Pasta alla Puttanesca


Pasta alla Puttanesca betyder ‘Skøgens Pasta’ og er en virkelig enkelt og super velsmagende ret.
Jeg har justeret den italienske klassiker, så den falder lige i vores smag herhjemme og så mine børn også er vilde med den.
Min version af Pasta alla Puttanesca er mild og smagfyldt. Jeg har skruet en anelse ned for ansjoser, som er den mest gennemtrængende smagsgiver, og så bruger jeg friske tomater, hvilket giver retten en frisk og mild smag.
Prøv også: opskrift på spaghetti ala Lady og Vagabonden >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta alla puttanesca
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 0,50 tsk chiliflager
- 10 oliven, uden sten og finthakket
- 2 spsk kapers, finthakkeet
- 3 ansjosfileter i olie, finthakket
- 2 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- 0,50 tsk røget paprika
- 15 blommetomater, i kvarte
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 0,50 øko citron, revet skal herfra
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 4 spsk olivenolie, til stegning
- Til servering
- 400 g spaghetti, kogt al dente
- 1 håndfuld persille, finthakket til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter hvidløg, chili og olivenolie på en stor pande, ved middelvarme under omrøring.
Kom oliven, kapers, ansjoser, soltørrede tomater og røget paprika på panden og sauter videre i 5 min. Kom tomater og tomatpure på panden og varm det godt igennem. Smag til med fintrevet citronskal, salt og peber.
Vend den frisktkogte spaghetti på panden og anret på tallerkener med et drys persille og lidt ekstra friskkværnet sort peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvad hedder det smukke riflede bestik? ?
Det er købt for 15 år siden i Føtex og udgået forlængst, desværre :)
Uhm, det lyder, som en lækker ret. ?Hvad ville du bruge istedet for ansjoser, så den bliver vegetarisk og lige så sund ?
Jeg ville bruge lidt ekstra capers og oliven i stedet
Åhhh altså Ann-Christine, dine opskrifter DUR bare!!!
Jeg er så stor fan, og jeg tror aldrig, at vi har spist så varieret, som efter jeg begyndte at arbejde mig igennem dine opskrifter:-)
Btw i morgen skal vi have Fish’n Chips – igen :-)
Håber I nyder jeres skønne ferie!
Ej, hvor er det skønt at høre! Tusind tak, det er virkelig rart at mine opskrifter bliver brugt og skaber glæde :)