Pasta med chorizo og svampe
Pasta med chorizo og svampe er efterårslækker – det er alle gode retter med svampe, efter min mening – og fyldt af god smag.
Kombinationen af pasta, chorizo, svampe og den lækre rosmarin er virkelig god.
Og så er den nem at lave og passer perfekt ind på travle hverdage eller feriedage, hvor man gerne vil lave meget andet dejligt end lige at bruge lang tid på aftensmaden.
Prøv også: opskrift på cacio e pepe >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta med chorizo og svampe
- 500 g pasta
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- 1 bakke svampe, fx brune champignon
- 100 g chorizo, skåret i skiver
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 håndfuld frisk rosmarin, eller timian
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog pasta efter anvisning på pakken.
Varm en pande op med olie. Kom smør på, lad det bruse af og kom derefter de rengjorte svampe på. De skal lynsteges i 1-2 minutter ved høj varme, for så slipper de ikke al væden og forbliver fantastisk saftige og lækre. Sæt svampene til side
Kom chorizo i små stykker, løg og hvidløg på panden og skrue lidt ned for varmen. Tilsæt de ristede svampe og hakkede tomater og lad det simre.
Vend pasta sammen med pastesauce og smag til med salt, peber og krydderurter. Nyd retten mens den er rygende varm.
Super opskrift! Så brugte jeg den lige idag med variation. Prøvet med løg, hvidløg, kylling, spinat og basilikum og parmesan. Og selvfølgelig FLAGESALT. De griner af mig herhjemme fordi flagesalt er min nyeste opdagelse og at jeg insisterer på at det ER bedre end almindelig salt
Tusind tak ♡ – og jeg er helt enig, flagesalt er bare godt :)
Kh Ann-Christine
Rigtig god ret. Jeg lavede din kartoffelpizza igår og denne ret idag. Jeg ville prøve for en gangs skyld at følge opskriften, hvilket at jeg er enormt dårlig til 😄
Men ups! Der røg lige 1/2-1 dl rødvin i retten fordi jeg lod den simre lidt for længe så den manglede væde. Nå, men det smagte jo fantastisk alligevel og den friske rosmarin og flagesalt gør en verden til forskel.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Dejlig nem opskrift og den SMAGER fantastisk. Havde en bakke brune champignoner som skulle bruges. Stor ros fra store og små – alt er spist ?
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Kan man anvende tørret rosmarin og i så fald, hvor meget ville du anvende? :-)
Ja, det kan du sagtens. Jeg vil bruge knap en tsk
Kh AC
Hvilken pastasauce har du brugt? :)
Ingen, kun de ingredienser beskrevet i opskriften :)
Jeg prøvede at komme madlavningsfløde i for at lave lidt mere væde/sovs til pasta´en, da vi var 3 børn og 2 voksne = Giver et fantastisk resultat og kan klart anbefales….gør den mere cremet og super lækker !
Tak for tippet, det er dejligt at høre det blev et lækkert måltid :)
Dejlig og let ret. Jeg ristede en håndfuld pinjekerner og dryssede over retten inden servering. Smagte fantastisk!
Lyder også virkelig lækkert!
Vi har i flere år haft stor glæde af at tage med på svampeture med Dansk Naturfredningsforening dn.dk (kig under lokale ture og vælg Midtjylland). Ikke fordi, vi egentlig er til udflugter “i flok”, men mere fordi der vælges nogle steder, som vi ikke kender og så er der altid svampekyndige guider med, som fortæller undervejs og gennemgår alle kurve, når turen er slut, hvilket alt andet lige er meget trygt – for helbredet. I år var vi heldige, da vi i nærheden af Bidstrup Gods nær Hadsten fandt både Karl Johan, brunstokkede rørhatte og blodchampignons. Børnene kan sagtens deltage, vores har været med siden de var 4-5 år. Det ser dog desværre ud til, at der ikke er flere svampeture i år, men du kan jo notere tippet til næste år. Man behøver ikke være medlem af DN for at deltage.
Ej, hvor god en ide. Det er jo en virkelig fin måde at blive introduceret til svampesamling med en kyndig guide – så kan man trygt samle ind på egen hånd efterfølgende.
Det vil jeg da lige tjekke ud, kan godt se at der ikke lige er nogle ture pt – men der er jo mange andre spændende ting også på den side. Så det var så fint et tip :)
Kh AC
For en del år siden var jeg med til at samle kantareller i en skov. De er meget lig champignon i smag og vist nok også af udseende, tror jeg nok, – eller så vidt jeg husker.. Og så er det der det ligger.. Usikkerheden afholder e’n fra at gå ud og plukke af det skatkammer der jo nok er derude! Sikkert var det ihvertfald, at de smagte fantastisk de kantareller som vi fandt dengang!
Den opskrift ser virkelig lækker og efterårsagtig ud!
Jeg bruger også Politikens svampe-bog, når vi er ude at samle (mest for at være HELT sikker på, hvad det nu er vi spiser). Den er rigtig god. Jeg mener, at den bedste måde at lære at samle svampe på, er gennem erfaring. Jeg lærte det af min kæreste, som lærte det af sine forældre. Så hvis du kender nogen, der har forstand på det, kan du jo spørge dem, om de vil tage dig med på en tur.
Tak for fine tips. Jeg tror simpelthen jeg må have fat i den bog fra Politiken, den er nok rar at have med på tur :)
Kh AC
Den opskrifr skal da helt klart prøves.
Vi samler selv svampe og i søndags lykkedes det at samle et par kilo. Jeg skriver vi men det er nok nærmere min kæreste. Han har hver sensommer og efterår draget på svampetur men sin familie. Og han har bare en god intuition, han ved ikke hvilke træer svampe foretrækker eller hvilken jordbund der skal være, han ved bare per intuition om det ene eller andet er et godt svampested.
Ellers så er birketræer og svampe gode venner ligesom mange svampe gror under løvet, så man ikke umiddelbart kan se dem.
Når min kæreste ikke lige kan forklare hvem hvad hvor og hvorfor så bruger jeg Politikens Svampebog, der kommer hele tiden nye svampearter til så det kan sagtens betale sig at købe den nyeste udgivelse
God svampejagt
Ej, hvor sejt! Det er da bare så cool med sådan en intuition omkring svampejagt. Det gad jeg godt at frem-øve :)
Og mega lækkert at finde så mange gode svampe ude i naturen.
Jeg er helt inspireret nu :)