Pasta med hasselnødder og salvie
En nem og enkel pasta med hasselnødder og salvie, som er lynhurtig at bikse sammen og smager skønt med en god og enkel grøn salat til.
Dejlig hurtig hverdagsmad, som er skøn til de der lidt småtravle dage, hvor det er rart med et måltid der kan tilberedes på under 20 minutter.
Vi har salvie i haven, og det er en skøn krydderurt, som er meget aromatisk både i duft og smag. Ofte bruges den til lammekød, men den er også skøn til kylling, pastaretter og meget andet godt.
Prøv også: denne lækre simple salviepasta >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta med hasselnødder og salvie
- 400 g pasta
- 1 dl pastavand. Tages fra når pastaen er kogt til saucen
- 75 g hasselnødder, finthakkede
- 75 g parmesan, friskrevet
- 5 frisk salvie, blade
- 3 fed hvidløg, finthakket
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog pastaen lige knap al dente i en gryde med letsaltet vand og tilbered imens resten af retten.
Rist hasselnødderne på en tør pande til skallerne sprækker en smule, kom dem i et rent klæde og gnid skallerne af, hvorefter nødderne hakket fint.
Smelt smør på panden, sammen med salvie og hvidløg ved mellem-lav varme. Lad det stå og dufte lidt til pastaen er næsten klar.
Kom pastavand på panden. Hæld resten af vandet fra pastaen og kom også pastaen og den friske parmesan på panden. Vend det godt sammen med de hakkede hasselnødder. Kværn frisk sort peber over og drys med friskrevet parmesan
Kan man bruge valnødder i stedet for? Jeg er ikke så meget for hasselnødder nemlig.
Ja, det kan du sagtens! Det er også super lækkert :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge tørret salvie istedet for frisk? For det har jeg i skabet.
Det vil blive noget anderledes med tørret, men prøv … nok med 1/2-1 tsk i alt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa
Når jeg bruger opskriften på appen og ændrer hvor mange personer den er til så ændrer ingredienslisten sig fint.
Men nede i teksten står der en dl vand. Dette ændrer sig ikke når man ændrer personer. Hvilket kan resultere i en lidt våd/tør udgave og ikke den perfekte cremethed som der er v 4 Pers og en dl. ?
Vi er vilde med opskriften.
Mvh Camilla
Skønt at høre!
Ah ja, det er jo lige det, når vi har fået den feature med at man kan rette op og ned i opskrifterne ;)
Jeg har rettet denne opskrift til, så den justere til automatisk nu.
Det kan sagtens være der gemmer sig nogle stykker af dem rundt omkring, vi tager dem efterhånden som vi fanger dem – men sig endelig bare til :)
Kh AC
Salvien – skal den hakkes, eller hvad gør man med den?
Det blot de hele blade, der skal på panden med smør. De bliver knasende sprøde og noget så lækre :)
Hej!
I opskriften står der olie, men i fremgangsmåden står der smør?
Vh Helle
Det var en lille svipser og er rettet nu :)