Pasta med salviesmør
Jeg elsker den parfumerede smag og duft af salvie, og holder meget af enkle opskrifter med kyllingeruller med salvie og salvie med lammekød er også rigtig godt.
Jeg vil gerne være bedre til at bruge netop denne krydderurt og her får salvien hovedrollen i en helt, helt simpel lækker pastaret.
Både friske krydderurter og det italienske køkken har en særlig plads i vores køkken. Jeg er ret vild med enkel mad, hvor få og gode råvarer spiller sammen på bedste vis og hvor der ikke skal så meget til før det bare er perfekt.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta med Salviesmør
- 250 g pasta
- 1 håndfuld frisk salvie, kun blade
- 50 g smør
- 50 g parmesan, friskrevet
- flagesalt
- sort peber
- Til servering
- 50 g parmesan, friskrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smørret i en gryde ved middelvarme. Kom salviebladene i og lad dem simre ved svag varme, til det dufter himmelsk af salvie i køkkenet. Fjern gryden fra blusset.
Kog pastaen, til den er perfekt mør med bid. Vend pastaen sammen med salviesmør og anret på tallerkener.
Riv parmesan hen over samt lidt friskkværnet peber og et par saltflager samt et par salvieblade.
Hej Ann-Christie. Tak for den lækre app. Jeg har i et års tid modtaget dit nyhedsbrev og dine opskrifter har gjort mig mere sikker i køkkenet og min mad-nørd af en mand synes det er noget lækker mad. Nu er jeg startet med at bruge appen og den er godt nok god. Men et lille spørgsmål. I dit nyhedsbrev fra denne uge læser jeg opskriften på “pasta med Salviesmør.” Men jeg synes ikke jeg kan finde opskriften i appen? Mange hilsner AK
Hej AK,
Hvor er det dejligt at høre! Jeg er så glad for at du kan lide vores app.
I vegetarmadplanen til næste uge fredag er denne salviepasta på madplanen – hvis du ikke kan søge den frem, så prøv at skrive “pasta med salvie” i søgefeltet.
Skøn sommer til dig
Kh AC
Det var en super lækker ret. Jeg købte nogle Salsiccia fresca pølser – klippede hul i enden af pølsen og klemte små klatter kød ud, som jeg stegte på panden. De kom henover den færdige pasta og vi fik det hele som hovedret… meget lækkert
Hvor lækkert, det var da en skøn ide!
Hej, lige et tips til en krydderurt: citronmelisse, den havde jeg altid i min køkkenhave. Ud over at bruge den til mad, kan man let og hurtigt lave en dejlig sommerdrik.
Tag en stor håndfuld melisseblade, 2 spsk. sukker, 10 hele nelliker, saft og skal af en citron. Alt kommes i en skål og overhældes med 1 l kogende vand. Træk et par timer, si og drik ?
Bedste sommerhilsener og tak for mange dejlige opskrifter, som jeg benytter flittigt?
Karen
Den er så skøn en krydderurt og dejligt du minder mig om den! Jeg har haft den i krukker tidligere og det må jeg da hellere få igen :)
Rigtig god dag til dig og tak for din søde hilsen
Kh AC
Hvis du ikke har prøvet det før kan jeg anbefale citron verbena -i år er mit første år med den og har lavet en himmelsk the ud af det, men kan forestille mig den kan bruges i desserter hvis man nu blender bladende med lidt sukker og tørrer det? Udover det elsker jeg simpelthen det du laver, jeg har lavet tonsvis af dine opskrifter og de er alle blevet en stor succes herhjemme ? jeg elsker selv at lave mad og desserter og eksperimentere med det, og det her er virkelig mit go-to sted til inspiration. Så tusind tak og håber du vil fortsætte med det rigtig længe endnu ❤
Jeg er helt enig i at det er en virkelig skøn plante, det er dog nogle år siden jeg sidst har haft den og jeg er så glad for at du mindede mig om den, for den vil jeg virkelig gerne have igen ♡
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det bare enormt dejligt at høre! Og du kan tro at jeg gerne bliver ved, har så mange skønne planer og ideer til opskrifter til den kommende tid også :)
Kh AC
Du bør helt klart også ha’ fennikel. Det er ikke kun knolden, som kan høstet, men hele sommeren kan man høste af toppen, som er dildagtig i udseende, men har den herligste og friske anissmag. – Godt til alt fisk, men også en hel masse andre ting. – Har jeg ret i at du ikke eksperimenterer ret meget med hjemmelavet pasta? – F.eks. en ret som denne hvor pastaen er meget central fortjener den at være hjemmelavet. – Please lav lidt eksperimenter med pasta. Pasta bare med æg og mel, Pasta med fuldkorn og rugmel, pasta med … Pasta kan laves som rent håndarejde eller i en foodprocessor, rulles med kagerulle eller pastamaskine. Please ..:-)
Det havde vi også sidste år og jeg var så glad for fennikel i haven, så det er helt klart en plan i år også.
