Pasta med laks og spinat
Her får du en dejlig opskrift på pasta med laks og spinat, hvor den ferske laks lyntilberedes i gryden med den varme pasta og spinat.
Da laksen er skåret i tern, så tager det under et minut at tilberede laksen og så er pastaretten klar til servering. Det er sådan en lækker hverdagsret, som kan være klar til servering på under 30 minutter.
Brug endelig den pasta du foretrækker, jeg synes en tagliatelle er skøn til en ret som denne, men vælg hvad du foretrækker
Prøv også: opskrifter på mange flere pastaretter >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta med laks og spinat
- 400 g pasta
- 400 g laksefilet, skåret i tern
- 200 g spinat
- 150 g naturel flødeost
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 øko citron, fintrevet skal og lidt saft
- salt
- sort peber
- Til servering
- 1 håndfuld frisk dild, finthakket
- 25 g hampefrø
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog pastaen i en gryde med letsaltet vand, til pastaen er lige knap mør. Gem af 2 dl af kogevandet og hæld resten af vandet fra gennem en sigte.
Kom spinat, flødeost, cremefraiche i gryden og rør det godt sammen med lidt af kogevandet fra pastaen. Sæt temperaturen på middelvarme og juster konsistensen til at være lækker cremet.
Kom den ferske laks i tern og den knap færdigkogte pasta tilbage i gryden, så snart spinaten er faldet sammen. Vend det godt sammen i ét minut og smag til med lidt citronsaft, fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber. Server straks.
Den var virkelig lækker, fulgte opskriften slavisk.
Kan retten tåle opvarmning næste dag.
Hej Ulla
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for!
Retten vil ikke være lige så god efter at blive opvarmet igen, jeg tror desværre at laksen vil blive lidt tør af det og måske vil retten skille. Men det er ikke testet :)
Kh Ann-Christine
Jeg synes den blev meget fersk i smagen og tilsatte derfor en grøntsags bouillon (den gelé version)
Tak for din fine tilbagemelding :) Man kan evt også bruge lidt ekstra citronskal, salt og peber, det gør jeg – for det er nemlig vigtigt den smages godt til, så den har en god balance mellem den milde laks og aromatisk citronskal
Kh Ann-Christine