeseddel lige nu.
Den grønne og velsmagende pastasalat med pesto kan sagtens varieres med mere fyld alt efter smag og behag og den passer glimrende til madpakker og til mad til to dage – se flere tips under opskriften.
Prøv også: Min bedste broccolisalat >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pastasalat med pesto og feta
- 400 g pastaskruer
- 200 g pillede edamamebønner
- 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 50 g pinjekerner
- 1 dl pesto
- 125 g rucola
- 1 avocado, skåret i tern
- 70 g feta
- 100 g parmesan, friskrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog pastaen efter anvisning på emballagen.
Hæld frosne edamamebønner i det kogende vand med pasta, når pastaen er al dente og hæld derefter straks vandet fra pasta og edamamebønner. Lad pasta og edamamebønner dryppe af i en sigte.
Rist pinjekerner under omrøring på en tør pande, til de er gyldenbrune.
Vend pasta og edamamebønner godt sammen med pesto og soltørrede tomater. Vend derefter rucola, avocado, feta og parmesan i. Anret på en tallerken, skål eller i et fad og drys med pinjekerner.
Ser lækker ud. Kan man evt bruge Vesterhavsost i stedet for parmesan?
Ja, vesterhavsosten kan du altid fint erstatte parmesanosten med.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine!
Mange tak for mange inspirerende opskrifter. Men jeg savner meget opskrifter med knoldselleri. Her i vinterhalvåret er det jo tit at rodfrugter og selleri er fremme og det kan jo være dejligt med inspiration til anvendelse på andre måder end i selleribøffer og boller i selleri. Men selleri er måske ikke blandt favoritterne i jeres familie?
Hej Ulla
mange tak for din søde hilsen og fine opfordring, det er hermed noteret og skrevet på min liste.
Vi kan godt lide selleri, men det er da for lidt jeg har lavet opskrifter med den råvarer!
Kh Ann-Christine
Hvor mange rødløg vil du bruge til 14 personer?
Der er ikke rødløg i denne opskrift … kan det være en anden du mener?
Kh Ann-Christine
På billedet af salaten er der rødløg skåret i tern, men der står intet nævnt i opskriften.
Men det må være en fejl så
Hvordan udbløder man de soltørrede tomater i olie i kogende vand?
Vh
Trine
Det var en skrivefejl, fra da jeg i sin tid brugte tørrede tomater uden olie :) – er rettet nu
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Når der står 2000 g pasta, så er det kogte ik’?
Hej Anja
Det ser ud til at du har ganget opskriften op til 20 personer – og mængden i ingredienslisten er utilberedt pasta
Kh Ann-Christine
SIdder og spiser den nu – og har et par kommentarer / spørgsmål for nu har jeg lavet den et par gange :)
Pestoen ? hvilken slags bruger du ? rød, gul eller grøn – mynte, basilikum eller noget helt 3 ? :)
lader du pastaskruerne blive kolde eller er de stadig varme når du mixer ?
Rigtig parmesan er/kan i hvert fald være en syrlig størrelse. Jeg har prøvet med grand pardano i stedet da fetaen og pestoen hurtigt kan levere det syrlige (alt efter smag og mærke) :) Det blev hurtigt mandens favorit da han foretrækker lidt blidere kontraster i smagsoplevelserne :)
Stor fan af at lege med dine opskrifter :)
jeg laver oftest en pesto alt efter sæson – du kan se mine forskellige pesto opskrifter her: https://www.valdemarsro.dk/soeg/?terms=&terms2=&q=pesto&q2= de er alle gode til retten på hver deres måde.
Pastaen hælder jeg i en sigte og hælder koldt vand over, så den ikke er skoldhed. Men den kan både være lun og kold.
Tak for din søde hilsen, det er dejligt I har glæde af mine opskrifter
Kh Ann-Christine
Hvor og hvornår skal rødløget puttes i?
Super lækkert, tak for endnu en god opskrift :)
Dejlig nem aftensmad – tak for opskriften!
Mange tak for din fine hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh Ann-Christine
Det lyder lækkert. Den må jeg prøve. Ofte er pinjekerner ret dyre, så jeg bruger tit solsikkekerner i stedet for. Når man laver hjemmelavet pesto, kan man også sagtens erstatte pinjekerner med solsikkekerner.