Jeg har lavet en hel del pastaopskrifter her, men har rigtig nok ikke nørdet super meget i hjemmelavet pasta, selv om der er et par opskrifter der.
Det kunne helt sikkert være sjovt at lege mere med :)
Kh AC
Prøv at se efter en ananassalvie. Det er 1. år, vi har den i vores store krydderurtebed, og det har været et dejligt bekendtskab. Den har en skøn mild smag af ananas iblandet salvie, som går helt fint både til salater, pasta og ikke mindst som pynt på desserter. Det skulle være en flerårig krydderurt, så den bliver dækket over sammen med resten af urterne.
En anden ny plante hos os i år er thaimynten, som er rigtig god til wok og skalddyrsretter – den er dog meget kuldedødsfald, fandt vi ud af i vores kølige forsommer, men som kom igen, da den blev taget ind og nurset lidt, til vejret blev varmere. Om den er flerårig, vides ikke, men vi vil forsøge at holde liv i den ?
Tak i øvrigt for en super god og inspirerende hjemmeside, Ann-Christine ?
Uhmm ja, den havde jeg glemt. Vi havde en ananas salvie da vi boede i sverige og den var så lækker. Jeg lavede sirup på den også, det blev super lækkert. Den må jeg have fat i, igen.
Og thaimynten, den kunne jeg også godt tænke mig – elsker jo asiatisk mad.
Tusind tak for de skønne tips og søde ord :)
Kh AC
Flere skrev om karse. men det er jo lidt besværligt dyrkningsmæssigt. Jeg har i flere år haft tallerkensmækker i haven, men først i år er jeg begyndt at anvende bladene i mad. Og de smager som karse og nok derfor den også hedder blomsterkarse :-. bruger den f.eks. lige om lidt hakket på Hokkaido suppe sammen med rå æblestykker
Nårh ja, tallerkensmækker.
De er så fine – og kommer gladeligt igen år efter år. Jeg plantede nogle sidste år, og har haft dem igen i år, men kunne nok godt være flittigere til at bruge dem i maden, så tak for inspiration! :) Lyder så lækkert sammen med hokkaido suppe.
Uh jeg er blevet svært glad for skovsyre de seneste år. Både til at snacke mens jeg er i have, men det giver også et lækkert spark i diverse salater. Så ud i skover og find den grønneskovsyre eller køb en rød skovsyre og plant den ud. Jeg havde to planter sidste år og den ene klaret sig gennem vinteren. Men ellers er den også smuk at have stående på køkkenbordet.
Ej, hvor dejligt. Jeg elsker også skovsyre og synes det er så pænt også.
Men jeg har ikke prøvet at dyrke det selv. Det skal jeg da prøve :)
Hvis man tilsætter presset økologisk citron og lidt revet citronskal sammen med salvien, så smager det himmelsk ?
Uhmm, ja – det kunne jeg forestille mig :)
Jeg var så heldig at kunne købe billige ramsløg i havecentret til udplantning sidst på foråret. Og jeg ønsker de vil komme og brede sig som ukrudt fra næste forår. 2 gange har jeg sået ramsløg frø uden held. Både på voksestedet og forkultivering.. ! Ramsløg kaldes også Nordens hvidløg og er “spækket” med C- vitaminer
Ihh, hvor dejligt! Så kommer jeg op til jer og plukker oppe i skoven – I har jo den perfekte plads til det :)
Jeg ville være noget betænkelig ved at plante ramsløg i min have. Et forårsbesøg i Riis Skov i Aarhus vil bekræfte, at de breder sig virkelig meget og så lugter de ikke ret godt i store mængder, der de visner ned. Jeg holder meget af ramsløgs-persillepesto men vil “nøjes” med at plukke ramsløg i skoven.
Tak for tippet – så satser jeg på at gå på rov i mine forældres skov i stedet ;)
Så vil jeg da lige holde et vågent øje med, om de helt overtager blomsterbedet og evt. flytte dem op i den skov vi har!
Chokolade mynte ..!
Skøn krydderurt perfekt til at give isdessert et pift, og som *hemmelig* krydderurt i dressing til salaten.
☺️
Uhmmm, alt med chokolade ;) Elsker det og god ide! Jeg skal da have en chokolademynte i haven næste sommer.
Uden tvivl løvstikke – prøv en løvstikkepesto OMG jeg var solgt – bruger urten i løvstikkeolie og kommer den på tærter og pizza. OG som en anden skriver i kogevandet ved kartoflerne – naturens maggiterning!
Løvstikke er vist selvskrevet til næste sommer nu, med så varme anbefalinger :)
Du mangler da estragon! Jeg er selv først for alvor begyndt at bruge det inden for de seneste år, men holder mere og mere af det. Det smager supergodt til kylling (puttes under skindet) eller i en hjemmerørt mayo til grillede grøntsager (peber, squash, løg, auberginer) og evt. hjemmelavede “fritter”. I blomkålssæsonen laver jeg en olie-æbleeddike vinagrette med estragon og vender fintskåret rå blomkål i, mums.
