Pasta alla Puttanesca
Pasta alla Puttanesca betyder ‘Skøgens Pasta’ og er en virkelig enkelt og super velsmagende ret.
Jeg har justeret den italienske klassiker, så den falder lige i vores smag herhjemme og så mine børn også er vilde med den.
Min version af Pasta alla Puttanesca er mild og smagfyldt. Jeg har skruet en anelse ned for ansjoser, som er den mest gennemtrængende smagsgiver, og så bruger jeg friske tomater, hvilket giver retten en frisk og mild smag.
Prøv også: opskrift på spaghetti ala Lady og Vagabonden >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta alla puttanesca
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 0,50 tsk chiliflager
- 10 oliven, uden sten og finthakket
- 2 spsk kapers, finthakkeet
- 3 ansjosfileter i olie, finthakket
- 2 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- 0,50 tsk røget paprika
- 15 blommetomater, i kvarte
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 0,50 øko citron, revet skal herfra
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 4 spsk olivenolie, til stegning
- Til servering
- 400 g spaghetti, kogt al dente
- 1 håndfuld persille, finthakket til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter hvidløg, chili og olivenolie på en stor pande, ved middelvarme under omrøring.
Kom oliven, kapers, ansjoser, soltørrede tomater og røget paprika på panden og sauter videre i 5 min. Kom tomater og tomatpure på panden og varm det godt igennem. Smag til med fintrevet citronskal, salt og peber.
Vend den frisktkogte spaghetti på panden og anret på tallerkener med et drys persille og lidt ekstra friskkværnet sort peber.
Hvad hedder det smukke riflede bestik? ?
Det er købt for 15 år siden i Føtex og udgået forlængst, desværre :)
Uhm, det lyder, som en lækker ret. ?Hvad ville du bruge istedet for ansjoser, så den bliver vegetarisk og lige så sund ?
Jeg ville bruge lidt ekstra capers og oliven i stedet
Åhhh altså Ann-Christine, dine opskrifter DUR bare!!!
Jeg er så stor fan, og jeg tror aldrig, at vi har spist så varieret, som efter jeg begyndte at arbejde mig igennem dine opskrifter:-)
Btw i morgen skal vi have Fish’n Chips – igen :-)
Håber I nyder jeres skønne ferie!
Ej, hvor er det skønt at høre! Tusind tak, det er virkelig rart at mine opskrifter bliver brugt og skaber glæde :)
Super fed side.
Dog kan der kortes et par minutter af tilberedningstiden ved at bruge oliven uden sten.
Ved godt de ikke smager så godt som dem med sten, men når det hele ska steges på panden :-)
Ps mine 2 børn elsker oliven, mystisk når de så rynker på næsen af broccoli , gulerødder mm
Har en niece i Spanien på 2 år som skovler oliven ind, uanset sort og type
Tusind tak – og ja, det kan man sagtens gøre :)
Fedt at dine børn også er ellevilde med oliven
Dejligt hverdagsret og ved den stammer fra Napoli og hedder sådan, fordi det var sådan en hurtig ret at tilberede for de prostituerede mellem kunderne.
Super god og nem ret at lave. Jeg elsker de retter der i hverdagen er nemme at gå til og hurtige at lave fordi man oftest har de fleste ingredienser i skabe og skuffer.
Dem har jeg også et særligt godt øje til, de retter :)
Er vild med navnet :-) Lækker ret, synes at det er ret sejt at J&J elsker oliven!
Ja, det er et ret funny navn til en god pastaret.
Jeg synes også det er ret sejt! De vil vældig gerne have oliven med på madpakke og i deres hyggeskål og den slags også ;)
Det er en lækker og enkel ret. Er selv vild med det Italienske køkken, og har booket en uge i Italien til sommer, hvor jeg skal nyde det gode vejr, og ikke mindst det gode Italienske mad (og vin) :)
Nøj, det lyder dejligt, Lars!
Netop kombinationen af sol, mad, vin er ganske uimodståelig – rigtig god ferie til jer :)