Pasta med rejer og hvidløg
Pasta med rejer og hvidløg er en herlig ret som er super nem og hurtigt at tilberede og smager skønt til en god grøn salat, eller bare med et par håndfulde rucola serveret til – hvilket jo er ekstra nemt hvis det skal gå tjept.
Skøn til servering på en sommerdag.
Retten kan også suppleres op med ekstra grønt på en nem og enkel måde og det giver jeg lidt tips til under opskriften.
Prøv også: min opskrift på pasta med laks og citronsauce >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta med rejer og hvidløg
- 400 g spaghetti, (eller anden pasta)
- 275 g rejer med skal
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 0,50 rød chili, finthakket
- 1 dl hvidvin
- 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
- 3 spsk olivenolie
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- sort peber, friskkværnet
- flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog pastaen al dente i en stor gryde med rigeligt letsaltet vand.
Varm imens olien i en pande og kom rejer, hvidløg og chili på panden. Rist til rejerne er tilberedt og er hvis det er rå tigerrejer, så til de er blevet lyserøde.
Kom hvidvin på og skrue ned for varmen.
Hæld vandet fra pastaen gennem en sigte, når den er perfekt og stadig har bid. Kom den varme pasta på panden med rejer og vend det godt rundt. riv citronskal over og friskkværnet sort peber og flagesalt.
Server på tallerkener med et drys persille.
Super lækker opskrift, vi bruger den ofte. Jeg potter en squash i der er strimlet som spaghetti, har man kræsne børn kan man skrælle den først.
Hej Henriette
Mange tak for din fine tilbagemelding og dejlige tip :)
Kh Ann-Christine
Lækkert! Er der et alternativ til hvidvin?
Du kan bruge grøntsagsboullion og så smage til med en smule vineddike/citronsaft/æblecidereddike. Det vil også være lækkert.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvornår fjerner du den sorte streng/tarmen i rejen?. Læser din opskrift som den hele reje m skal , ristes/ steger m hvidløg.?
Det gør jeg inden, blot skære med en skarp kniv og fjerner strengen
Kh Ann-Christine
Den var desværre ikke en succes hos os. Ved ikke om der var for meget pasta eller for meget vin i, men den fik i hvert fald en underlig smag. Og vi kan ellers godt lide rejer.
Mystisk, det kan selvfølgelig blot være smag og behag :) – men det kan også lyde som om vinen fx ikke har været god til retten eller der er gået andet galt undervejs.
Kh Ann-Christine
Endnu en super opskrift.
Tusind tak ♡
Jeg bruger store frosne grønlandske rejer.
Gør det en forskel at rejerne er med skal
.
Mvh
Per
Nej, det er er bare pynt – og det helt fint med store grønlandske rejer også.
Kh Ann-Christine
skal tarmen ikke tages ud af rejerne?
Jo endelig :)
Kan man erstatte hvidvin med andet? :)
Du kan erstatte med grøntsagsboullion og smage til med hvidvinseddike eller et dryp citron
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har lige serveret retten for mand og to teenager døtre – den er mere end godkendt og virker også i december 😜
Tak for gode opskrifter 🤗
Kirsten
Det er jeg glad for du synes, tak for din søde hilsen
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej! Hvornår fjerner man skallen på rejerne? :)
Vi nipper dem bare af under middagen :)
Kh AC
Jeg lavede den i sidste uge med grønlandske rejer og vi syntes, at den var helt perfekt :)
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har lige lavet denne ret. Den var tør at spise. Kan man komme noget smør eller fløde ved?
Jeg har prøvet med fløde og med pikant ost og neutral ost den sidste var bedst og rigtig god men det skal i pastaen lige så snart vandet er hældt fra for at det kan nå at smelte og stadig med lidt reven citron skal, jeg kommer IKKE mere grønt ved når der bruges ost til kun til at pynte persille og evt lidt let kogte aspars der er delt op.
Super dejlig ret, jeg putter squash”spaghetti” i for ekstra grønt. Det er super lækkert.
Brug kogevandet fra pastaen til at få den rette konsistens. Det gør man i Italien 😊
Hej Pia,
Det oplever vi den slet ikke som, måske den er kogt lidt for meget ind? … :) – har du brugt 3 spsk olivenolie til retten, prøv evt at dryppe lidt olie over inden servering.
Jeg ville ikke selv vende den i smør eller fløde, da jeg synes det giver for meget smag til netop denne ret, men evt lidt ekstra olivenolie over, hvis du synes.
Kh AC
Hej,
Jeg laver denne klassiker med jævne mellemrum – og den vinder i mine øjne med en lille sjat fløde. Selv har jeg altid Madlavningsfløde 8% stående i køleskabet ;-)
Kh Jens