Pasta med friske tomater og hvidløg
Nem og lækker pasta med friske tomater og hvidløg, samt et gavmildt drys basilikum og rigelige mængder friskrevet god ost.
Det er stjernenemt, mega lækkert og aftensmaden kan stå klar på cirka 15 minutter og passer perfekt til de måneder, hvor man kan få solmodne tomater fyldt med smag af varme solskinsdage.
Hele familien er begejstret og det smager simpelthen bare så lækkert!
Prøv også: mange flere opskrifter med pasta >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta med friske tomater og hvidløg
- 400 g spaghetti
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 2 håndfulde frisk basilikum, grofthakket
- 200 g tomat, grofthakkede
- 100 g parmesan, eller anden hård ost
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Vend hvidløg, basilikum, tomater, parmesan, salt og peber grundigt sammen i en stor skål.
Kog pasta al dente, tag en dl af kogevandet fra pastaen og rør i skålen med grøntsager og parmesan.
Hæld resten af vandet fra pastaen og vend den dampende varme pasta i skålen med grøntsagerne. Smag til med salt og peber og server straks. Gerne med et ekstra drys friskrevet ost.
Hej Ann-Christine.
Lavede denne ret i aften. Jeg synes, den smager skøn. Faldt dog ikke i god jord hos min mand, der syntes, at retten smagte for meget af hvidløg. Jeg brugte tre store friske hvidløg. Kunne man svitse hvidløgene af i lidt olie, så smagen af hvidløg ikke bliver så markant? Og hvordan gør jeg så med resten af ingredienserne? Tak for dine opskrifter. Jeg bruger rigtig mange af dem.
Hilsen Laila
Hej Laila
Ja, man skal nok gerne være lidt hvidløgsbegejstret :) Hvis jeg vil dæmpe den skarpe hvidløgssmag og gøre den mere mild, fx i dressinger osv – men også i en ret som denne, så er mit trick at knuse hvidløget med den flade side af en køkkenkniv og derefter komme i en skål og hælde kogende vand over. Lad det trække i et halvt minuts tid, og hæld vandet fra Derefter er den skarpe hvidløgssmag væk og den er mere mild og aromatisk.
Tak for din søde hilsen. Jeg er rigtig glad for du har glæde af mine opskrifter
Kh Ann-Christine
Skøn opskrift. Nem og hurtig og smager fantastisk. Jeg serverer grillet kyllingbryst ved siden af. Så kommer der balance i forhold til proteiner.
Hej Tina
Det er dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann- Christine
Fik denne spaghetti ret i aften. Smager super skønt med dejlige friske tomater og basilikum fra haven.
Vi elsker bare dine opskrifter og glæder os vildt til din nye kogebog
Hilsen Dorrit
Tusind tak for din søde hilsen, Dorrit! Det er jeg rigtig glad for – og jeg er også begyndt at tælle ned på dagene til den nye bog kommer, det bliver så spændende til september og jeg håber du bliver vild med den nye bog :)
Kh Ann-Christine
Denne opskrift er nu skyld i, at vi altid har frisk basilikum til at vokse i køkkenet, så den ryger altid i madplanen ca hver 3-4 uge. 100g pasta og 25g tomater er dog ikke helt nok per person hos os, så jeg ganger typisk med 1.5-2.
Et par skefulde virkelig god olie over pastaene giver den lige et ekstra løft.
Årh hvor dejligt! jeg er glad for den er blevet et hit hos jer :)
Kh Ann-Christine
Smager virkelig lækkert og er enormt hurtigt og nemt at tilberede. Perfekt til sene dage, hurtige dage, solskinsdage og alle andre dage.
Hvis man nu ik kan lide tomater kan man erstatte det med en anden grøntsag og wvt hvilken.
Så dejligt! Det er jeg sørme glad for at høre :)
Mange tusind tak for skøn tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine