Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pasta-arrabiata/ Aftensmad Italiensk, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Pasta, Vegetar

Pasta Arrabiata

Pasta Arrabiata er en skøn enkel pastaret fyldt med varmende aromatisk chili og tomatsmag.

Arrabiata betyder vred på italiensk og man kan godt fornemme det herlige fyrige sydlandske temperament i denne pastaret. Den vredes pasta.

Min opskrift på den klassiske pastaret er ikke stærk! Den er varmende, krydret og den lækre chili prikker på tungen, men ikke mere end at børnene godt kan være med. Alt efter smag og behag … og temperament, naturligvis.

Prøv også: opskrift på cacio e pepe >>

Pasta Arrabiata
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT20M4
Ingredienser
  • 3 spsk olivenolie
  • 0,50 rød chili, fjern kerner og membran og skær i tynde skiver
  • 400 g pasta
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 tsk balsamico
  • 1 tsk sukker
  • 1 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 2 håndfulde frisk basilikum
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 1 håndfuld frisk basilikum, eller oregano til servering
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom olie i en lille gryde sammen med den friske chili i skiver, sæt varmen på lav til middelvarme og lad olien varme langsomt op – det skal ikke blive varmere, end at man kan stikke en lillefinger i olien uden at brænde sig. Lad det stå i 30 minutter, sluk derefter for varmen og sigt chilien gennem en sigte. Olien kan gemmes til andre retter, som chiliolie. Denne metode trækker den ’værste’ vrede ud af chilien, så den bliver mildere stemt.

Kog pastaen al dente i en gryde med rigeligt letsaltet vand, mens resten af retten tilberedes.

Kom chilien tilbage i gryden sammen med hvidløg, tomater, salt og friskkværnet peber og kog op. Lad det simre under låg i 5 minutter. Smag til med balsamico, lidt sukker, friskrevet citronskal og finthakket basilikum og vend saucen med den friskkogte pasta.

Server med friskrevet parmesan og et drys basilikum.