Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pasta-e-fagioli/ Aftensmad Italiensk, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Suppe, Vegetar

Pasta e Fagioli

Pasta e fagioli er en klassisk italiensk suppe med pasta, bønner og grøntsager.

En dejlig og nærende pastasuppe som mætter godt, er uden kød og så smager den forrygende.

Retten betyder såmænd blot pasta med bønner og de gode smage fra det italienske køkken med grøntsager, urter, bønner, pasta og parmesan er altid godt, og når vejret er lidt småkøligt, så er sådan en dampende portion italiensk bønnesuppe rart at varme sig på.

Prøv også: opskrift på minestrone >>

Pasta e Fagioli
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 1 løg, skåret i tern
  • 200 g gulerødder, i små tern
  • 2 stængler bladselleri, i små tern
  • 100 g fennikel, i små tern
  • 3 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 parmesanskorpe - se under 'Tip til opskriften'
  • 2 laurbærblade
  • 2 dåser cannellini bønner
  • 250 g pasta
  • 50 g grønkål, grofthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 50 g parmesan, eller anden hård ost, friskrevet
  • 3 spsk persille, friskhakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Varm en gryde op med olie til middelvarme og sauter løg, gulerødder, bladselleri, fennikel og hvidløg i gryden ved middelvarme i 5 minutter til løgene er bløde.

Tilsæt timian, rosmarin, hakkede tomater, hvidvin, grøntsagsbouillon, parmesanskorper og laurbærblade. Varm op til det simrer og lad det simre i 15 minutter.

Kom bønnerne i suppen, smag til med salt og friskkværnet peber og kog op. Tilsæt derefter pastaen og juster konsistensen af suppen med ekstra grøntsagsbouillon, hvis nødvendigt. Lad suppen simre til pastaen er perfekt mør. Tag laurbærblade op og rør grønkål i lige inden servering.

Server den dampende varme suppe i dybe tallerkener med et drys parmesan og lidt persille.