Pasta med svampe
Pasta med svampe er en lækker hverdagsret, som er skøn med mange varianter af svampe alt efter sæson og smag.
Jeg laver den oftest med champignon og blander med lidt kantareller, enoki, østershatte eller hvad vi lige har eller kan købe økologisk og friskt. Svampene giver en god mæthed og så er det lynhurtigt, nemt at tilberede og kræver virkelig et minimum af tid!
Pastaretten mætter godt og er virkelig lækker og smagfuld
Prøv også: min opskrift på pasta med hvidløg og rejer >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta med svampe
- 400 g pasta
- 500 g svampe, blandede
- 1 løg, finthakket
- 1 dl piskefløde
- 1 håndfuld persille, til drys
- 50 g parmesan, friskrevet
- 20 g smør, eller olivenolie til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter rødløg med olivenolie eller smør på en pande, til løgene er bløde.
Skrue helt op for varmen og rist svampene på panden under omrøring og høj varme. Skrue igen ned for varmen og tilsæt piskefløde, salt og peber.
Kog pasta efter anvisning på pakken.
Rør pasta og svampeblanding sammen og drys med rigelige mængder persille og parmesan.
Jeg ser, at du bruger pasta rør til retten.
Kan du give et bud på, hvilke slags pasta der egner sig bedst til forskellige retter?
bedste hilsner fra Søren
Hej Søren
God ide! Det vil jeg helt sikkert gerne skrive et indlæg om på et tidspunkt. Det er hermed noteret.
Kh Ann-Christine
Lyder skønt. Min datter elsker heldigvis svampe (selvom hun ikke kan lide champignon… ??). Jeg tror det er fordi vi har haft nogle virkeligt hyggeligt svampeture, hvor vi har gået og glæder os helt vildt til at lave med dem derhjemme.. Eller måske bare fordi vi tit tilsætter lidt bacon.. :-)
Hvor lyder det hyggeligt!
-Som en rigtig skøn efterårstur på jagt efter svampe :)
Kh AC
Det ser simpelthen bare SÅ lækkert ud – det må prøves herhjemme! :)
//Emilie
Hej
Sikke en dejlig ret :)
Når jeg laver pasta med kødsauce, plejer jeg at hakke små stykker champignon/svampe og putte dem i saucen, på den måde kan man næsten ikke smage eller se dem og man få samtidig lidt sundt med.
Mange tak :)
Det gør jeg også, hvis jeg lige har nogen. Jeg laver ofte denne variant: http://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-lasagne/ og der kommer jeg alverdens dejlige grøntsager i – inkl svampe. Det smager så dejligt
Ej, det skal jeg virkelig prøve i denne uge! Det er også en ret budgetvenlig ret for os på SU.. :)
Ja, det er det jo faktisk. Og svampe mætter utrolig godt og længe – og så smager det jo skønt :)
Hej Ann-Christine,
Synes det er så fedt, at du som blogger i Aarhus deltager i arrangementer for foodies. På den måde kommer der fokus på madscenen i Aarhus, som også har meget at byde på!
Nyder at i øvrigt at følge med i Jeres små glimt ;)
Kh,
Tanja
Hej Tanja,
Det er jeg glad for at du synes. Aarhus er jo stadig så ny for mig, at jeg føler jeg er ved at opleve og udforske byen og alle dens muligheder. Jeg tager også altid meget gerne mod tips og inspiration ;)
Kh Ann-Christine
Åhh det ser lækkert ud! Jeg ville så gerne have, at min datter kunne overtales til at spise svampe – måske det er på tide at prøve igen..
Herhjemme har den slags med at skifte lidt fra dag til dag ;)