Ellers er persille og rosmarin også blandt mine favoritter. Og dild, purløg og timian. Og selvfølgelig frisk basilikum, men det trives jo bedst i vindueskarmen. Simpel karse er også helt fantastisk og undervurderet til andet end æggemadder. Jeg ville ønske, man selv kunne dyrke brøndkarse som er så flot. Jeg har dog ikke prøvet.
Krydderurter er helt klart noget af det, der virkelig smager bedre nyhøstet fremfor købte i potter, det smager jo af ingenting i forhold.
Mvh Annemette
Ja, for søren da! Faktisk har jeg allerede estragon, men havde glemt at skrive den med.
Den er vidunderlig og jeg har virkelig nydt at bruge den i løbet af sommeren. Både i bearnaise, i kylling, til lam og i hjemmelavet kryddersmør. SÅ vild med den krydderurt!
Jeg har prøvet med brøndkarse. Ikke fra spire, men fra potte jeg plantede ud – en uge og så var den i blomt og sådan helt grov i det. Men elsker den også, og karse i vindueskarmen.
Jeg elsker min rosmarin og timian som overvintrer så fint. Krus- og bredbladet persille er også skønt og i år har jeg tilføjet selleripersille, som ligner bredbladet persille, men smager skønt af selleri. Mynte er også en favorit. Jeg har tre slags. De står dog i egne krukker, da de breder sig som pest.
Og så purløg. Det første der dukker op hvert forår. Så skønt! Jeg ville også gerne have ramsløg, men har ikke præsteret at få det til at spire. Næste år graver jeg nok lidt op i den lokale skov og ser om det vil gro i vores have.
Uhmm ja, mynte det har vi også. I den nuværende have har de et helt højbed for sig selv. Men til næste år får de en krukke hver, for de er jo ustyrlige ;)
Selleripersille og ramsløg – mums, det skal vist også prøves.
Og så håber jeg min rosmarin overlever vinteren i år
Prøv evt løvstikke. Det vokser som ukrudt, og smager godt i kartoffelsalat og supper. :)
Ja, dét skal vi da have! Den kommer med på listen til næste år :)
Nu er det nok ikke så anderledes krydderurter, end du kender, jeg har, men jeg har nogle store krukker på terrassen med forskellige krydderurter. Min absolutte favorit til madlavning er rosmarin. Den overvintrer dog desværre ikke så ofte, men pga. de milde vintre de sidste år, har jeg haft en på 3. år i år. I madlavning kombinerer jeg den gerne med citrontimian, som jeg også har i mine krukker. Det smager dejligt sammen f.eks. i marinader.
Ellers har jeg også min urtehave for at nyde den med synet og duften, ikke kun for at lave mad af den. Timianarterne har fine blomster i den tidlige sommer, og senere på sommeren sætter mynte og basilikum også små, fine blomster, som tiltrækker insekter.
Ude i haven har vi mange salvier, men det er kun for syns skyld, fordi de er så flotte med blomster, som holder rigtig længe. Jeg bruger dem ikke i madlavningen (det burde jeg måske? Nu, jeg ser, du gør :)). Blomsterne tiltrækker også insekter, som jeg fotograferer med mit makroobjektiv. Jeg er en ivrig makrofotograf om sommeren, så det er dejligt med masser af liv i haven.
I år har jeg også sat morgenfruer, som jo også kan spises. Af forskellige årsager er jeg dog ikke kommet så langt i år, men ofte sår de sig selv, så de kommer igen næste år, siger min svigermor. Ellers kan jeg tage frøene ind og tørre dem, og så så dem igen næste år, tænker jeg.
Det blev lidt langt, men jeg elsker krydderurterne i haven, så det er svært at gøre det kort :) Håber, du kunne bruge det til noget.
Jeg var også heldig at have en rosmarin der overvinterede et par år i træk, da vi boede i Sverige for nogle år siden. Håber sådan det lykkedes igen i år.
Vi havde morgenfruer sidste år, som vi selv havde plantet og i år har vi så haft 6-8 morgenfruer tilfældigt rundt i haven og mellem fliserne, hvor de lige har valgt at sætte frø og slå rod. Så jeg tror næsten du med sikkerhed får morgenfruer igen til næste år ;) De er så fine i salater og på grød, synes jeg også.
– og så er der nu sat citrontimian på min krydderurteønskeseddel til næste sommer :)
Ja, jeg tror også, at de kommer igen. Der er i hvert fald nærmest tusindvis af frø på de blomster, der er kommet i år!
God ide med citrontimianen. Den er virkelig skøn og giver en mere skånsom citronsmag, end hvis man f.eks. bruger citronsaft, som min mave ikke tåler. Så det er jo dejligt :)