Pasta med laks og spinat


Her får du en dejlig opskrift på pasta med laks og spinat, hvor den ferske laks lyntilberedes i gryden med den varme pasta og spinat.
Da laksen er skåret i tern, så tager det under et minut at tilberede laksen og så er pastaretten klar til servering. Det er sådan en lækker hverdagsret, som kan være klar til servering på under 30 minutter.
Brug endelig den pasta du foretrækker, jeg synes en tagliatelle er skøn til en ret som denne, men vælg hvad du foretrækker
Prøv også: opskrifter på mange flere pastaretter >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta med laks og spinat
- 400 g pasta
- 400 g laksefilet, skåret i tern
- 200 g spinat
- 150 g naturel flødeost
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 øko citron, fintrevet skal og lidt saft
- salt
- sort peber
- Til servering
- 1 håndfuld frisk dild, finthakket
- 25 g hampefrø
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kog pastaen i en gryde med letsaltet vand, til pastaen er lige knap mør. Gem af 2 dl af kogevandet og hæld resten af vandet fra gennem en sigte.
Kom spinat, flødeost, cremefraiche i gryden og rør det godt sammen med lidt af kogevandet fra pastaen. Sæt temperaturen på middelvarme og juster konsistensen til at være lækker cremet.
Kom den ferske laks i tern og den knap færdigkogte pasta tilbage i gryden, så snart spinaten er faldet sammen. Vend det godt sammen i ét minut og smag til med lidt citronsaft, fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber. Server straks.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej.
Jeg kan desværre ikke finde info om den er fryseegnet, så derfor er jeg nødt til at spørge her?
På forhånd tak. ☺️
Hej Johanne
Pastaen og laksen vil miste kvalitet i konsistens efter frys og optøning, så jeg vil ikke anbefale det
Kh Ann-Christine
Hej!
Kan jeg tilsætte nogle flere grøntsager? Jeg tænkte på broccoli? I så fald, hvordan ville du gøre? 😌
Dbh.
Hej Camilla
Til denne ret ville jeg enten servere dampede broccoli som tilbehør eller skære et blomkål op i tykke skiver, pensle med lidt smør og drysse med salt og peber og bage i 30 minutter i ovnen. Det er super lækkert til.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvilken laks bruger du? Er det en lakseside? Eller er det de fileter, man kan købe på frost med 3-4 stk. sammen?
Hej Mia
Jeg køber en god fersk laks hos fiskehandleren.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for svar. Sådan en har jeg ikke lige i nærheden :-) Jeg synes, der er flere forskellige typer af fersk laks, men jeg går ud fra, at det uanset ikke kræver lang tilberedningstid :-)
Uanset hvor du køber er det temmelig sikkert samme norske opdræt, da dansk og fanget uden trawl er dyrt, meget dyrt.
De frosne, det smager tit langt fra frisk fisk, men mange butikker, måske de fleste har friske stykker eller et stykke af en hel side.
Fisk er bedst når det ikke smager af fisk.
Fisk skal kun tilberedes ganske kort tid.
Har lige lavet lidt det samme, men ingefær, hvidløg og champignon.